13. Szélrózsa találkozó

A kétévente megrendezendő evangélikus ifjúsági találkozó helyszíne idén Gyula volt, július 13. és 17. között. Iskolánk énekkarával a nyitó napon mi is szolgálhattunk, és emellett sokféle programokat szerveztek számunkra.

,,Azt sem mondhatják, hogy íme itt, vagy ott van! Mert az Isten országa közöttetek van!”

(Lk 17,21)

Reggel és este is napindító és -záró áhítatokon vettünk részt, ahol a fent említett igéről hallhattunk különböző prédikációkat. Az egyik legemlékezetesebb áhítat volt Hajduch-Szmola Patrik lelkész igehirdetése, aki prezentációval is szemléltette az elmondottakat.

A reggeli áhítatok után lehetőségünk volt kisebb csoportokban beszélgetni az elhangzottakról, ahol sokszor komoly keretek között, de volt hogy játékosan boncolgattuk a témákat.

Gundel-Takács Gábor, Grecsó Krisztián és Pál Feri atya a nagyszínpadon tartott előadásaikban meséltek saját hitükről.

Napjaink további részében ellátogattunk a Filmklubba, Drogmissziós előadáson vettünk részt, fiatal zenészek hitvallását hallgattuk meg. Mindezek mellett lehetőség volt szabadulószobára, Just Dance-re és színházi előadásra.

Az esti áhítatok után keresztény zenekarok koncertjét hallgattuk meg, ilyen volt például a Közel zenekar. A napok zárásai országosan ismert zenekarok koncertjei voltak, Kelemen Kabátban, Lóci játszik és Blahalouisiana.

Minden korosztály és felekezet megtalálhatta a neki tetsző programokat, hiszen én sem evangélikusként érkeztem az eseményre, mégsem éreztem azt, hogy nem ide tartozom.
A rendezvényhez csodálatos választás volt Gyula városa. Szabadidőnkben meglátogattuk a Gyulai várat és az Almásy-kastélyt.

Igazán különleges négy napot töltöttünk el itt, hitben megerősödve, lélekben feltöltődve, rengeteg emlékkel és élménnyel gazdagodva tértünk haza.

Ezúton szeretnénk megköszönni a lehetőséget, hogy részt vehettünk ezen a rendezvényen, köszönjük Bozorády Ildikó iskolalelkészünknek és Veczán Emese mentorunknak a sok-sok munkát, támogatást, segítséget, amit kaptunk a szélrózsát megelőzően és a rendezvényen egyaránt.

Titeket pedig, kedves diákok, tiszta szívemből biztatlak, hogy a következő Szélrózsán ti is vegyetek részt! Rengeteg lehetőség nyílt, új baráti kapcsolatok, szerelmek kialakulására, de legfőképp szorosabbá válhatott a kapcsolatunk Istennel.

Gulyás Zsófia 4/12. A

Ezek is érdekelhetnek még:

 • Mit mondana Harry Potter pszichológusa? – Interjú az iskolapszichológussal
  Megfordult már a fejedben, hogy milyen diagnózist állapítana meg Harry Potter pszichológusa? Milyen rejtett utalásokat tartalmaz a könyvsorozat? Most kiderül! Iskolapszichológusunk, Nagy-Kasza Tícia, valamint Balázs Fanni egészségpszichológus segítségével megvizsgáltuk az ifjú varázsló történetét pszichológiai szempontból.Olvasd tovább
 • Önkéntes munka Iserlohn városában
  A nyár folyamán Nyíregyháza testvérvárosában, Iserlohn városában önkénteskedtünk, hogy megerősítsük az ifjúsági kapcsolatot a két település között. Az evangélikus tábor programjai A Gyűrűk ura története alapján kerültek megalkotásra, ahol négyen vettünk részt, mint magyar delegáció.Olvasd tovább
 • 30 Éve újra
  A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumot 1806-ban alapították. Ebben a tanévben ünnepeljük, hogy 30 évvel ezelőtt újra a Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartásába került iskolánk. Ebből az alkalomból kérdeztük jelenkori és régi diákjainkat az alma máter múltjáról, jelenéről.Olvasd tovább
 • Mindig úton vagyunk!
  Mindig úton vagyunk! A Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda fiataljaiként, többek között kossuthos diákokként képviseltük január 22. és 28. között Rzeszów városában Nyíregyházát. A Nemzetközi Projektek Szövetsége („INPRO”) szervezte ezt az Erasmus+ programot, ahol a közel 30 résztvevős csapattal kommunikációnk fejlesztésévelfoglalkoztunk a hét folyamán.Olvasd tovább
 • Továbbjutott a Kossuthos e-sport csapat a döntőbe
  Február 9-10. között megrendezésre a került a nyíregyházi gimnáziumok közötti League of Legends e-sport verseny előválogatója. A mérkőzés a Leonardo Média Akadémia Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskolában került megrendezésre a Zero2Hero e-sport akadémia szervezésében. Az előválogatón öt iskola vett részt.Olvasd tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .