Gondolkodj zölden!

A Föld napját április 22-én ünnepeljük, és ebből az alkalomból a horvátországi Mirjana Rajić, a našicei Isidora Kršnjavog Gimnázium tanára nemzetközi projektet indított ennek a fontos dátumnak a jegyében. Hét iskola vett részt a projektben, három Horvátországból és egy-egy Spanyolországból, Lengyelországból, Magyarországról és Szerbiából.

Ebben a projektben, melynek célja a diákok környezettudatos magatartásra ösztönzése, közreműködött Baksa Tanja, a Prelog Gimnáziumból, Emilija Rodinger, a Čakovec Technikumból és Adrijana Rajić,  a szervező iskolából. Más európai országokból Elisa Alvarez Fernandez az IES As Lagoas középiskolából Ourense városából Spanyolországból, Regina Starukiewicz a High School Zespół Szkół Budowlanych w. Braniewie Braniewból Lengyelországból, Bogdan Gabriella és Kézsmárki Ágnes a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumból Nyíregyházról Magyarországról, Ivana Vitorović és Katarina Mirković a Valjevska Gimnáziumból Szerbiából.

A projektben résztvevők rövid workshopot tartottak a diákokkal a környezetvédelem témájában, hangsúlyt fektetve arra, hogy az egyén mit tehet a túlzott környezetszennyezés megállítása érdekében. Ezt követően a diákok posztereket készítettek, amelyeken válaszokat javasoltak a „Mit tehetek a környezetemért? „. Munkáikat a BookCreatorral egyesítik és ITT https://read.bookcreator.com/hfxTBw74QuUFM5Ye8ht6CAYgGPs1/kkqnA-fkRsGzMwVeLHVWhA tekintheti meg. A projekt munkanyelve a német.

E fontos dátum megjelölésének célja az volt, hogy környezettudatos magatartásra és életmódra ösztönözzék a tanulókat. Emellett a munka során a tanulók nyelvi és digitális kompetenciáikat is fejlesztették.

Résztvevő diákok:

Murnyák Virág, Buhály Csenge, Danó Emília, Kiss Petra,

Foto: Pixabay

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .