Nyíregyháza legjobb iskolája

Iskolánk Szabolcs vármegye első gimnáziuma, melyet a nyíregyházi evangélikus gyülekezett alapított 1806-ban. Célja a diákok keresztény életre, jó erkölcsre való nevelése volt.

#Kossuth #suli # jókedv

Jelenleg 576 diáktársammal együtt koptatom az iskola padjait. 2018 szeptembere óta tartozom az iskola tanulói közé, döntésemet nem bántam meg, nagyon jól érzem magam. Az osztályom összetartó, mindenben segítünk egymásnak. Választásom azért erre az iskolára esett, mert mindig is érdekelt a fotózás és az informatika, és itt van a legjobb lehetőség arra, hogy ezt tanulhassam.

Miért válaszd a Kossuthot?

Nálunk négyféle tagozat közt választhatsz: emelt nyelv, emelt természettudomány, emelt informatika és általános gimnáziumi osztály. Különböző programokon vehetsz részt, elutazhatsz olyan helyekre, ahová szüleiddel nem biztos, hogy eljuthatsz. A médiainformatika tagozaton ellátogathatsz tévékhez, illetve különféle, a médiaoktatáshoz kapcsolódó helyekre (pl. Bűvösvölgy). Modern gépekkel rendelkezünk, melyek elősegíti a minőségi munkát. Ha ügyes vagy, iskolai rendezvényeken akár te magad lehetsz fotós vagy videós. Szerintem megéri ezt a helyet választanod.

Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium

Itt nincs megkülönböztetés, mindenki egyenlő esélyekkel indul. Ezt az is mutatja, hogy iskolánk nem zárkózik el a fogyatékkal élő tanulók oktatása elől sem, és mi, diákok is segítőkészséggel fordulunk feléjük. A tanári csapat sem utolsó, bármikor számíthatunk rájuk. Ha bajban vagyunk, vagy gondunk van, azt is észreveszik, és próbálnak segíteni, megoldást keresni számunkra. Minden reggel mosolyogva lépnek be az iskola ajtaján.

Dolgok, melyek a külső szemnek láthatatlanok

A suli udvarán olyan dolgok találhatók, melyek hozzásegítenek a kondid megtartásához, erőnléted fejlesztéséhez és kedvenc sportod gyakorlásához. Központi szerepet játszik az iskolai életben a dísztermünk is, ahol ezer éve zajlanak a szalagavatók és a nagyobb, ünnepi rendezvények.

Egyháázzz??????

fotó: evangelikus.hu

Ne rémisszen el, hogy ez az intézmény egyházi fenntartású – van hittanóra és áhítat, de ezeken minden diák szívesen vesz részt. A templomba járás havonta egyszer kötelező, amit mindenki tud teljesíteni.

Ha iskolaválasztás előtt állsz, akkor válaszd te is a Kossuthot!!!

Székely Zsófia 4/11 C.

Ezek is érdekelhetnek:

 • Mi is az a MotoGP?
  A Gyorsaságimotoros–világbajnokság, ismertebb nevén MotoGP a motorkerékpársport legmagasabb osztálya, szabályait a FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme) határozza meg. Hasonló sorozat a Superbike és a Supersport. 1949 óta minden évben megrendezik. Sorozatban jelenleg 3 kategória van: Moto3, Moto2, MotoGP. A MotoGP történetének legsikeresebb versenyzői Giacomo Agostini, Valentino Rossi, Marc Marquez, MikeContinue Reading
 • Szeptemberi játékmegjelenések
  Szeptemberben sok új és izgalmas játék jelent meg. Itt egy pár az érdekesebb címek közül.Continue Reading
 • Obi-Wan Kenobi
  Az Obi-Wan Kenobi 2022-ben bemutatott amerikai kalandsorozat, amely a Star Wars-franchise harmadik élőszereplős tévésorozata. A sorozat 2022. május 27-én indult el az Egyesült Államokban a Disney+-on, Magyarországon ugyanebben az évben, június 14-én indult el.Continue Reading
 • UEFA-bajnokok ligája 4. fordulójának összefoglalója
  A Bajnokok ligája 4. fordulója igen izgalmas párharcokkal szolgált, melyeknek összefoglalója megtalálható itt.Continue Reading
 • Hannibal (2013 sorozat)
  A Hannibal egy amerikai pszichológiai horror- és bűnügyi sorozat, melyet Bryan Fuller alkotott.Continue Reading

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .