Egy évtized után újra

Egy évtized után a Louis Vuitton újra kollaborált az ismert japán művésszel, Yayoi Kusamával. A luxusmárkának ez a második együttműködése a kortárs művésznővel, hiszen már 2012-ben is együtt dobtak piacra egy lenyűgöző kollekciót. 

A 2023-as kollaborációnál sem maradhatott az el, hogy a Louis Vuitton ne borítsa be pöttytökkel az üzleteit, a kiváló művésznő ismert, és jellegzetes mintájával. A luxusmárka Champs-Élysées-i üzletének tetejét egy hatalmas felfújható Kusama-másolattal díszítették. Az áruház egy 1912-ben épült art-deco épület. A New York-i Sohóban található üzletet is hasonlóan, Kusama pöttyös motívumaival díszítették. A fehérre festett kirakatot, mennyezetet, a belső falakat és a padlót is kék, vörös, zöld és sárga pöttyök borítják.

A művészet  és a divat találkozása

A japán tehetség élete során már többször is meghatározta a divat átalakulásának irányát. Először a Kushama Fashion Companyt alapította meg 1968-ban, később pedig a Nude Fashion Company nevű cégét. 

A 2023-as Louis Vuitton x Yayoi Kusama kollaborációban női és férfi termékek is helyet kaptak- ready-to-wear, kiegészítő, bőröndök és parfümök formájában is.

Kusama ikonikus pöttyeivel díszített fehér Capucine és fekete Dauphnie táskák, valamint női selyem pizsamák, kasmír és kötött ruhadarabokat is tartalmaz ez a színes, de egyben mégis szokatlan kollekció. Számomra a legérdekesebb darabok a kollaborációban megjelent Capucine táskák.

Az újonnan megjelent kollekcióban rengeteg olyan ruhadarab van, amelyen egyáltalán nem szerepel Kusama kézjegye, sok darab szándékosan ötlettelennek tűnik, ami abból a szempontból hasznos lehet, hogy a kicsit egyszerűbb stílust kedvelő személyeket is vásárlásra biztatja. A luxusmárka készített reklámfilmet is kollabjához:

Ennek vajon mi lehet az oka?

A kollekció végül a kreativitás rovására ment, hiszen 400-400 különálló női és férfi darabot jelentettek meg, ami azért, valljuk be, hogy nem kevés.

Az első termékek 2023. január 1-jén jelentek meg Japánban és Kínában, amit még egy december eleji kampány hirdetett meg. A világ többi 460 Louis Vuitton üzletébe 2023. január 6-án érkezett ez a különleges kollekció.

Ezek is érdekelhetnek még:

 • Gondolkodj zölden!
  A Föld napját április 22-én ünnepeljük, és ebből az alkalomból a horvátországi Mirjana Rajić, a našicei Isidora Kršnjavog Gimnázium tanára nemzetközi projektet indított ennek a fontos dátumnak a jegyében. Hét iskola vett részt a projektben, három Horvátországból és egy-egy Spanyolországból, Lengyelországból, Magyarországról és Szerbiából.Continue Reading
 • Egy évtized után újra
  Egy évtized után a Louis Vuitton újra kollaborált az ismert japán művésszel, Yayoi Kusamával. A luxusmárkának ez a második együttműködése a kortárs művésznővel, hiszen már 2012-ben is együtt dobtak piacra egy lenyűgöző kollekciót.  A 2023-as kollaborációnál sem maradhatott az el, hogy a Louis Vuitton ne borítsa be pöttytökkel az üzleteit,Continue Reading
 • Obi-Wan Kenobi
  Az Obi-Wan Kenobi 2022-ben bemutatott amerikai kalandsorozat, amely a Star Wars-franchise harmadik élőszereplős tévésorozata. A sorozat 2022. május 27-én indult el az Egyesült Államokban a Disney+-on, Magyarországon ugyanebben az évben, június 14-én indult el.Continue Reading
 • Kovács Mikolt alkotásai
  Sziasztok! A nevem Kovács Mikolt, a 4/11. c osztályba járok. Egyik hobbim a festés és a rajzolás, nagyon régóta foglalkozom ezekkel. Egy ideig csak lapra festettem, azonban nemrég elkezdtem vászonra is, és volt, hogy fekete háttérre rajzoltam. Kikapcsol, és mindig jó érzéssel tölt el, amikor meglátom a végeredményt. Remélem, nektekContinue Reading
 • A.I. Art
  A gépek egyik munkát a másik után veszik át ez emberektől. Ez a folyamat már évtizedek óta tart. Amióta az ember gépeket készít, azóta foglalkoztatja a gondolat, hogy vajon mi lenne, ha bizonyos területeken teljesen átvennék az irányítást tőlünk. Ezt a gondolatot természetesen a filmek és az könyvek is feldolgoztákContinue Reading

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .