Az ország 2. legjobb diákújsága

Az évek óta tartó kossuthos iskolaújságunkat felváltotta az Online Kossuth diák, melyet a 1719.eklg.hu oldalon találhattok meg. Te is értetlenül állsz az előtt, hogy mi is az a 1719? Ne aggódj! Mi is így voltunk vele. A 1719 a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium házszáma. Nem is olyan bonyolult, igaz?

Tehetségkutató Diákmédia Pályázat

A 2018-ban induló Online Kossuth Diák 2021 tavaszán indult a Tehetségkutató Diákmédia Pályázaton, melyen az év második legjobb online diákmédiuma címet szerezte meg.

Az eredményhirdetés idén 2021. szeptember 30-ra esett, melyen iskolánkat 7 diák és 2 tanár képviselte: Székely Zsófia, Zakar Dóra, Rémai Nátánael, Fórián Tamás, Huszár Medárd, Fekó Anna, Domonkos Kristóf, Rubóczki Béla tanár úr és Juhász Péter tanár úr.

Óriási izgalommal indultunk, reggel 7:30-kor az iskola udvaráról Budapestre. Egy hosszú, de jó hangulatú út után megérkeztünk a budapesti Akvárium klubba. A belépőket megkapva jutottunk be a 28. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválra. Belépés után megismerkedtünk a hellyel, szórakozhattunk kicsit, találkozhattunk hírességekkel és 12 órakor megkezdődött a várva várt eredményhirdetés.

A DUE elnöksége elég szigorúan zsűrizte a különböző kategóriákat. Első körben az év tematikus diákrádiósait jutalmazták, majd elérkezett a mi kategóriánk is, amely az év online diákmédiuma volt. A hosszú, izgatott várakozás után kihirdették az eredményeket. A sok versenyző közül II. HELYEZÉST értünk el. Nagyon megörültünk az eredmény hallatán, ugyanis ez a helyezés ennyi versenyző között megtisztelő. A díjazottak értékes ajándékokat vehettek át, mellyel akár tehetségüket is fejleszthetik a továbbiakban. Az ünnepélyes eredményhirdetés után eltöltöttünk még egy kis időt a sajtófesztiválon, majd elindultunk haza. Természetesen fáradtabban, mint reggel, ám vidámabban érkeztünk meg iskolánk udvarára. Nagy öröm és megtiszteltetés volt ez számunkra, mivel online újságunk még kezdeti stádiumban van.

Ezek is érdekelhetnek még:

 • Szeptemberi játékmegjelenések
  Szeptemberben sok új és izgalmas játék jelent meg. Itt egy pár az érdekesebb címek közül.Continue Reading
 • Obi-Wan Kenobi
  Az Obi-Wan Kenobi 2022-ben bemutatott amerikai kalandsorozat, amely a Star Wars-franchise harmadik élőszereplős tévésorozata. A sorozat 2022. május 27-én indult el az Egyesült Államokban a Disney+-on, Magyarországon ugyanebben az évben, június 14-én indult el.Continue Reading
 • Hannibal (2013 sorozat)
  A Hannibal egy amerikai pszichológiai horror- és bűnügyi sorozat, melyet Bryan Fuller alkotott.Continue Reading
 • Kathi Béla
  A magyar erőemelés és testépítés meghatározó alakja.Continue Reading
 • Préda
  A Predator, magyarul Ragadozó című filmsorozat ötödik része az előző négy film előzménye/eredettörténete. A filmet 2022. július 21-én  mutatták be a mozikban. A rendező Dan Trachtenberg, aki a 10 Cloverfield Lane című horror-thriller rendezőjeként lett híres, és akit az Amerikai Rendezők Céhe díjára is jelöltek.Continue Reading

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .