Tartozz közénk, hidd el, nem bánod meg!

Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium

Szeretnél egy jó közösség tagja lenni? Akkor válaszd a Kossuthot! Itt a tanárok hatalmas szakmai tudással rendelkeznek, és csak arra várnak, hogy taníthassanak.

Miért válaszd a Kossuthot?

Az iskola ötvözi a múltat és a jelent. Az épület több száz éves, mégis modern felszereltség jellemzi. Minden szakiránynak megvan itt a helye, a természettudományos osztályok a laborokban szoktak időzni, míg a médiások a stúdióban valósítják meg kreatív ötleteiket. Az udvart is fontos megemlíteni, hiszen szünetekben a legtöbben itt fordulnak meg. A műfüves focipálya, a kosárpálya, valamint a kondipark mindenki tetszését elnyerte. Ilyenkor a tanárok is szívesen beszélgetnek a diákokkal. Én a Kossuthban legjobban a tanár-diák viszony szeretem. Itt minden tanár kedves, humorosak és segítőkészek, bármilyen problémával lehet hozzájuk fordulni. Arra is figyelnek, hogy ne csak okos, hanem jó emberekké is váljunk.

Az iskolaközösség nagyon befogadó, itt tényleg mindenkit elfogadnak. Erre a tanárok különösen figyelnek, hiszen az iskola jelmondata: “Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!”

Közös kirándulások

Nagyon sok helyre elutazhatunk az iskola jóvoltából. Erdélybe minden évben elutazik egy osztály, hogy meglátogassák a testvériskolánkat. Sítáborok, biciklitáborok színesítik gimnáziumi éveinket. A nyelvtanulás elősegítése érdekében cserediák-programban is részt vesz az iskola, valamint külföldi utakat is biztosít. A kirándulások sorra már 9.-ben elkezdődik. A háromnapos tábor arra szolgál, hogy megismerd osztálytársaidat, valamint osztályfőnöködet. Az osztályfőnökök már itt nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy egy összetartó osztállyá kovácsoljanak minket.

Egyházi értékek

Az iskola az Evangélikus Egyházhoz tartozik. Itt nagy figyelmet fordítanak a lelki dolgokra is. A hétfői áhítatokon az egész iskola részt vesz, és együtt imádkozunk. Az iskolalelkész mindig figyel arra, hogy a fiatalok nyelvén szóljon, így számunkra ez nem teher. A csendes napokon nagyon sok érdekes előadást hallhatunk, ami pozitívan hat a lelki fejlődésünkre.

Ha újrakezdhetném…

Akkor is a Kossuthot választanám. Boldog vagyok, hogy végül is ide adtam be a jelentkezésemet. Nagyon sokat tudok tanulni, és rengeteg élménnyel lettem gazdagabb.

Iskolánk bemutatkozó videója:

Orosz Vanda 4/11 C.

Ezek is érdekelhetnek:

 • Nyiri Balázs: Haikuk
  Fogadjátok szeretettel Nyiri Balázs (4/11. D) néhány haikuját:Continue Reading
 • 30 Éve újra
  A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumot 1806-ban alapították. Ebben a tanévben ünnepeljük, hogy 30 évvel ezelőtt újra a Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartásába került iskolánk. Ebből az alkalomból kérdeztük jelenkori és régi diákjainkat az alma máter múltjáról, jelenéről.Continue Reading
 • Kossuthos rangadó
  Év végi feladatként kapták a tizenegyedikes médiainformatika tagozatosok, hogy készítsenek egy szabadon választott témájú kisfilmet. Az alábbi film Megyesi Márk, Pásztor Bence, Rákos Bálint, Szabó Roland és Szécsi Ádám munkája.Continue Reading
 • Szertorna
  A szertorna különböző jellegű és különböző szereken bemutatott gyakorlatokból álló összetett sportág. Fiúk és lányok egyaránt űzhetik, részben eltérő szereken. A szertornán kívül a tornasportok közé tartozik még a ritmikus gimnasztika, a trambulin, az akrobatikus torna és az aerobik, de a torna alapokra a legjobban a fitkid hasonlít.Continue Reading
 • Ariana Grande: A popszakma egyik legikonikusabb alakja
  Teljes nevén Ariana Grande-Butera olasz származású amerikai énekesnő ésdalszerző, aki nemcsak a dalszerzés világában híres és tehetséges, hanem a színészkedésbenis. Édesanyja, Joan Grande, valamint édesapja, Edward Butera 8 éves korában váltak el.Bátyja, Frankie Grande az énekesnőnek nemcsak testvér, de lelki támasz is, jó testvérekhezhíven.Continue Reading

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .