E. Lockhart- Hazudósok

Egy sziget, két család, négy barát, egy titok.
A könyv elolvasása után 3 dolgot éreztem: elvarázsoló, meghökkentő és lebilincselő. A hazudósok egy gyönyörű előkelő család halálos titkát és az addig elvezető történetet mutatja be. Ráébreszti akár a korosztályunkat, akár szüleinket, hogy milyen hatással lehet egy titok a családra, a barátokra és a szerelmekre.

A főszereplők:

 • Cadence Sinclair Eastman: az elbűvölően gyönyörű lány, a legidősebb unoka, aki egy baleset folytán emlékezetét veszti a 15. nyárról.
 • Gatwich Mattew Patil (Gat): a fiú, aki nem találja az igazságot a társadalomban, de sose adja fel annak megtalálását.
 • Mirren Sinclair Sheffield: a lány, aki Cadence balesete után folyton beteg volt.
 • Jonathan Sinclair Dennis (Johnny): a srác, aki sosem akar felnőni, mindig csintalanságon töri az agyát.
 • Harris Sinclair (nagypapa): a multimilliomos nagypapa, aki elvesztette feleségét, de unokáiban ismét viszontlátja fiatal önmagát.

A történet

Harris Sinclair magánszigetén, Beechwoodban (Massachusetts-USA-ban) játszódik. A szigeten 4 gyönyörű házzal találkozhatunk, egymástól néhány méterre, Windermere, Cuddledown, Red Gate és Clairmont. Az unokák mind egyidősek. Minden nyáron egyszerűen elválaszthatatlanok, de ez megváltozik a 15. nyarukon.

Családi veszekedések, néhány emlékfoszlány, egy tragédia. Mindez egyetlen nyár leforgása alatt. Cadence balesetet szenved, elveszti szinte minden emlékét az akkori nyárról. Fél évig kórházban telnek a napjai, de senki egy árva szót nem ejt arról, hogy mi történt vele. 2 évig vissza se tér a szigetre. Az unokatestvérei, a hazudósok nem válaszolnak hívásaira, üzeneteire. Elhanyagolva érzi magát.

De minden semmivé foszlik, amint a 17. nyáron ismét találkoznak. Ennek ellenére mindenki rideg körülötte, beszélgetések szakadnak meg, amint belép az ajtón. Az emlékek, az érzések, mind felkavaróak. Cadence körül mindenki titkol valamit. Mindemellett ő elhatározza, kideríti az igazságot, akármi is az ára.

Vajon titkos kapcsolata folytatódik Gattel vagy mindez odaveszett? Vajon a hazudósok ismét testvérükként fognak Cadence-re is tekinteni? Vajon a családjuk békére lel, ezzel minden ismét tökéletes lesz?

Ha kíváncsiak vagytok, mit is rejt el eme tökéletes család, olvassátok el a könyvet!

Ezek is érdekelhetnek még:

 • The Cruel Prince
  Írta: Holly Black Magyarra fordította: Szabó Krisztina A könyv címadója Cardan, aki maga a kegyetlen herceg. Ez a történet egy mesebeli, misztikus világban játszódik telis-tele tündérekkel, koboldokkal, csodálatos természetfeletti lényekkel és bűvös növényekkel. Szóval ha szereted az ilyen könyveket, olvass tovább és irány az első könyvesboltba!Olvasd tovább
 • It Ends With Us
  Van, hogy a legtöbb fájdalmat tényleg az okozza, akit szeretünk? Colleen Hoover egy romantikus és egyben szívszorító történetet mutat be nekünk ebben a regényében. Egy felejthetetlen történet a szerelemről, amiért nagy árat kellett fizetni.Olvasd tovább
 • TOP 5 kedvenc könyvem – Herman Tímea
  Az elmúlt időben a könyvek szerelmese lettem és ezeket olvastam el kevesebb, mint egy év alatt. Abszolút úgy gondolom, hogy érdemes foglalkozni velük mind szórakozás, mind művelődés céljából. Kellemes időtöltést kívánok nektek!Olvasd tovább
 • Iskolai bántalmazások
  Sajnos az iskolákban vannak olyan gyerekek és fiatalok, akiket az osztálytársaik lenéznek valami miatt, vagy valami olyan dolgot tettek, ami a többieknek nem tetszik. Wéber Anikó: Az osztály vesztese című könyve pontosan erről szól.Olvasd tovább
 • E. Lockhart- Hazudósok
  Egy sziget, két család, négy barát, egy titok.A könyv elolvasása után 3 dolgot éreztem: elvarázsoló, meghökkentő és lebilincselő. A hazudósok egy gyönyörű előkelő család halálos titkát és az addig elvezető történetet mutatja be. Ráébreszti akár a korosztályunkat, akár szüleinket, hogy milyen hatással lehet egy titok a családra, a barátokra ésOlvasd tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .