Nyíregyháza legjobb iskolája

Iskolánk Szabolcs vármegye első gimnáziuma, melyet a nyíregyházi evangélikus gyülekezett alapított 1806-ban. Célja a diákok keresztény életre, jó erkölcsre való nevelése volt.

#Kossuth #suli # jókedv

Jelenleg 576 diáktársammal együtt koptatom az iskola padjait. 2018 szeptembere óta tartozom az iskola tanulói közé, döntésemet nem bántam meg, nagyon jól érzem magam. Az osztályom összetartó, mindenben segítünk egymásnak. Választásom azért erre az iskolára esett, mert mindig is érdekelt a fotózás és az informatika, és itt van a legjobb lehetőség arra, hogy ezt tanulhassam.

Miért válaszd a Kossuthot?

Nálunk négyféle tagozat közt választhatsz: emelt nyelv, emelt természettudomány, emelt informatika és általános gimnáziumi osztály. Különböző programokon vehetsz részt, elutazhatsz olyan helyekre, ahová szüleiddel nem biztos, hogy eljuthatsz. A médiainformatika tagozaton ellátogathatsz tévékhez, illetve különféle, a médiaoktatáshoz kapcsolódó helyekre (pl. Bűvösvölgy). Modern gépekkel rendelkezünk, melyek elősegíti a minőségi munkát. Ha ügyes vagy, iskolai rendezvényeken akár te magad lehetsz fotós vagy videós. Szerintem megéri ezt a helyet választanod.

Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium

Itt nincs megkülönböztetés, mindenki egyenlő esélyekkel indul. Ezt az is mutatja, hogy iskolánk nem zárkózik el a fogyatékkal élő tanulók oktatása elől sem, és mi, diákok is segítőkészséggel fordulunk feléjük. A tanári csapat sem utolsó, bármikor számíthatunk rájuk. Ha bajban vagyunk, vagy gondunk van, azt is észreveszik, és próbálnak segíteni, megoldást keresni számunkra. Minden reggel mosolyogva lépnek be az iskola ajtaján.

Dolgok, melyek a külső szemnek láthatatlanok

A suli udvarán olyan dolgok találhatók, melyek hozzásegítenek a kondid megtartásához, erőnléted fejlesztéséhez és kedvenc sportod gyakorlásához. Központi szerepet játszik az iskolai életben a dísztermünk is, ahol ezer éve zajlanak a szalagavatók és a nagyobb, ünnepi rendezvények.

Egyháázzz??????

fotó: evangelikus.hu

Ne rémisszen el, hogy ez az intézmény egyházi fenntartású – van hittanóra és áhítat, de ezeken minden diák szívesen vesz részt. A templomba járás havonta egyszer kötelező, amit mindenki tud teljesíteni.

Ha iskolaválasztás előtt állsz, akkor válaszd te is a Kossuthot!!!

Székely Zsófia 4/11 C.

Ezek is érdekelhetnek:

 • Spanyolországban jártunk
  2022. április 19. és 25. között, iskolánk 4 diákja, Buhály Csenge (9.c), Murnyák Virág, (9.c) Nagyváti Bence (8/11.), Huszár Medárd (8/11.) és két tanára Bányai Györgyi és Haraszti Adél, ellátogatott Spanyolországba az Erasmus program keretén belül.Olvasd tovább
 • A virágok hónapja
  Május kétségkívül az év egyik legszebb időszaka. Hogy ezt méltán szemléltethessük nektek a 4/10.c. média osztály órai kereteken belül több káprázatos fotót is készített, melyekkel búcsúztatják a tavaszt és köszöntik a nyarat.Olvasd tovább
 • Pazonyi György fantasztikus beszámolója a MATE Cross RunTerep akadályfutó MEFOB versenyről
  Véletlenek márpedig nincsenek. Ennek folyományaként előbb-utóbb el kellett jönnie ennek a pillanatnak. Nevezetesen, hogy jobb későn, mint soha alapon, ötvenévesen részt vehettem a terep akadályfutó Magyar Egyetemi Főiskolai Országos Bajnokságon.Olvasd tovább
 • Chris Bumstead
  14 évesen kezdett el edzeni, most a Mr. Olympia háromszoros világbajnoka.Olvasd tovább
 • “Rossi varázsló”
  Rossi varázsló – hangzott el a TV-ben röpke fél éve, de ne szaladjunk ennyire előre! Kezdjük onnan,hogy egy drámai izlandi meccsen a magyar válogatott Negó és Szoboszlai góljával kijutott az EB-re. A magyar válogatott a sorsolás után nem igazán volt boldog, hiszen bekerültünk az úgynevezett “Halál-csoportba”, azaz Portugália, Franciaország, NémetországOlvasd tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .