Obi-Wan Kenobi

Az Obi-Wan Kenobi 2022-ben bemutatott amerikai kalandsorozat, amely a Star Wars-franchise harmadik élőszereplős tévésorozata. A sorozat 2022. május 27-én indult el az Egyesült Államokban a Disney+-on, Magyarországon ugyanebben az évben, június 14-én indult el.

Történet röviden

Jaa de epic

A történet a már jól ismert Tatooine nevezetű planéta homokdűnéi közt indul el. Obi-Wan Kenobi rejtőzködő életmódot él, míg el nem rabolják az alderaani Leia hercegnőt. A volt jedi mester a felkeresésére indul, és szembenéz a jedikre vadászó inkvizítorokkal és volt tanítványával, Darth Vaderrel.

A sorozat egyetlen erőssége

Maguk a karakterek és a hozzájuk kapcsolódó cselekményszálak többnyire semmitmondók vagy logikátlanok, így nem is sikerült új, használható és jól működő karaktereket írni a franchise-ba. Maga a sorozat ennek ellenére nem nézhetetlen, mivel a rég megszokott szereplők és a látványvilág működőképes volt. Az Evan Mcgregor által alakított Obi-Wan Kenobi és a Hayden Christensen által alakított Anakin Skywalker/Darth Vader kapcsolata az, ami miatt a sorozat nézhető maradt. Ez a két karakter viszi a hátán a sorozatot, de plusz teherként ott van rajtuk a sok felesleges és pocsékul megírt mellékszereplő, akiket igazán kihagyhattak volna a sorozatból, mert elvonják a figyelmet a lényegről, ami elfért volna egyetlen filmben.

A sorozat fontosabb szereplői

Obi-Wan a Star Wars-médiumokkal szemben itt nem egy megfontolt, mégis humoros mester, hanem egy megtört veterán. Az egész sorozatban érezhető a volt padawanja utáni gyásza, és ez az, ami igazán érdekessé teszi.

Darth Vader a régi mestere által feltépett sebek miatt, bosszútól fűtve követ el hibákat, így még emberibb a karaktere.

Reva Sevander egy a jedikre vadászó inkvizítorok csapatából. Az ő személyiségét is próbálták árnyalttá tenni, hogy pozitív(abb) szereplőként tűnjön fel, de ez nem sikerült, mert a cselekedetei és az elvei ellentmondanak egymásnak, így az árnyaltság helyett egy nagy katyvaszt kaptunk.

A kis Leia karaktere is ellentmondásos, mert egyszerre buta, gyermeki, valamint hiperkompetens és koraérett, így egy szerethető szereplő helyett ismét egy két lábon járó forgatókönyvi hibát kaptunk.


A sorozat hivatalos előzetese

Ezek is érdekelhetnek még:

 • Marilyn Monroe
  Marilyn Monroe (született: Norma Jeane) 1926. június 1-jén született Los-Angelesben.Amerikai színésznő, énekesnő és fotómodell. Anyja, Gladys Pearl Baker harmadik gyerekeként született.Olvasd tovább
 • Obi-Wan Kenobi
  Az Obi-Wan Kenobi 2022-ben bemutatott amerikai kalandsorozat, amely a Star Wars-franchise harmadik élőszereplős tévésorozata. A sorozat 2022. május 27-én indult el az Egyesült Államokban a Disney+-on, Magyarországon ugyanebben az évben, június 14-én indult el. Történet röviden A történet a már jól ismert Tatooine nevezetű planéta homokdűnéi közt indul el. Obi-WanOlvasd tovább
 • Hannibal (2013 sorozat)
  A Hannibal egy amerikai pszichológiai horror- és bűnügyi sorozat, melyet Bryan Fuller alkotott.Olvasd tovább
 • Préda
  A Predator, magyarul Ragadozó című filmsorozat ötödik része az előző négy film előzménye/eredettörténete. A filmet 2022. július 21-én  mutatták be a mozikban. A rendező Dan Trachtenberg, aki a 10 Cloverfield Lane című horror-thriller rendezőjeként lett híres, és akit az Amerikai Rendezők Céhe díjára is jelöltek.Olvasd tovább
 • A XIX. század
  A Bridgerton krónikája egy amerikai televíziós sorozat, amely 2020. december 25-én jelent meg a Netflixen. A Shonda Rhimes által gyártott sorozat az angol régensség idején, a magas londoni társadalomban játszódik .Olvasd tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .