Ajánló a The Boys című sorozathoz

A The Boys egy amerikai szatirikus televíziós sorozat, amely jelenleg a Prime Video kínálatában tekinthető meg. Idén júniusban immár a negyedik évada fog megérkezni a platformra, valamint tavaly ősszel Gen-V címmel egy spin-off sorozattal is gazdagodott a The Boys világa. A széria nagy népszerűségnek örvend, hiszen a lényege, hogy a Marvel és DC filmek szuperhőseit figurázza ki. Egy képregénysorozat adaptációjáról van szó, a sorozat showrunnere Eric Kripke. A főbb szerepekben Karl Urban, Anthony Starr és Jack Quaid láthatóak.

A történet középpontjában a Vought nevű vállalat által irányított Seven nevű szuperhőscsapat áll, élükön Homelanderrel (Anthony Starr), aki ebben a világban Superman megfelelője. Ezeket a hősöket viszont a hírnév és a hatalomvágy vezérli, sokszor nem is törődnek az emberi életekkel. Ezt megelégelve Billy Butcher (Karl Urban) és Hughie (Jack Quaid) megalapítják a címben szereplő csapatot, hogy felfedjék a Seven tagjainak valódi énjét, miközben a saját, egy-egy hős miatt átélt traumájukkal is meg kell küzdeniük.

A sorozatot általánosságban jellemzi, hogy fordulatos a történet, kiválóan kidolgozottak a karakterek, viszont inkább az antihősöket mutatja be, ezért nem kevés benne a durvább jelenet. A sztori eleje talán kissé unalmasnak hathat, de megéri a ráfordított időt, mert viszonylag gyorsan felpörögnek az események. Rengeteg, előre nem látható fordulat van a cselekményben, illetve nagy hangsúlyt kap a szereplők személyes drámája a harci jelenetekkel szemben, ami szintén erősíti azt, hogy nem a megszokott szuperhősös műfajjal van dolgunk.

A karakterek motivációja és háttere összetett, a párbeszédeik hatásosak. Főleg Hughie karakterének fejlődése szembetűnő, a három évad alatt hatalmas változáson megy keresztül. Emellett az akciójelenetekre sem lehet panasz, a speciális effektusok is kiválóak, illetve a szatirikus hatásra is ráerősítenek, főleg a túlzott mennyiségű vér használatával, emiatt sokszor elrugaszkodik a valóságtól a széria. 

Összességében mindenképp kiváló szórakozást nyújt a The Boys, mindenképpen megéri a belefektetett időt. Azok számára, akik kedvelik a durvább, szatirikus hangulatú sorozatokat, illetve akik már megunták a folyamatosan mozikba kerülő, mindig ugyanazt mutató szuperhősfilmeket, mindenképp kihagyhatatlan.

Ezek is érdekelhetnek még:

 • Ajánló a The Boys című sorozathoz
  A The Boys egy amerikai szatirikus televíziós sorozat, amely jelenleg a Prime Video kínálatában tekinthető meg. Idén júniusban immár a negyedik évada fog megérkezni a platformra, valamint tavaly ősszel Gen-V címmel egy spin-off sorozattal is gazdagodott a The Boys világa. A széria nagy népszerűségnek örvend, hiszen a lényege, hogy aOlvasd tovább
 • The Last of US
  A The Last of Us eredetileg egy videojáték sorozat. Viszont készítettek belőle egy izgalmas filmsorozatot, aminek eddig csak évadát láthattuk.Olvasd tovább
 • Marilyn Monroe
  Marilyn Monroe (született: Norma Jeane) 1926. június 1-jén született Los-Angelesben.Amerikai színésznő, énekesnő és fotómodell. Anyja, Gladys Pearl Baker harmadik gyerekeként született.Olvasd tovább
 • Obi-Wan Kenobi
  Az Obi-Wan Kenobi 2022-ben bemutatott amerikai kalandsorozat, amely a Star Wars-franchise harmadik élőszereplős tévésorozata. A sorozat 2022. május 27-én indult el az Egyesült Államokban a Disney+-on, Magyarországon ugyanebben az évben, június 14-én indult el.Olvasd tovább
 • Hannibal (2013 sorozat)
  A Hannibal egy amerikai pszichológiai horror- és bűnügyi sorozat, melyet Bryan Fuller alkotott.Olvasd tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .