Vár a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium

Gyere és tartozz közénk!

A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium Nyíregyháza legrégebbi gimnáziuma. Ha te is szeretnél egy barátságos környezetben tanulni modern eszközök segítségével, akkor itt a helyed! Iskolánk kiemelt figyelmet fordít a tehetséges, rászoruló diákok támogatására is.

Barátságos környezet:

Nálunk a diákok és a tanárok is barátságosak és segítőkészek. A tanároktól mindenben támogatást kapunk, hogy elérhessük céljainkat, és elégedettek legyünk a tanulmányi eredményeinkkel. Ha segítségre lenne szükséged, bárkihez bizalommal fordulhatsz.

Modern eszközök:

Iskolánk korszerű eszközökkel, fotó- és videótechnikai háttérrel, stúdióval vár.

Hétfő délutánonként a tanárok és a diákok összegyűlnek a templomban, ahol részt veszünk egy kellemes hangulatú áhítaton.

Kisfilmünk által betekintést nyerhetsz az iskola falai mögé:

Kossuth Gimnázium bemutatkozó film

Tagozatok:

Ha elgondolkoztál azon, hogy ebben az iskolában tanulj tovább ezek közül a tagozatok közül választhatsz:

 • Emelt informatika média szakiránnyal: Megismerkedhetsz a fotózás és filmkészítés alapjaival. Az elméletben tanultakat a gyakorlatban is kipróbálhatod.
 • Emelt szintű nyelvi tagozatok: Nyelvtudásodat külföldi utazások segítségével tudod fejleszteni, és a lektorok által társalgási szintre emelni.
 • Emelt szintű természettudományos tagozatok: A kísérleteket modern, technikai eszközökkel felszerelt laborokban tudod elvégezni.
 • Általános tantervű osztály: Még nem döntötted el pontosan, hogy milyen irányban szeretnél továbbtanulni? Akkor ebben az osztályban a helyed. Biztos lehetsz benne, hogy a 12. évfolyam végére rá fogsz jönni, mit szeretnél.

Language Cert nyelvvizsgahely:

Iskolánk Language Cert nyelvvizsgahely, ezáltal megszokott környezetben akár a nyelvvizsgádat is megírhatod.

Közösségépítő programok:

Szeptemberben rengeteg programmal családi napot tart az iskola a diákok és családtagjaik számára. Tanév közben kerékpártúrán, gyalogtúrán és sítáborban vehetünk részt.

Augusztusban egy verébtáborban vehetnek részt a bejövő kilencedikes diákok, hogy megismerjék osztálytársaikat. Szeptemberben van egy hét, ami az új diákok hete, ekkor tartjuk a verébavatót különböző érdekes programokkal.

Kollégiumi elhelyezés:

Ha távol élsz az iskolától, és ez akadályoz a döntésedben, nyugodj meg, és válassz minket, mert a kollégiumi elhelyezés is biztosított a Luther Márton Kollégiumban, ami a város legmodernebb kollégiuma.

A napokban készült egy online iskolaújság, amit a médiainformatika tagozatos diákok készítenek, ide kattintva megtekintheted a többi bejegyzést.

Az iskola honlapját itt találod.

Zakar Dóra 4/11 C.

Ezek is érdekelhetnek:

 • Spanyolországban jártunk
  2022. április 19. és 25. között, iskolánk 4 diákja, Buhály Csenge (9.c), Murnyák Virág, (9.c) Nagyváti Bence (8/11.), Huszár Medárd (8/11.) és két tanára Bányai Györgyi és Haraszti Adél, ellátogatott Spanyolországba az Erasmus program keretén belül.Olvasd tovább
 • A virágok hónapja
  Május kétségkívül az év egyik legszebb időszaka. Hogy ezt méltán szemléltethessük nektek a 4/10.c. média osztály órai kereteken belül több káprázatos fotót is készített, melyekkel búcsúztatják a tavaszt és köszöntik a nyarat.Olvasd tovább
 • Pazonyi György fantasztikus beszámolója a MATE Cross RunTerep akadályfutó MEFOB versenyről
  Véletlenek márpedig nincsenek. Ennek folyományaként előbb-utóbb el kellett jönnie ennek a pillanatnak. Nevezetesen, hogy jobb későn, mint soha alapon, ötvenévesen részt vehettem a terep akadályfutó Magyar Egyetemi Főiskolai Országos Bajnokságon.Olvasd tovább
 • Chris Bumstead
  14 évesen kezdett el edzeni, most a Mr. Olympia háromszoros világbajnoka.Olvasd tovább
 • “Rossi varázsló”
  Rossi varázsló – hangzott el a TV-ben röpke fél éve, de ne szaladjunk ennyire előre! Kezdjük onnan,hogy egy drámai izlandi meccsen a magyar válogatott Negó és Szoboszlai góljával kijutott az EB-re. A magyar válogatott a sorsolás után nem igazán volt boldog, hiszen bekerültünk az úgynevezett “Halál-csoportba”, azaz Portugália, Franciaország, NémetországOlvasd tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .