A Bűvösvölgy

A 4/10 C osztályunk január 15-én látogatott el a debreceni Bűvösvölgybe, amely 2017-ben az ország második médiaértésoktató-központjaként nyílt meg és ahol naponta 32 diákot fogadnak kísérőikkel.

Hétfő reggel az osztályteremben gyülekeztünk, majd fél nyolc körül elindultunk Debrecenbe. Amikor megérkeztünk, ismertették az osztállyal, hogy mi is fog történni a nap folyamán, aztán mindenki kapott egy szekrényt, hogy elpakolja a holmijait. A szekrényben egy üdítő és egy müzliszelet várt minket, amit az ott dolgozók készítettek elő. Miután mindenki végzett a pakolással vagy evéssel, az ún. “suhongóban” gyülekeztünk. Felosztottak minket 4 darab 8 fős csoportra: piros, narancs, zöld és kék. Mindegyik csoport kapott egy oktatót, majd ezt követően mindenki elment az oktatójával egy adott foglalkozásra.

A csoportok forgathattak filmet, készíthettek rádióműsort, podcastet, híradót, reklámot vagy akár szerkeszthettek újságot is, minden foglalkozás egy órán át zajlott. Mi a piros csapatban voltunk, és a podcast készítésével kezdtünk.

Az elején választanunk kellett egy témát, majd egy adott szerepet is. A mi témánk a párválasztás volt és a felvétel kb. 12 percig tartott. A foglalkozás után kaptunk pár perc szünetet, aztán kezdődött a második, ami a filmforgatás volt.

A foglalkozáson kétféle jelenetet kellett rögzíteni:  amikor az autóban ülünk és amikor a greenboxban csinálunk valamit. Mindkét jelenethez mi választottunk hátteret és jelmezt is. A felvétel utáni szerkesztésnél a videó alá vághattunk snitteket, zenét és hangeffekteket, így a kész videó 3 perc hosszúságú lett.

A filmforgatás után volt 20 perc ebédszünetünk, mely után folytatódott a foglalkozás. Két csoport ment oda, ahol korábban még nem járt, a másik két csoportot pedig szétválasztották: külön lányok és fiúk.

Ezután a mi csapatunk csinált egy parfümreklámot. A reklám készítésénél ki kellett választani, hogy miről szeretnénk készíteni a videót, végül a női parfümre esett a választás. Ezek után kitaláltuk a nevét és a szlogenjét, majd választottunk hozzá három rövid klipet is. Miután a reklám kész lett, mehettünk a buszhoz.

Nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük a Bűvösvölgy csapatának ezt a csodás napot!

Nádasi Flóra, Morvai Szabolcs 4/10 C

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .