Futballtudor labdarúgástörténeti vetélkedő

A Magyar Sportújságírók Szövetsége először hirdette meg a Futballtudor labdarúgástörténeti vetélkedőt. A játék célja: a magyar és a nemzetközi labdarúgás történetének, a labdarúgó Európa-bajnokságok történetének megismertetése és megszerettetése a versenyzők körében.

Két csapattal neveztem a vetélkedőre. Az egyik csapat tagjai: Fodor Tamás, Szabó Ádám és egy külsős, tehát nem kossuthos diák, viszont neki is van kötődése a gimnáziumhoz. A másik csapatot Gyulai Bálint, Kocsis Levente és Lakatos Vanda alkotta.

Első körben online feladatmegoldás volt. Öt héten keresztül kellett 20-20 feladatot megoldani a csapatoknak. Az internetes versenyt a Fodor Tamás-féle csapat nyerte meg, míg a másik alakulat a negyedik helyen végzett. Így mindkét galeri bejutott az országos elődöntőbe. Ennek lebonyolítása úgy zajlott, hogy a továbbjutott 24 csapatot, három csoportba sorolták, az online eredményeik alapján.

Az országos elődöntők a járványhelyzet miatt sajnos még nem jelenléti formában zajlottak. A ZOOM rendszerbe jelentkeztünk be, ezen keresztül kapták a csapatok a kérdéseket. A három elődöntőt három különböző időpontban és három különböző, de azonos típusú feladatsorral bonyolították le a szervezők. A csapatoknak 50 kérdésre kellett válaszolniuk. Mindkét csapatunk fölényesen megnyerte saját elődöntő csoportját és jutott az országos döntőbe. 1-1 hibát vétett mindkét regiment, talán ez szép reményekre jogosít minket a döntőt illetően.

A következő megmérettetés, az országos döntő május 29-én lesz, reményeink szerint Budapesten a Testnevelési Egyetemen. Szeretnénk szép eredménnyel meglepni magunkat, lenyűgözni a szakmai zsűrit és végül, de nem utolsósorban büszkévé tenni tanárainkat és diáktársainkat.

Nyíregyháza, 2021. 04. 25.

Pazonyi György

Ezek is érdekelhetnek még:

 • Pazonyi György fantasztikus beszámolója a MATE Cross RunTerep akadályfutó MEFOB versenyről
  Véletlenek márpedig nincsenek. Ennek folyományaként előbb-utóbb el kellett jönnie ennek a pillanatnak. Nevezetesen, hogy jobb későn, mint soha alapon, ötvenévesen részt vehettem a terep akadályfutó Magyar Egyetemi Főiskolai Országos Bajnokságon.Olvasd tovább
 • Chris Bumstead
  14 évesen kezdett el edzeni, most a Mr. Olympia háromszoros világbajnoka.Olvasd tovább
 • “Rossi varázsló”
  Rossi varázsló – hangzott el a TV-ben röpke fél éve, de ne szaladjunk ennyire előre! Kezdjük onnan,hogy egy drámai izlandi meccsen a magyar válogatott Negó és Szoboszlai góljával kijutott az EB-re. A magyar válogatott a sorsolás után nem igazán volt boldog, hiszen bekerültünk az úgynevezett “Halál-csoportba”, azaz Portugália, Franciaország, NémetországOlvasd tovább
 • Súlyemelés ismertető
  A súlyemelés olyan nehézatlétikai sportág, ahol a cél a lehető legnagyobb súly rögzített szabályrendszer szerinti fej fölé emelése. A versenyzők két fogásnemben, szakításban és lökésben mérik össze erejüket. Fogásnemenként 3 gyakorlat áll rendelkezésükre, és a fogásnemenként elért két legnagyobb emelés összege alapján hirdetnek eredményt.Olvasd tovább
 • Csillagösvényesek nyílzápora
  Az íjak nagy szerepet játszottak a harcokban. A honfoglaló magyarok ismertek voltak nyilaikról, a népek még az imádságukba is belefoglalták: „A magyarok nyilaitól ments meg, Uram, minket!”Az íjászatnak 7 szakága van Magyarországon: -futás-, lovas-, pálya-, terep-, történelmi, vadászíjász és 3D szakág.Olvasd tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .