Hirtelen 30

Figyelem!! A következő cikk a film cselekményét is tartalmazza!

A film eredeti címe 13 Going on 30. A 2004-ben készült amerikai romantikus vígjáték rendezője Gary Winick. A főszerepet Jennfier Garner játssza.

A cselekmény

Jenna egy 13 éves kislány, aki minél hamarabb felnőtté szeretne válni. Nincs igazán megelégedve azzal, hogy az idejét legjobb barátjával, Matt-tel tölti. Ezért úgy dönt, hogy meghívja a menő lányokat és fiúkat a 13. szülinapi bulijára. De csak azzal a feltétellel mennek el, ha Jenna megírja előtte a házi feladatukat. Matt egy babaházat készít a lánynak, és egy varázslatos kívánságport szór a tetejére.

A buli sajnos nem megy túl jól, ugyanis Jennát megalázzák a „Hét perc a mennyországban” játékkal. Bekötötték a szemét, és bezárták a szekrénybe. Ebben a játékban a lány arra számított, hogy a fiú, akibe ráadásul bele volt zúgva, bemegy hozzá, és meg fogja csókolni. Egy idő után Jenna rájön, hogy senki nem fog bemenni hozzá. Arra gondol, hogy milyen jó lenne, ha már felnőtt lenne.

Kívánsága másnapra valóra is válik. Egy gyönyörű, sikeres, 30 éves nő lett belőle, aki hihetetlenül gazdag és szuper jó állása van, méghozzá a kedvenc divatmagazinjánál, a Poise-nál dolgozik. Legjobb barátnőjével, Lucy Wymannel. Viszont az elmúlt 17 évből semmire sem emlékszik.  Az elején még megijed ettől a helyzettől, de lassan megtetszik neki új élete, de rájön hogy hiányzik neki Matt. Megszerzi a férfi címét, és elmegy Greenwich Village-be, ahol Matt fotósként dolgozik. Jenna rájön, hogy már nem tartják a kapcsolatot egészen 13 éves koruk óta, és gyerekkori barátja eljegyzett egy másik nőt.

Eközben a Poise magazin veszélybe kerül, és Jenna meghallja, hogy Lucy kihagyná őt az újratervezési bemutatóból. Jenna úgy dönt, hogy meglátogatja a szüleit, akikkel egyébként egyáltalán nem tartotta addig a kapcsolatot. Később bocsánatot kér Matt-től, és felkéri, hogy ő legyen a fotós az évkönyvhöz, amivel Jenna a bemutatóra készül. A munka közben Jenna és Matt kezdenek egymásba szeretni.

A bemutató nagy sikert arat, Lucy prezentációja azonban kudarcot vall. Lucy csúnyán hazudik Matt-nek arról, hogy Jenna azt mondta, nincs szüksége a fotókra. Közben Jenna találkozik Wendy-vel, Matt menyasszonyával, aki elmeséli, hogy másnap lesz az esküvőjük Matt-tel.

Másnap Jenna elmegy Matt-hez, aki az esküvőjére készül. A lány könyörög Matt-nek hogy adjon egy esélyt kettejük kapcsolatának. Erre a férfi előveszi azt a babaházat amit Jennának készített és bevallja neki, hogy mindig is szerette őt. A házon még ott volt egy kis kívánságpor, amit a szél ráfújt.

Jenna felébred, és a szekrényben találja magát. Mikor Matt rátalál, megcsókolja őt, és 2004-ben friss házasokként látjuk őket.

Nekem személy szerint nagyon tetszett a film, vicces és aranyos egyben. Mindenkinek ajánlom ezt a filmet, aki szeret nevetni.

Ezek is érdekelhetnek még:

 • Stephen King: Halálsoron kritika
  A Halálsoron A remény rabjai alkotójának egyik legkiválóbb filmje, Tom Hanks főszereplésével és Stephen King filmadaptációjából készült. A film egy drámai, krimi jellegű megható produkció, ami egyben megmutatja a kegyetlen valóságot. Stephen King méltatta a filmet, és a művei közül ezt tartotta a legjobb adaptációnak. Tom Hanks is kiváló főszereplőjeContinue Reading
 • Szerelem van a levegőben
  A Sel Cal Kapimi török sorozat, az RTL-en pedig Szerelem van a levegőben néven fut. A sorozat 52 bölümből áll (2 órás), nálunk 156 (45 perces) részre bontották. A 2 főszereplő Hande Erçel (Eda) és Kerem Bursin (Serkan). Törökországban 2020. június 8-tól sugározzák, Magyarországon csak 2021. augusztus 23-tól kezdték elContinue Reading
 • Új Star Wars sorozat! The Book of Boba Fett
  A The Book of Boba Fett a Star Wars világának második élőszereplős sorozata. 2021. december 29-én indult el Amerikában a Disney+-on. Magyar szinkron egyelőre nincs, mert Magyarország nem rendelkezik Disney+-szal, de ez 2022-ben meg fog változni.Continue Reading
 • Hirtelen 30
  Figyelem!! A következő cikk a film cselekményét is tartalmazza! A film eredeti címe 13 Going on 30. A 2004-ben készült amerikai romantikus vígjáték rendezője Gary Winick. A főszerepet Jennfier Garner játssza. A cselekmény Jenna egy 13 éves kislány, aki minél hamarabb felnőtté szeretne válni. Nincs igazán megelégedve azzal, hogy azContinue Reading
 • Euphoria – Komoly témák, új szemszög
  Az Euphoria (magyar nevén Eufória) egy 2019-ben bemutatott tinidráma, melyet Sam Lewison készített az azonos nevű izraeli sorozat alapján. A sorozat 2019 júniusában indult az HBO-n , és akkora siker volt, hogy ugyanebben az évben, júliusban bejelentették, hogy jön a 2. évad.Continue Reading

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .