Megoldhatatlan rejtély a Viharszigeten

“Melyik a rosszabb: szörnyként élni vagy jó emberként meghalni?” A Viharsziget Dennis Lehane azonos című regényének adaptációja. Leonardo DiCaprio a főszereplő, ebben a filmben is várhatóan jót alakít, de a történet visz mindent. A 138 perces amerikai thrillert nem ajánlom annak, akinek a gondolkodás megerőltető, mert nem fogja érteni, se élvezni a filmet.

Viharos cselekmény

A két rendőrbíró egy nő eltűnése miatt olyan szigetre érkezik, ahol egy elmegyógyintézet működik, és mindent körülvesz a rejtély.

Viharsziget

A két rendőrbíró, Teddy Daniels és Chuck Aule feladata, hogy kiderítse, mi történt, és megtalálja a szökevényt. Danielsnek nemcsak a munkáját hátráltató pszichiáterrel, hanem a saját démonaival is meg kell küzdenie.

Miután megérkeznek a szigetre, furcsábbnál furcsább dolgokba ütköznek. Mikor már-már úgy néz ki, megoldották az ügyet, akkor kezdődik igazán csak a film. Ráadásul a vihar miatt a szigeten ragadnak, nem tudnak hazamenni.

Viharsziget

Egyre több kérdés merül fel válasz nélkül, amire talán csak a film végén kapunk választ. A rendező végéig fenntartja az érdeklődést, frappáns csattanóval zárja a történetet.

Összegzés

Lényegében a film számomra 10/9. Miután előszőr láttam, napokig gondolkodtam a megoldáson. Azóta már többször is megnéztem. Leköt és elgondolkodtat.

Sajnos többet nem mondhatok róla, mert azzal elrontanám a filmélményt.

Szurovcsák Szabolcs 4/12 C.

Viharsziget [2009] magyar feliratos előzetes HD

A Viharsziget a neten:

Címkék

56 (4) Autósport (3) bemutatkozás (2) erasmus (7) film (36) filmkritika (19) foci (10) fotó (41) fotók (43) fotózás (45) interjú (5) játék (14) jótékonyság (3) karácsony (4) kirándulás (3) kossuthgimi (6) kreatív (5) kritika (6) könyv (13) könyvajánló (8) labdarúgás (13) megemlékezés (11) médiainformatika (20) mém pályázat (3) netflix (6) olimpia (6) podcast (8) pályázat (7) rajz (4) rádió (3) sorozat (22) sorozat ajánló (9) sorozatajánló (6) sport (32) szavalóverseny (3) tavasz (3) vers (4) verseny (11) videojáték (9) zene (19) zenekar (3) zenész (3) ádvent (4) ünnep (4) ünnepség (3)

Friss bejegyzések.

 • Marilyn Monroe
  Marilyn Monroe (született: Norma Jeane) 1926. június 1-jén született Los-Angelesben.Amerikai színésznő, énekesnő és fotómodell. Anyja, Gladys Pearl Baker harmadik gyerekeként született.Continue Reading
 • Obi-Wan Kenobi
  Az Obi-Wan Kenobi 2022-ben bemutatott amerikai kalandsorozat, amely a Star Wars-franchise harmadik élőszereplős tévésorozata. A sorozat 2022. május 27-én indult el az Egyesült Államokban a Disney+-on, Magyarországon ugyanebben az évben, június 14-én indult el.Continue Reading
 • Hannibal (2013 sorozat)
  A Hannibal egy amerikai pszichológiai horror- és bűnügyi sorozat, melyet Bryan Fuller alkotott.Continue Reading
 • Préda
  A Predator, magyarul Ragadozó című filmsorozat ötödik része az előző négy film előzménye/eredettörténete. A filmet 2022. július 21-én  mutatták be a mozikban. A rendező Dan Trachtenberg, aki a 10 Cloverfield Lane című horror-thriller rendezőjeként lett híres, és akit az Amerikai Rendezők Céhe díjára is jelöltek.Continue Reading
 • A XIX. század
  A Bridgerton krónikája egy amerikai televíziós sorozat, amely 2020. december 25-én jelent meg a Netflixen. A Shonda Rhimes által gyártott sorozat az angol régensség idején, a magas londoni társadalomban játszódik .Continue Reading

2 hozzászólás

 1. Jól összefoglalt ismertető! Ha nem láttam volna még ezt a remek filmet, ez alapján biztosan megnéztem volna.

 2. Remek összefoglalás, és ismertető a filmről! Mivel még nem láttam mindenféleképpen megnézem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .