Tartozz közénk, hidd el, nem bánod meg!

Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium

Szeretnél egy jó közösség tagja lenni? Akkor válaszd a Kossuthot! Itt a tanárok hatalmas szakmai tudással rendelkeznek, és csak arra várnak, hogy taníthassanak.

Miért válaszd a Kossuthot?

Az iskola ötvözi a múltat és a jelent. Az épület több száz éves, mégis modern felszereltség jellemzi. Minden szakiránynak megvan itt a helye, a természettudományos osztályok a laborokban szoktak időzni, míg a médiások a stúdióban valósítják meg kreatív ötleteiket. Az udvart is fontos megemlíteni, hiszen szünetekben a legtöbben itt fordulnak meg. A műfüves focipálya, a kosárpálya, valamint a kondipark mindenki tetszését elnyerte. Ilyenkor a tanárok is szívesen beszélgetnek a diákokkal. Én a Kossuthban legjobban a tanár-diák viszony szeretem. Itt minden tanár kedves, humorosak és segítőkészek, bármilyen problémával lehet hozzájuk fordulni. Arra is figyelnek, hogy ne csak okos, hanem jó emberekké is váljunk.

Az iskolaközösség nagyon befogadó, itt tényleg mindenkit elfogadnak. Erre a tanárok különösen figyelnek, hiszen az iskola jelmondata: “Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!”

Közös kirándulások

Nagyon sok helyre elutazhatunk az iskola jóvoltából. Erdélybe minden évben elutazik egy osztály, hogy meglátogassák a testvériskolánkat. Sítáborok, biciklitáborok színesítik gimnáziumi éveinket. A nyelvtanulás elősegítése érdekében cserediák-programban is részt vesz az iskola, valamint külföldi utakat is biztosít. A kirándulások sorra már 9.-ben elkezdődik. A háromnapos tábor arra szolgál, hogy megismerd osztálytársaidat, valamint osztályfőnöködet. Az osztályfőnökök már itt nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy egy összetartó osztállyá kovácsoljanak minket.

Egyházi értékek

Az iskola az Evangélikus Egyházhoz tartozik. Itt nagy figyelmet fordítanak a lelki dolgokra is. A hétfői áhítatokon az egész iskola részt vesz, és együtt imádkozunk. Az iskolalelkész mindig figyel arra, hogy a fiatalok nyelvén szóljon, így számunkra ez nem teher. A csendes napokon nagyon sok érdekes előadást hallhatunk, ami pozitívan hat a lelki fejlődésünkre.

Ha újrakezdhetném…

Akkor is a Kossuthot választanám. Boldog vagyok, hogy végül is ide adtam be a jelentkezésemet. Nagyon sokat tudok tanulni, és rengeteg élménnyel lettem gazdagabb.

Iskolánk bemutatkozó videója:

Orosz Vanda 4/11 C.

Ezek is érdekelhetnek:

 • Spanyolországban jártunk
  2022. április 19. és 25. között, iskolánk 4 diákja, Buhály Csenge (9.c), Murnyák Virág, (9.c) Nagyváti Bence (8/11.), Huszár Medárd (8/11.) és két tanára Bányai Györgyi és Haraszti Adél, ellátogatott Spanyolországba az Erasmus program keretén belül.Olvasd tovább
 • A virágok hónapja
  Május kétségkívül az év egyik legszebb időszaka. Hogy ezt méltán szemléltethessük nektek a 4/10.c. média osztály órai kereteken belül több káprázatos fotót is készített, melyekkel búcsúztatják a tavaszt és köszöntik a nyarat.Olvasd tovább
 • Pazonyi György fantasztikus beszámolója a MATE Cross RunTerep akadályfutó MEFOB versenyről
  Véletlenek márpedig nincsenek. Ennek folyományaként előbb-utóbb el kellett jönnie ennek a pillanatnak. Nevezetesen, hogy jobb későn, mint soha alapon, ötvenévesen részt vehettem a terep akadályfutó Magyar Egyetemi Főiskolai Országos Bajnokságon.Olvasd tovább
 • Chris Bumstead
  14 évesen kezdett el edzeni, most a Mr. Olympia háromszoros világbajnoka.Olvasd tovább
 • “Rossi varázsló”
  Rossi varázsló – hangzott el a TV-ben röpke fél éve, de ne szaladjunk ennyire előre! Kezdjük onnan,hogy egy drámai izlandi meccsen a magyar válogatott Negó és Szoboszlai góljával kijutott az EB-re. A magyar válogatott a sorsolás után nem igazán volt boldog, hiszen bekerültünk az úgynevezett “Halál-csoportba”, azaz Portugália, Franciaország, NémetországOlvasd tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .