Vár a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium

Gyere és tartozz közénk!

A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium Nyíregyháza legrégebbi gimnáziuma. Ha te is szeretnél egy barátságos környezetben tanulni modern eszközök segítségével, akkor itt a helyed! Iskolánk kiemelt figyelmet fordít a tehetséges, rászoruló diákok támogatására is.

Barátságos környezet:

Nálunk a diákok és a tanárok is barátságosak és segítőkészek. A tanároktól mindenben támogatást kapunk, hogy elérhessük céljainkat, és elégedettek legyünk a tanulmányi eredményeinkkel. Ha segítségre lenne szükséged, bárkihez bizalommal fordulhatsz.

Modern eszközök:

Iskolánk korszerű eszközökkel, fotó- és videótechnikai háttérrel, stúdióval vár.

Hétfő délutánonként a tanárok és a diákok összegyűlnek a templomban, ahol részt veszünk egy kellemes hangulatú áhítaton.

Kisfilmünk által betekintést nyerhetsz az iskola falai mögé:

Kossuth Gimnázium bemutatkozó film

Tagozatok:

Ha elgondolkoztál azon, hogy ebben az iskolában tanulj tovább ezek közül a tagozatok közül választhatsz:

 • Emelt informatika média szakiránnyal: Megismerkedhetsz a fotózás és filmkészítés alapjaival. Az elméletben tanultakat a gyakorlatban is kipróbálhatod.
 • Emelt szintű nyelvi tagozatok: Nyelvtudásodat külföldi utazások segítségével tudod fejleszteni, és a lektorok által társalgási szintre emelni.
 • Emelt szintű természettudományos tagozatok: A kísérleteket modern, technikai eszközökkel felszerelt laborokban tudod elvégezni.
 • Általános tantervű osztály: Még nem döntötted el pontosan, hogy milyen irányban szeretnél továbbtanulni? Akkor ebben az osztályban a helyed. Biztos lehetsz benne, hogy a 12. évfolyam végére rá fogsz jönni, mit szeretnél.

Language Cert nyelvvizsgahely:

Iskolánk Language Cert nyelvvizsgahely, ezáltal megszokott környezetben akár a nyelvvizsgádat is megírhatod.

Közösségépítő programok:

Szeptemberben rengeteg programmal családi napot tart az iskola a diákok és családtagjaik számára. Tanév közben kerékpártúrán, gyalogtúrán és sítáborban vehetünk részt.

Augusztusban egy verébtáborban vehetnek részt a bejövő kilencedikes diákok, hogy megismerjék osztálytársaikat. Szeptemberben van egy hét, ami az új diákok hete, ekkor tartjuk a verébavatót különböző érdekes programokkal.

Kollégiumi elhelyezés:

Ha távol élsz az iskolától, és ez akadályoz a döntésedben, nyugodj meg, és válassz minket, mert a kollégiumi elhelyezés is biztosított a Luther Márton Kollégiumban, ami a város legmodernebb kollégiuma.

A napokban készült egy online iskolaújság, amit a médiainformatika tagozatos diákok készítenek, ide kattintva megtekintheted a többi bejegyzést.

Az iskola honlapját itt találod.

Zakar Dóra 4/11 C.

Ezek is érdekelhetnek:

 • Szertorna
  A szertorna különböző jellegű és különböző szereken bemutatott gyakorlatokból álló összetett sportág. Fiúk és lányok egyaránt űzhetik, részben eltérő szereken. A szertornán kívül a tornasportok közé tartozik még a ritmikus gimnasztika, a trambulin, az akrobatikus torna és az aerobik, de a torna alapokra a legjobban a fitkid hasonlít.Continue Reading
 • Ariana Grande: A popszakma egyik legikonikusabb alakja
  Teljes nevén Ariana Grande-Butera olasz származású amerikai énekesnő ésdalszerző, aki nemcsak a dalszerzés világában híres és tehetséges, hanem a színészkedésbenis. Édesanyja, Joan Grande, valamint édesapja, Edward Butera 8 éves korában váltak el.Bátyja, Frankie Grande az énekesnőnek nemcsak testvér, de lelki támasz is, jó testvérekhezhíven.Continue Reading
 • Gondolkodj zölden!
  A Föld napját április 22-én ünnepeljük, és ebből az alkalomból a horvátországi Mirjana Rajić, a našicei Isidora Kršnjavog Gimnázium tanára nemzetközi projektet indított ennek a fontos dátumnak a jegyében. Hét iskola vett részt a projektben, három Horvátországból és egy-egy Spanyolországból, Lengyelországból, Magyarországról és Szerbiából.Continue Reading
 • Egy évtized után újra
  Egy évtized után a Louis Vuitton újra kollaborált az ismert japán művésszel, Yayoi Kusamával. A luxusmárkának ez a második együttműködése a kortárs művésznővel, hiszen már 2012-ben is együtt dobtak piacra egy lenyűgöző kollekciót. Continue Reading
 • Mindig úton vagyunk!
  Mindig úton vagyunk! A Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda fiataljaiként, többek között kossuthos diákokként képviseltük január 22. és 28. között Rzeszów városában Nyíregyházát. A Nemzetközi Projektek Szövetsége („INPRO”) szervezte ezt az Erasmus+ programot, ahol a közel 30 résztvevős csapattal kommunikációnk fejlesztésévelfoglalkoztunk a hét folyamán.Continue Reading

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .