A XIX. század

A Bridgerton krónikája egy amerikai televíziós sorozat, amely 2020. december 25-én jelent meg a Netflixen. A Shonda Rhimes által gyártott sorozat az angol régensség idején, a magas londoni társadalomban játszódik .

A sorozat a XIX. században játszódik . A történet két családra, a Bridgertonokra és a Featheringtonokra koncentrál. A Bridgerton család tagjai a vikomtessz özvegy, Bridgerton (Violet), a négy fia, (Anthony, Benedict, Colin és Gregory) és a négy lánya (Daphne, Eloise, Francesca és Jácint). A Featherington családot Lady Portia Featherington, férje Archibald Featherington és három lányuk (Philippa, Prudence és Penelope) valamint távoli unokatestvérük (Marina Thompson) alkotják.

Sokan erőltetettnek, rossznak, giccsesnek, túl romantikusnak gondolják a sorozatot, mindenkinek más a véleménye róla. Persze vannak olyan emberek, akiknek nagyon tetszik, inspirálja őket és elégedettek vele. A ruházat csodálatos a sorozatban, a díszek és a bálok pedig egyszerűen elképesztőek.

Évadok

A sorozat két évadból áll. Az első évad Daphne Bridgerton, egy hatalmas dinasztia legidősebb lányának történetét követi. Charlotte királynő kegyeit nagyon gyorsan megszerzi, és találkozik Simon Bassettel, Hastings hercegével. A második évadban ezúttal a család legidősebbjére, Anthony Bridgertonra, a vikomtra összpontosítanak , aki elhatározta, hogy letelepszik és megnősül.

Műfaja, stílusa

Történelmi dráma, romantikus sorozat, ami a londoni magas társadalom korabeli stílusát mutatja be.  A bálok miatt sok a feszültség, gyakoriak a szerelmi csalódások, a dulakodások a két család között, a sorozatban ez mind felbukkan.

Kedvenc szereplőm

Nekem igazán tetszett Daphne stílusa és megjelenése a Bridgertonban. Egy igen bátor és szenvedélyes lány, viszont elég törékeny. Sok mindent nem tudott az életről, de nem félemlítette meg semmi. Mindvégig meg akarta találni az igaz szerelmet, a végére sikerült is neki. Inspiráló személyiség véleményem szerint.

Saját véleményem

Nem gondoltam volna, hogy az ilyen típusú sorozat tetszeni fog, de eléggé megfogott. A története, a cselekményszálai nagyon izgalmasak. Nagyon jól visszaadja a XIX. század hangulatát. A vonzalom, a feszültség, modern dalok feldolgozásai jellemzik.

Ezek is érdekelhetnek még:

 • István a király rockopera és az Igrice Néptáncegyüttes
  Az Igrice Néptáncegyüttes, melynek tagja vagyok, 2022-ben szerepelt először az István a királyban a színpadon.  Később 2023 nyarán nagyon sok fellépésünk volt, köztük Nyíregyházán is. A legnagyobb közönség előtt Kisújszálláson, körülbelül 6000 fő nézet minket.Olvasd tovább
 • 2024 LABDARÚGÓ-EB
  A 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság – vagy egyszerűen Euro 2024 – lesz a 17. Európa-bajnokság, amely az UEFA által szervezett, négyévente megrendezésre kerülő, férfi labdarúgó-válogatottjai számára kiírt Európa-bajnokság. A tornát 2024. június 14. és július 14. között rendezik Németországban és ezen az Európa-bajnokságon Magyarország is részt fog venni. Hat csoport lesz:Olvasd tovább
 • A sarki fény
  A sarki fény mindenkinek egy gyönyörű szép jelenség, de tudod azt, hogy hogyan keletkezik, mitől más a színe, formája és a nagysága? A sarki fény a légkörbe behatoló töltött részecskék által keltett, időleges fényjelenség. Leginkább kora ősztől késő tavaszig figyelhető meg. Folyamatos alak és szín változásai sokakat elkápráztatnak. Egyesek romantikusnakOlvasd tovább
 • Kokárda fotózás
  A március 15-ei ünnepség után kokárda fotózást tartottunk a kilencedikes médiainformatika tagozatos tanulókkal.Olvasd tovább
 • A Magyar Parasport Napja előtt két nappal – 2024.02.20.
  Ugrándozok az időben, ahogy máskor is szoktam. Erről már senki és semmi nem tud leszoktatni, mégiscsak a Vissza a jövőbe trilógián nőttem fel. Akkor hát irány kettőezer-tizenhét decembere! A Magyar Országgyűlés 2017. december 12-én egyhangúlag, tartózkodás és ellenszavazat nélkül határozatba foglalta a Magyar Sport, a Magyar Parasport, a Magyar DiáksportOlvasd tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .