Vár a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium

Gyere és tartozz közénk!

A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium Nyíregyháza legrégebbi gimnáziuma. Ha te is szeretnél egy barátságos környezetben tanulni modern eszközök segítségével, akkor itt a helyed! Iskolánk kiemelt figyelmet fordít a tehetséges, rászoruló diákok támogatására is.

Barátságos környezet:

Nálunk a diákok és a tanárok is barátságosak és segítőkészek. A tanároktól mindenben támogatást kapunk, hogy elérhessük céljainkat, és elégedettek legyünk a tanulmányi eredményeinkkel. Ha segítségre lenne szükséged, bárkihez bizalommal fordulhatsz.

Modern eszközök:

Iskolánk korszerű eszközökkel, fotó- és videótechnikai háttérrel, stúdióval vár.

Hétfő délutánonként a tanárok és a diákok összegyűlnek a templomban, ahol részt veszünk egy kellemes hangulatú áhítaton.

Kisfilmünk által betekintést nyerhetsz az iskola falai mögé:

Kossuth Gimnázium bemutatkozó film

Tagozatok:

Ha elgondolkoztál azon, hogy ebben az iskolában tanulj tovább ezek közül a tagozatok közül választhatsz:

 • Emelt informatika média szakiránnyal: Megismerkedhetsz a fotózás és filmkészítés alapjaival. Az elméletben tanultakat a gyakorlatban is kipróbálhatod.
 • Emelt szintű nyelvi tagozatok: Nyelvtudásodat külföldi utazások segítségével tudod fejleszteni, és a lektorok által társalgási szintre emelni.
 • Emelt szintű természettudományos tagozatok: A kísérleteket modern, technikai eszközökkel felszerelt laborokban tudod elvégezni.
 • Általános tantervű osztály: Még nem döntötted el pontosan, hogy milyen irányban szeretnél továbbtanulni? Akkor ebben az osztályban a helyed. Biztos lehetsz benne, hogy a 12. évfolyam végére rá fogsz jönni, mit szeretnél.

Language Cert nyelvvizsgahely:

Iskolánk Language Cert nyelvvizsgahely, ezáltal megszokott környezetben akár a nyelvvizsgádat is megírhatod.

Közösségépítő programok:

Szeptemberben rengeteg programmal családi napot tart az iskola a diákok és családtagjaik számára. Tanév közben kerékpártúrán, gyalogtúrán és sítáborban vehetünk részt.

Augusztusban egy verébtáborban vehetnek részt a bejövő kilencedikes diákok, hogy megismerjék osztálytársaikat. Szeptemberben van egy hét, ami az új diákok hete, ekkor tartjuk a verébavatót különböző érdekes programokkal.

Kollégiumi elhelyezés:

Ha távol élsz az iskolától, és ez akadályoz a döntésedben, nyugodj meg, és válassz minket, mert a kollégiumi elhelyezés is biztosított a Luther Márton Kollégiumban, ami a város legmodernebb kollégiuma.

A napokban készült egy online iskolaújság, amit a médiainformatika tagozatos diákok készítenek, ide kattintva megtekintheted a többi bejegyzést.

Az iskola honlapját itt találod.

Zakar Dóra 4/11 C.

Ezek is érdekelhetnek:

 • Muszáj komolyan viselkedni
  A fotózásunk nagyon jó hangulatban zajlott. Paulon Áron vállalta először is a modell szerepet. Ő egy mosolygós fiú, de örültem, hogy sikerült meggyőznöm arról, hogy most egy ideig muszáj komolyan viselkednie. Ez szerintem jól is sikerült neki.Olvasd tovább
 • A Diós Kristóf Természetfotó Pályázatra beadott képek
  ,,Teremtett Természet” című kiállításáról A versenyre 8 evangélikus középiskolából, 41 diák, 121 fotóval pályázott, melyek közül összesen 19 került kiállításra. A kiállítás 2024. 04. 19-én került megrendezésre.Olvasd tovább
 • UEFA Bajnokok Ligája 2023/2024
  A 2023-2024-es UEFA Bajnokok ligája a legrangosabb európai nemzetközi labdarúgó kupa, mely jelenlegi nevén 69. alkalommal került kiírásra. A döntőnek a londoni Wembley Stadion ad otthont.Olvasd tovább
 • Ajánló a The Boys című sorozathoz
  A The Boys egy amerikai szatirikus televíziós sorozat, amely jelenleg a Prime Video kínálatában tekinthető meg. Idén júniusban immár a negyedik évada fog megérkezni a platformra, valamint tavaly ősszel Gen-V címmel egy spin-off sorozattal is gazdagodott a The Boys világa. A széria nagy népszerűségnek örvend, hiszen a lényege, hogy aOlvasd tovább
 • A magyar néptánc szépsége
  Miért jó a néptánc? Van-e értelme még a mai világban viseletbe öltözni és régi zenékre táncolni? Miért szeretik az emberek? Gyere elmondom…Olvasd tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .