13. Szélrózsa találkozó

A kétévente megrendezendő evangélikus ifjúsági találkozó helyszíne idén Gyula volt, július 13. és 17. között. Iskolánk énekkarával a nyitó napon mi is szolgálhattunk, és emellett sokféle programokat szerveztek számunkra.

,,Azt sem mondhatják, hogy íme itt, vagy ott van! Mert az Isten országa közöttetek van!”

(Lk 17,21)

Reggel és este is napindító és -záró áhítatokon vettünk részt, ahol a fent említett igéről hallhattunk különböző prédikációkat. Az egyik legemlékezetesebb áhítat volt Hajduch-Szmola Patrik lelkész igehirdetése, aki prezentációval is szemléltette az elmondottakat.

A reggeli áhítatok után lehetőségünk volt kisebb csoportokban beszélgetni az elhangzottakról, ahol sokszor komoly keretek között, de volt hogy játékosan boncolgattuk a témákat.

Gundel-Takács Gábor, Grecsó Krisztián és Pál Feri atya a nagyszínpadon tartott előadásaikban meséltek saját hitükről.

Napjaink további részében ellátogattunk a Filmklubba, Drogmissziós előadáson vettünk részt, fiatal zenészek hitvallását hallgattuk meg. Mindezek mellett lehetőség volt szabadulószobára, Just Dance-re és színházi előadásra.

Az esti áhítatok után keresztény zenekarok koncertjét hallgattuk meg, ilyen volt például a Közel zenekar. A napok zárásai országosan ismert zenekarok koncertjei voltak, Kelemen Kabátban, Lóci játszik és Blahalouisiana.

Minden korosztály és felekezet megtalálhatta a neki tetsző programokat, hiszen én sem evangélikusként érkeztem az eseményre, mégsem éreztem azt, hogy nem ide tartozom.
A rendezvényhez csodálatos választás volt Gyula városa. Szabadidőnkben meglátogattuk a Gyulai várat és az Almásy-kastélyt.

Igazán különleges négy napot töltöttünk el itt, hitben megerősödve, lélekben feltöltődve, rengeteg emlékkel és élménnyel gazdagodva tértünk haza.

Ezúton szeretnénk megköszönni a lehetőséget, hogy részt vehettünk ezen a rendezvényen, köszönjük Bozorády Ildikó iskolalelkészünknek és Veczán Emese mentorunknak a sok-sok munkát, támogatást, segítséget, amit kaptunk a szélrózsát megelőzően és a rendezvényen egyaránt.

Titeket pedig, kedves diákok, tiszta szívemből biztatlak, hogy a következő Szélrózsán ti is vegyetek részt! Rengeteg lehetőség nyílt, új baráti kapcsolatok, szerelmek kialakulására, de legfőképp szorosabbá válhatott a kapcsolatunk Istennel.

Gulyás Zsófia 4/12. A

Ezek is érdekelhetnek még:

 • Riport egy 12.-es diákkal
  Riportot készítettünk iskolánk egyik végzős diákjával, Tóth Kristóffal. Kérdéseket tettünk fel az iskolával és a tanulással kapcsolatban.Continue Reading
 • 13. Szélrózsa találkozó
  A kétévente megrendezendő evangélikus ifjúsági találkozó helyszíne idén Gyula volt, július 13. és 17. között. Iskolánk énekkarával a nyitó napon mi is szolgálhattunk, és emellett sokféle programokat szerveztek számunkra. ,,Azt sem mondhatják, hogy íme itt, vagy ott van! Mert az Isten országa közöttetek van!” (Lk 17,21) Reggel és este isContinue Reading
 • Kilencedikesként a Kossuthban
  A tanév elején megkérdeztünk egy kilencedikes diákot, milyen benyomásai vannak néhány hét elteltével iskolánkról.Continue Reading
 • Diákévek tanárszemmel 2. – Interjú Kerekes Rita tanárnővel
  A tavalyi évben új énektanárt ismerhettünk meg, Kerekes Rita tanárnő személyében, aki nem mellesleg a Zenei Intézetben mesteroktató és a Cantemus Kórus tagja. Az óráin elhangzott elgondolkodtató beszélgetések ösztönöztek arra, hogy őt kérjem fel az interjúsorozat következő interjúalanyának, ő pedig készséggel megosztotta velünk iskolás emlékeit és a véleményét pár igazánContinue Reading
 • Spanyolországban jártunk
  2022. április 19. és 25. között, iskolánk 4 diákja, Buhály Csenge (9.c), Murnyák Virág, (9.c) Nagyváti Bence (8/11.), Huszár Medárd (8/11.) és két tanára Bányai Györgyi és Haraszti Adél, ellátogatott Spanyolországba az Erasmus program keretén belül.Continue Reading

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .