A nyár, amit sose felejtesz el – The Quarry

A Supermassive Games játékfejlesztő cég még 2015-ben lett felkapott az „Until Dawn” című, választásokon alapuló horrorjátékának köszönhetően. Akkoriban a játék PlayStation3 és PlayStation4 konzolokra jelent meg.

A játék hatalmas sikerét az IMDb weboldalán található 8.8/10- es értékelés is jól mutatja. A Supermassive Games sikeréhez hozzájárul az is, hogy a videójátékaikhoz motion capture-t használnak, azaz a színészek teljes testbeszédét képesek átvinni a játék fiktív világába. Láthattunk ilyen technikát a Detroit Become Human, Life Is Strange valamint a Dark Pictures játékoknál is (az utóbbiak szintén a Supermassive Games fejlesztése alatt készültek). A Dark Pictures játékok mellett egy nagyobb projektbe kezdtek, „The Quarry” néven, melyet elődjeivel együtt a tipikus slasher-horrorok ihlettek.

A Játék egy nyári táborban dolgozó, kisegítő tinédzserekről szól, akik egy teliholdas utolsó éjszakát töltenek a „Hacket’s Quarry” nevű tábor területén. A táborban hét szereplő szerepébe bújhatunk: Abby, Dylan, Kaitlyn, Jacob, Emma, Ryan és Nick.

Kaitlyn ( alakítja Brenda Song )

A karaktereket ismertebb színészek, színésznők alakítják, mint például Kaitlyn karakterét Brenda Song, akit a Disney Channel kora kétezres éveinek sorozataiból, a „Zack és Cody élete”, valamint a „Zack és Cody a fedélzeten”-ből ismerhetünk, Abby-t pedig Ariel Winter alakítja, aki a „Modern Család” című komédiában szerepelt.

Az Utolsó Éjszaka

Miután a táborozók elhagyják a tábor területét, a kisegítők is készülődnek, hogy végre hazatérjenek. Egy „véletlen” folytán meghibásodik az autó, amivel indultak volna, így, a táborvezető, Chris Hacket idegesen bár, de magukra hagyja őket egy feltétellel: a házat nem hagyhatják el, akármi is történik.

Természetesen a fiatalok ennek az egyszerű kérésnek nem tesznek eleget, tartanak egy utolsó tábortüzes bulit a tó partján.

Nick ( alakítja Evan Evagora )

Minden teljesen normális (a tó szigetén lévő kis házból kiáramló baljós füstön kívül). Beszélgetnek, majd miután leült a hangulat, felelsz vagy merszezni kezdenek. Mindannyian játszottuk már, tudjuk, hogy milyenre fordulhat a hangulat egyetlen rossz kérdés vagy hülye mersz után. Ez a szituáció itt is megtörténik, egy tipikus „smárold le xy-t” merés után Abby sértődötten elfut az erdőbe, ahol teljesen magára marad, egészen addig, amíg Nick és egy hívatlan vendég fel nem bukkannak. Abby és Nick menekülőre fogják, a rejtélyes alak  pedig üldözni kezdi őket. Nem kell sok idő, hogy világossá váljon, egy vérfarkas elől menekülnek. Abby karcolás nélkül megússza, de Nick nem olyan szerencsés, épphogy túléli a támadást. Jó vérfarkasos sztereotípia szerint, ha megmar/megharap egy vérfarkas, az áldozat megfertőződik. Itt is ez történik. Az események innentől komolyra fordulnak. Minden sarkon a halállal találják szemben magukkal a fiatalok, így csak saját magukra számíthatnak.  

Az életük rajtad múlik

Az ilyen játékoknál, mint a „The Quarry”, a legérdekesebb az, hogy a sztorit teljes mértékben te irányítod. Nincs megszabott ending. A döntéseiden múlik, melyik karakter, kivel, milyen kapcsolatot épít ki, hányan fertőződnek meg, ki éli túl az éjszakát és ki nem. Mindenkinek az első végigjátszása teljesen más, a rengeteg döntés közül legalább egy biztosan lesz, mellyel nem értesz egyet, másnak viszont az lesz az ideális. Úgy akarod végigjátszani a játékot, hogy senki ne élje túl az éjszakát? Ott a lehetőség! Meg akarsz menteni mindenkit? Megoldtahó! Van egy kedvenc karaktered és csak őt akarod megmenti, a többi nem számít? Csak nyugodtan. A döntés a te kezedben.

Ezek is érdekelhetnek még:

 • Assassin’s Creed IV.
  Az Assassin’s Creed IV. egy 2013-ban készült játék, ami a templomosokról, az assassinokról és a kalózokról szól. Az akciójáték könyvsorozatban is megjelent, ami ugyanolyan élvezetes, mint maga a játék. Főszereplője Edward, aki rejtett pengéjével végez ellenségeivel, akik főként a spanyolok, hollandok, portugálok és egyéb kalózok.Olvasd tovább
 • Szeptemberi játékmegjelenések
  Szeptemberben sok új és izgalmas játék jelent meg. Itt egy pár az érdekesebb címek közül.Olvasd tovább
 • A nyár, amit sose felejtesz el – The Quarry
  A Supermassive Games játékfejlesztő cég még 2015-ben lett felkapott az „Until Dawn” című, választásokon alapuló horrorjátékának köszönhetően. Akkoriban a játék PlayStation3 és PlayStation4 konzolokra jelent meg. A játék hatalmas sikerét az IMDb weboldalán található 8.8/10- es értékelés is jól mutatja. A Supermassive Games sikeréhez hozzájárul az is, hogy a videójátékaikhozOlvasd tovább
 • F1 22 Game – Te is lehetsz versenyző!
  A Forma 1 a világ leghíresebb autósportja, amit ma már szinte mindenki ismer. Sok gyerek álmodozik arról, hogy ő majd egyszer pilóta lesz, ezt a célt viszont nagyon nehéz elérni. Ha mégis nagyon vágysz a sebességre, akkor az F1 22 Game tökéletesen eleget tehet tempó iránti vágyakozásodnak.Olvasd tovább
 • GTA VI: Videók és képek szivárogtak ki a játékról
  A játékipar egyre több fejlesztője biztosítja együttérzéséről és támogatásáról a Rockstar Games-t, miután az ismert stúdiónak nemcsak bő másfél órányi nyilvánosságra került videó miatt kell aggódnia (időközben elismerték, hogy valóban a készülő GTA 6-ból származnak a részletek), hanem az ellopott forráskódok miatt is. Elég csak rákeresni a gta6 vagy gta6leakedOlvasd tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .