Megoldhatatlan rejtély a Viharszigeten

“Melyik a rosszabb: szörnyként élni vagy jó emberként meghalni?” A Viharsziget Dennis Lehane azonos című regényének adaptációja. Leonardo DiCaprio a főszereplő, ebben a filmben is várhatóan jót alakít, de a történet visz mindent. A 138 perces amerikai thrillert nem ajánlom annak, akinek a gondolkodás megerőltető, mert nem fogja érteni, se élvezni a filmet.

Viharos cselekmény

A két rendőrbíró egy nő eltűnése miatt olyan szigetre érkezik, ahol egy elmegyógyintézet működik, és mindent körülvesz a rejtély.

Viharsziget

A két rendőrbíró, Teddy Daniels és Chuck Aule feladata, hogy kiderítse, mi történt, és megtalálja a szökevényt. Danielsnek nemcsak a munkáját hátráltató pszichiáterrel, hanem a saját démonaival is meg kell küzdenie.

Miután megérkeznek a szigetre, furcsábbnál furcsább dolgokba ütköznek. Mikor már-már úgy néz ki, megoldották az ügyet, akkor kezdődik igazán csak a film. Ráadásul a vihar miatt a szigeten ragadnak, nem tudnak hazamenni.

Viharsziget

Egyre több kérdés merül fel válasz nélkül, amire talán csak a film végén kapunk választ. A rendező végéig fenntartja az érdeklődést, frappáns csattanóval zárja a történetet.

Összegzés

Lényegében a film számomra 10/9. Miután előszőr láttam, napokig gondolkodtam a megoldáson. Azóta már többször is megnéztem. Leköt és elgondolkodtat.

Sajnos többet nem mondhatok róla, mert azzal elrontanám a filmélményt.

Szurovcsák Szabolcs 4/12 C.

Viharsziget [2009] magyar feliratos előzetes HD

A Viharsziget a neten:

Címkék

56 (4) Autósport (3) bemutatkozás (2) digitális oktatás (2) erasmus (3) film (30) filmkritika (15) foci (7) fotó (39) fotók (41) fotózás (43) interjú (3) játék (12) karácsony (3) kirándulás (3) kossuthgimi (6) kreatív (4) kritika (6) könyv (12) könyvajánló (7) labdarúgás (8) megemlékezés (11) médiainformatika (17) mém pályázat (3) netflix (5) podcast (7) pályázat (5) rajz (3) rádió (3) sorozat (19) sorozatajánló (5) sorozat ajánló (9) sport (20) szalagavató (2) szavalóverseny (3) tavasz (3) vers (3) verseny (9) videojáték (7) zene (18) zenekar (3) zenész (3) ádvent (2) ünnep (4) ünnepség (3)

Friss bejegyzések.

 • Stephen King: Halálsoron kritika
  A Halálsoron A remény rabjai alkotójának egyik legkiválóbb filmje, Tom Hanks főszereplésével és Stephen King filmadaptációjából készült. A film egy drámai, krimi jellegű megható produkció, ami egyben megmutatja a kegyetlen valóságot. Stephen King méltatta a filmet, és a művei közül ezt tartotta a legjobb adaptációnak. Tom Hanks is kiváló főszereplőjeOlvasd tovább
 • Szerelem van a levegőben
  A Sel Cal Kapimi török sorozat, az RTL-en pedig Szerelem van a levegőben néven fut. A sorozat 52 bölümből áll (2 órás), nálunk 156 (45 perces) részre bontották. A 2 főszereplő Hande Erçel (Eda) és Kerem Bursin (Serkan). Törökországban 2020. június 8-tól sugározzák, Magyarországon csak 2021. augusztus 23-tól kezdték elOlvasd tovább
 • Új Star Wars sorozat! The Book of Boba Fett
  A The Book of Boba Fett a Star Wars világának második élőszereplős sorozata. 2021. december 29-én indult el Amerikában a Disney+-on. Magyar szinkron egyelőre nincs, mert Magyarország nem rendelkezik Disney+-szal, de ez 2022-ben meg fog változni.Olvasd tovább
 • Hirtelen 30
  Figyelem!! A következő cikk a film cselekményét is tartalmazza! A film eredeti címe 13 Going on 30. A 2004-ben készült amerikai romantikus vígjáték rendezője Gary Winick. A főszerepet Jennfier Garner játssza.Olvasd tovább
 • Euphoria – Komoly témák, új szemszög
  Az Euphoria (magyar nevén Eufória) egy 2019-ben bemutatott tinidráma, melyet Sam Lewison készített az azonos nevű izraeli sorozat alapján. A sorozat 2019 júniusában indult az HBO-n , és akkora siker volt, hogy ugyanebben az évben, júliusban bejelentették, hogy jön a 2. évad.Olvasd tovább

2 hozzászólás

 1. Jól összefoglalt ismertető! Ha nem láttam volna még ezt a remek filmet, ez alapján biztosan megnéztem volna.

 2. Remek összefoglalás, és ismertető a filmről! Mivel még nem láttam mindenféleképpen megnézem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .