Az ország 2. legjobb diákújsága

Az évek óta tartó kossuthos iskolaújságunkat felváltotta az Online Kossuth diák, melyet a 1719.eklg.hu oldalon találhattok meg. Te is értetlenül állsz az előtt, hogy mi is az a 1719? Ne aggódj! Mi is így voltunk vele. A 1719 a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium házszáma. Nem is olyan bonyolult, igaz?

Tehetségkutató Diákmédia Pályázat

A 2018-ban induló Online Kossuth Diák 2021 tavaszán indult a Tehetségkutató Diákmédia Pályázaton, melyen az év második legjobb online diákmédiuma címet szerezte meg.

Az eredményhirdetés idén 2021. szeptember 30-ra esett, melyen iskolánkat 7 diák és 2 tanár képviselte: Székely Zsófia, Zakar Dóra, Rémai Nátánael, Fórián Tamás, Huszár Medárd, Fekó Anna, Domonkos Kristóf, Rubóczki Béla tanár úr és Juhász Péter tanár úr.

Óriási izgalommal indultunk, reggel 7:30-kor az iskola udvaráról Budapestre. Egy hosszú, de jó hangulatú út után megérkeztünk a budapesti Akvárium klubba. A belépőket megkapva jutottunk be a 28. Országos Ifjúsági Sajtófesztiválra. Belépés után megismerkedtünk a hellyel, szórakozhattunk kicsit, találkozhattunk hírességekkel és 12 órakor megkezdődött a várva várt eredményhirdetés.

A DUE elnöksége elég szigorúan zsűrizte a különböző kategóriákat. Első körben az év tematikus diákrádiósait jutalmazták, majd elérkezett a mi kategóriánk is, amely az év online diákmédiuma volt. A hosszú, izgatott várakozás után kihirdették az eredményeket. A sok versenyző közül II. HELYEZÉST értünk el. Nagyon megörültünk az eredmény hallatán, ugyanis ez a helyezés ennyi versenyző között megtisztelő. A díjazottak értékes ajándékokat vehettek át, mellyel akár tehetségüket is fejleszthetik a továbbiakban. Az ünnepélyes eredményhirdetés után eltöltöttünk még egy kis időt a sajtófesztiválon, majd elindultunk haza. Természetesen fáradtabban, mint reggel, ám vidámabban érkeztünk meg iskolánk udvarára. Nagy öröm és megtiszteltetés volt ez számunkra, mivel online újságunk még kezdeti stádiumban van.

Ezek is érdekelhetnek még:

 • Spanyolországban jártunk
  2022. április 19. és 25. között, iskolánk 4 diákja, Buhály Csenge (9.c), Murnyák Virág, (9.c) Nagyváti Bence (8/11.), Huszár Medárd (8/11.) és két tanára Bányai Györgyi és Haraszti Adél, ellátogatott Spanyolországba az Erasmus program keretén belül.Olvasd tovább
 • A virágok hónapja
  Május kétségkívül az év egyik legszebb időszaka. Hogy ezt méltán szemléltethessük nektek a 4/10.c. média osztály órai kereteken belül több káprázatos fotót is készített, melyekkel búcsúztatják a tavaszt és köszöntik a nyarat.Olvasd tovább
 • Pazonyi György fantasztikus beszámolója a MATE Cross RunTerep akadályfutó MEFOB versenyről
  Véletlenek márpedig nincsenek. Ennek folyományaként előbb-utóbb el kellett jönnie ennek a pillanatnak. Nevezetesen, hogy jobb későn, mint soha alapon, ötvenévesen részt vehettem a terep akadályfutó Magyar Egyetemi Főiskolai Országos Bajnokságon.Olvasd tovább
 • Chris Bumstead
  14 évesen kezdett el edzeni, most a Mr. Olympia háromszoros világbajnoka.Olvasd tovább
 • “Rossi varázsló”
  Rossi varázsló – hangzott el a TV-ben röpke fél éve, de ne szaladjunk ennyire előre! Kezdjük onnan,hogy egy drámai izlandi meccsen a magyar válogatott Negó és Szoboszlai góljával kijutott az EB-re. A magyar válogatott a sorsolás után nem igazán volt boldog, hiszen bekerültünk az úgynevezett “Halál-csoportba”, azaz Portugália, Franciaország, NémetországOlvasd tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .