Új Star Wars sorozat! The Book of Boba Fett

A The Book of Boba Fett a Star Wars világának második élőszereplős sorozata. 2021. december 29-én indult el Amerikában a Disney+-on. Magyar szinkron egyelőre nincs, mert Magyarország nem rendelkezik Disney+-szal, de ez 2022-ben meg fog változni.

Van értelme a Boba Fett sorozatnak?

Like a Bantha

Viták szóltak róla és még most is szólnak, hogy a sorozat létezése értelmetlen. Sokak azért jutottak ezen sorozattal kapcsolatban ilyen megállapításokra, mert a karakter, aki a főszerepet játssza, az előző filmsorozatokban nem képviselt valós jellemet. A legtöbben azért vágyták a szériát korábban, mert az embereknek megtetszett a páncélja. De valahogy mégis megoldották, hogy a főszereplő több legyen egy puszta páncélzatnál. Ez pozitívan hangozhat, de sokan nem azt kapták, amire vártak. A karakter nem hordozza tovább egykori jellemtelenségét, ami sokak számára kellemetlenül hatott, a változása értelmet nyer a történetben. Boba Fett gyakran butának tűnik, és képtelen az akciók lezajlása közben a legoptimálisabb megoldásra törekedni.

De ha nem ebből a szempontból közelítjük meg- mivel van jelleme – a sorozatnak is van értelme.

Mi újat tud még elmesélni?

Egy a sorozatból kiragadott pillanatkép

A Star Wars világa szinte végtelen, de már sok mindent láthattunk belőle, pláne ha belevesszük azt is, hogy az eddigi összes Star Wars média merített az előzőkből. Régi motívumokat és cameokat alkalmaztak és alkalmaznak most is.

Maga a történet Boba Fett visszatéréséről és felemelkedéséről szól. Két idővonalon halad a sztori: az egyik a Star Wars A Jedi Visszatér című film utáni időben, a másik a Mandalorian sorozat második évadát követő időben játszódik. A történet igyekszik mind a két idővonalat egyformán bemutatni. Az idővonalak a Tatooine (a már jól ismert homok fedte bolygó) világát ábrázolják, igen csak elismerésre méltó teljesítménnyel. Sehol nem láthattunk ennyi részletet erről az ikonikus planétáról.

Színészek és karakterek

A főszereplőről már volt részletesebben szó, de sok szereplő van itt még. A legtöbb színész kiemelkedő teljesítményt nyújt, mint például Temuera Morrison. Természetesen a sorozatban nem csak emberi élőlényekkel találkozhatunk, hanem egyéb már ismert és ismeretlen lényekkel. A faji egyoldalúságot igyekszik elkerülni, ami megnehezíti a színészek, a maszkosok és az animáció készítők dolgát.

A sorozat hivatalos előzetese

Ezek is érdekelhetnek még:

 • Marilyn Monroe
  Marilyn Monroe (született: Norma Jeane) 1926. június 1-jén született Los-Angelesben.Amerikai színésznő, énekesnő és fotómodell. Anyja, Gladys Pearl Baker harmadik gyerekeként született.Continue Reading
 • Obi-Wan Kenobi
  Az Obi-Wan Kenobi 2022-ben bemutatott amerikai kalandsorozat, amely a Star Wars-franchise harmadik élőszereplős tévésorozata. A sorozat 2022. május 27-én indult el az Egyesült Államokban a Disney+-on, Magyarországon ugyanebben az évben, június 14-én indult el.Continue Reading
 • Hannibal (2013 sorozat)
  A Hannibal egy amerikai pszichológiai horror- és bűnügyi sorozat, melyet Bryan Fuller alkotott.Continue Reading
 • Préda
  A Predator, magyarul Ragadozó című filmsorozat ötödik része az előző négy film előzménye/eredettörténete. A filmet 2022. július 21-én  mutatták be a mozikban. A rendező Dan Trachtenberg, aki a 10 Cloverfield Lane című horror-thriller rendezőjeként lett híres, és akit az Amerikai Rendezők Céhe díjára is jelöltek.Continue Reading
 • A XIX. század
  A Bridgerton krónikája egy amerikai televíziós sorozat, amely 2020. december 25-én jelent meg a Netflixen. A Shonda Rhimes által gyártott sorozat az angol régensség idején, a magas londoni társadalomban játszódik .Continue Reading

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .