Futballtudor labdarúgástörténeti vetélkedő

A Magyar Sportújságírók Szövetsége először hirdette meg a Futballtudor labdarúgástörténeti vetélkedőt. A játék célja: a magyar és a nemzetközi labdarúgás történetének, a labdarúgó Európa-bajnokságok történetének megismertetése és megszerettetése a versenyzők körében.

Két csapattal neveztem a vetélkedőre. Az egyik csapat tagjai: Fodor Tamás, Szabó Ádám és egy külsős, tehát nem kossuthos diák, viszont neki is van kötődése a gimnáziumhoz. A másik csapatot Gyulai Bálint, Kocsis Levente és Lakatos Vanda alkotta.

Első körben online feladatmegoldás volt. Öt héten keresztül kellett 20-20 feladatot megoldani a csapatoknak. Az internetes versenyt a Fodor Tamás-féle csapat nyerte meg, míg a másik alakulat a negyedik helyen végzett. Így mindkét galeri bejutott az országos elődöntőbe. Ennek lebonyolítása úgy zajlott, hogy a továbbjutott 24 csapatot, három csoportba sorolták, az online eredményeik alapján.

Az országos elődöntők a járványhelyzet miatt sajnos még nem jelenléti formában zajlottak. A ZOOM rendszerbe jelentkeztünk be, ezen keresztül kapták a csapatok a kérdéseket. A három elődöntőt három különböző időpontban és három különböző, de azonos típusú feladatsorral bonyolították le a szervezők. A csapatoknak 50 kérdésre kellett válaszolniuk. Mindkét csapatunk fölényesen megnyerte saját elődöntő csoportját és jutott az országos döntőbe. 1-1 hibát vétett mindkét regiment, talán ez szép reményekre jogosít minket a döntőt illetően.

A következő megmérettetés, az országos döntő május 29-én lesz, reményeink szerint Budapesten a Testnevelési Egyetemen. Szeretnénk szép eredménnyel meglepni magunkat, lenyűgözni a szakmai zsűrit és végül, de nem utolsósorban büszkévé tenni tanárainkat és diáktársainkat.

Nyíregyháza, 2021. 04. 25.

Pazonyi György

Ezek is érdekelhetnek még:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .