Vár a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium

Gyere és tartozz közénk!

A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium Nyíregyháza legrégebbi gimnáziuma. Ha te is szeretnél egy barátságos környezetben tanulni modern eszközök segítségével, akkor itt a helyed! Iskolánk kiemelt figyelmet fordít a tehetséges, rászoruló diákok támogatására is.

Barátságos környezet:

Nálunk a diákok és a tanárok is barátságosak és segítőkészek. A tanároktól mindenben támogatást kapunk, hogy elérhessük céljainkat, és elégedettek legyünk a tanulmányi eredményeinkkel. Ha segítségre lenne szükséged, bárkihez bizalommal fordulhatsz.

Modern eszközök:

Iskolánk korszerű eszközökkel, fotó- és videótechnikai háttérrel, stúdióval vár.

Hétfő délutánonként a tanárok és a diákok összegyűlnek a templomban, ahol részt veszünk egy kellemes hangulatú áhítaton.

Kisfilmünk által betekintést nyerhetsz az iskola falai mögé:

Kossuth Gimnázium bemutatkozó film

Tagozatok:

Ha elgondolkoztál azon, hogy ebben az iskolában tanulj tovább ezek közül a tagozatok közül választhatsz:

 • Emelt informatika média szakiránnyal: Megismerkedhetsz a fotózás és filmkészítés alapjaival. Az elméletben tanultakat a gyakorlatban is kipróbálhatod.
 • Emelt szintű nyelvi tagozatok: Nyelvtudásodat külföldi utazások segítségével tudod fejleszteni, és a lektorok által társalgási szintre emelni.
 • Emelt szintű természettudományos tagozatok: A kísérleteket modern, technikai eszközökkel felszerelt laborokban tudod elvégezni.
 • Általános tantervű osztály: Még nem döntötted el pontosan, hogy milyen irányban szeretnél továbbtanulni? Akkor ebben az osztályban a helyed. Biztos lehetsz benne, hogy a 12. évfolyam végére rá fogsz jönni, mit szeretnél.

Language Cert nyelvvizsgahely:

Iskolánk Language Cert nyelvvizsgahely, ezáltal megszokott környezetben akár a nyelvvizsgádat is megírhatod.

Közösségépítő programok:

Szeptemberben rengeteg programmal családi napot tart az iskola a diákok és családtagjaik számára. Tanév közben kerékpártúrán, gyalogtúrán és sítáborban vehetünk részt.

Augusztusban egy verébtáborban vehetnek részt a bejövő kilencedikes diákok, hogy megismerjék osztálytársaikat. Szeptemberben van egy hét, ami az új diákok hete, ekkor tartjuk a verébavatót különböző érdekes programokkal.

Kollégiumi elhelyezés:

Ha távol élsz az iskolától, és ez akadályoz a döntésedben, nyugodj meg, és válassz minket, mert a kollégiumi elhelyezés is biztosított a Luther Márton Kollégiumban, ami a város legmodernebb kollégiuma.

A napokban készült egy online iskolaújság, amit a médiainformatika tagozatos diákok készítenek, ide kattintva megtekintheted a többi bejegyzést.

Az iskola honlapját itt találod.

Zakar Dóra 4/11 C.

Ezek is érdekelhetnek:

 • „Kossuthos levelezős verseny”
  Február 3-án csaknem 300 diák részvételével zajlott le a „Kossuthos levelezős verseny”, melyen a megye 7. és 8. osztályos diákjai vettek részt. Az 56 iskola diákjai 9 tantárgyból mérhették össze tudásukat, a legjobbakat oklevéllel és könyvvásárlási utalvánnyal jutalmaztuk.Continue Reading
 • Connect to disconnect
  Október 8-16. között nemzetközi ifjúsági cserén vettünk részt Szerbiában, Sentán, ahol a Fantastico hotelben tölthettük el ezt a csodás kilenc napot.Continue Reading
 • A magyar labdarúgó válogatott kapusai
  A kapus egy fura, de rendkívül látványos posztja az adott sportágnak. A csatár és a hátvéd szerelemgyermekeként írható le a legegyszerűbben. Az egyik a góljaival szeretne sütkérezni a rivaldafényben, a másik korlátozott eszközeivel igyekszik ezt meggátolni és elkerülni a hintába ültetésért járó szégyenfa terebélyesedését. E két akarat kovásza a hálóőr.Continue Reading
 • Kossuthos diákok találkoztak az olimpiai bajnok úszónővel, Gyenge Valériával
  Hogy, hogy nem, a Magyar Olimpiai Akadémia és a Csanádi Árpád Olimpiai Baráti Kör rájött arra, hogy saját rendezvényei nem juthatnak olyan magaslatokba, mint azt szeretnék, hacsak…. Hacsak a nyíregyházi Kossuth-diákok jelenlétükkel nem járulnak hozzá ezen események fényének emeléséhez. Tudnak valamit ezek a pesti népek. Ha mást nem, azt biztosan,Continue Reading
 • Rafa, A salak királya
  Rafael Nadal élete Rafael Nadal 1986. június 3-án Spanyolországban, Mallorca egyik részén, Manacorban, Sebastian Nadal és Ana María Parera első gyermekeként látta meg a napvilágot. Húga Maria Isabel, két nagybátyja Miguel Ángel és Toni Nadal. Rafael Nadal a teniszen kívül más sportokat is kipróbált. Nagybátyja, Miguel Ángel az FC BarcelonaContinue Reading

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .