Az Esernyő Akadémia – Öga för öga

Ha szereted a szuperképességeket, időutazást és mindent, ami rendellenes, akkor a Netflix sorozata, Az Esernyő Akadémia neked való.

Tartalom

Az Esernyő Akadémia egy 16+-os besorolású, 2 évadból, azaz összesen 20 részből álló sorozat. A részek nagyjából 1 óra időtartamúak. Az Esernyő Akadémia 3. évada már hivatalos.

1. évad

A történet 1989. október 1-jén kezdődik, amikor 43 nő percre pontosan ugyanakkor kezdett el szülni, csakhogy ők korábban a terhességnek semmi jelét nem mutatták. Nemcsak a gyermekek születési körülményei voltak különlegesek, hanem ők maguk is, ugyanis szuperképességekkel bírtak.

A hét gyermeket örökbe fogadta egy unatkozó milliárdos, Sir Reginald Hargreeves. Az anyjuk egy android lesz, Grace Hargreeves, plusz egy beszélő majom is velük él. Míg Reginald csak beszámozza, Grace elnevezi őket, így lesznek ők Luther Hargreeves, azaz Egyes, Diego H./Kettes, Allison H./Hármas, Klaus H./Négyes, a fiú/Ötös, Ben H./Hatos, Ványa H./Hetes.

Reginald fejlszteni szeretné a képességeiket, ami nagyjából össze is jön neki, kivéve Ványanak, mert úgy tűnik, neki még sincs ereje. A fiatalokból bűnüldöző banda lesz ,ám az egyik bevetés során elvesztik egyik testvérüket, Bent. Ötös képessége az időutazás volt, de az apja nem engedte neki, hogy túl messzire menjen, mert félt, hogy rosszul sül el. Ötös nyilván nem hallgatott rá, és a jövőben ragadt, ahol a világ már kihalt, és rájött, hogy sok közük van hozzá, de nem tudott vissztérni. Ezek után a testvérek elhidegültek egymástól, és szétszóródtak.

Végül az apjuk halála hozza őket újra össze. A szertartás végén Ötös visszatér a jövőből, és elmondja a többieknek, hogy nem sokára világvége. Ötösnek elvileg 58 évesnek kéne lennie visszatérte után, de mégis a gyerek testében látjuk újra, és erre rengeteg poént tudtak építeni a részek során. A testvérek nyomozásba kezdenek az apjuk halálával kapcsolatban, mert szerintük valamit elhallgatott, és azt is meg kellene tudniuk, hogy hogyan fog bekövetkezni a világvége, és azt, hogy nekik mi közük van hozzá. Ezek mellett még sok megbeszélnivalójuk van az elmúlt évek miatt.

Ötöst elakarja kapni Cha-Cha és Hazel, a két bérgyilkos, akiket a Nagykövetség küldött, hogy Ötös nehogy megváltoztassa a jövőt, amit ők írnak meg. Később a vezetőjükkel, az Intézővel is találkozunk.

Rengeteg dolog történik, mire elkezdenek rájönni, hogy, hogy fog történni a világvége. De mire tényleg rájönnek, már kezdetét is vette, ugyanis Ványa okozza a világvégét. És már késő, mert pont azt tették, ami kihozza belőle, mégpedig kizárták őt, mert neki nincs szuperereje, és csak hátráltatja őket. Pedig volt neki, és ezt az apjuk is tudta, miután rájött, hogy Ványa nem tudja uralni, gyógyszerekkel tompítani kezdte az erejét. Egyszer Ványanak elfogytak a gyógyszerei, és volt, aki arra biztatta, hogy használja az erejét. A testvérei próbálták megakadályozni, de nem sikerült nekik, és bekövetkezett a világvége. Ötös úgy akarja megakadályozni, hogy visszavisz mindenkit a múltba.

2. évad

A múltba ugrás sikerült, de túl messzire mentek, ezért 1960 és 1963 között szóródtak szét, de legalább ugyanazon a helyen. Mire mindenki egymásra talált, már volt akinek családja volt, de volt, aki az elmegyógyintézetben pihent, és volt, akit Istennek hittek. Mindenki megtalálta a maga helyét az új világban, mondjuk kinek hogy ment. Ötös megküzd saját maga idős énjével. Diego összejön az Intéző lányával, akiről egy idő után nem lehet eldönteni, hogy ellenség vagy barát. Ötöst ismét bérgyilkosok kergetik, nem sok sikerrel. És ismét világvége várható, amiben szintén nyakig benne vannak a testvérek.

Kijelenthetjük, hogy ők tulajdonképpen ők okozzák a világvégét, ugyanis Ványanak ismét köze van hozzá, sőt, az apjuknak és még Kennedynek is. A Nagykövteség is támadásba lendül, de sikerül legyőzniük őket. Az Intéző lányáról kiderül, hogy neki is van ereje, mégpedig az, hogy utánozni tudja mások képességeit. A világvégét megakadályozták, úgyhogy hazamehettek. Otthon viszont nem az várta őket, amire számítottak. Az apjuk és a testvérük, Ben életben voltak, de nem tudták, kik ők. A házuk már nem nekik adott otthont, hanem a Veréb Akadémia tagjainak, akiknek feltehetően szintén van erejük, mivel az ő idejükben voltak a házukban.

1. évad Előzetes

Ezek is érdekelhetnek még:

 • Ajánló a The Boys című sorozathoz
  A The Boys egy amerikai szatirikus televíziós sorozat, amely jelenleg a Prime Video kínálatában tekinthető meg. Idén júniusban immár a negyedik évada fog megérkezni a platformra, valamint tavaly ősszel Gen-V címmel egy spin-off sorozattal is gazdagodott a The Boys világa. A széria nagy népszerűségnek örvend, hiszen a lényege, hogy aOlvasd tovább
 • The Last of US
  A The Last of Us eredetileg egy videojáték sorozat. Viszont készítettek belőle egy izgalmas filmsorozatot, aminek eddig csak évadát láthattuk.Olvasd tovább
 • Marilyn Monroe
  Marilyn Monroe (született: Norma Jeane) 1926. június 1-jén született Los-Angelesben.Amerikai színésznő, énekesnő és fotómodell. Anyja, Gladys Pearl Baker harmadik gyerekeként született.Olvasd tovább
 • Obi-Wan Kenobi
  Az Obi-Wan Kenobi 2022-ben bemutatott amerikai kalandsorozat, amely a Star Wars-franchise harmadik élőszereplős tévésorozata. A sorozat 2022. május 27-én indult el az Egyesült Államokban a Disney+-on, Magyarországon ugyanebben az évben, június 14-én indult el.Olvasd tovább
 • Hannibal (2013 sorozat)
  A Hannibal egy amerikai pszichológiai horror- és bűnügyi sorozat, melyet Bryan Fuller alkotott.Olvasd tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .