A XIX. század

A Bridgerton krónikája egy amerikai televíziós sorozat, amely 2020. december 25-én jelent meg a Netflixen. A Shonda Rhimes által gyártott sorozat az angol régensség idején, a magas londoni társadalomban játszódik .

A sorozat a XIX. században játszódik . A történet két családra, a Bridgertonokra és a Featheringtonokra koncentrál. A Bridgerton család tagjai a vikomtessz özvegy, Bridgerton (Violet), a négy fia, (Anthony, Benedict, Colin és Gregory) és a négy lánya (Daphne, Eloise, Francesca és Jácint). A Featherington családot Lady Portia Featherington, férje Archibald Featherington és három lányuk (Philippa, Prudence és Penelope) valamint távoli unokatestvérük (Marina Thompson) alkotják.

Sokan erőltetettnek, rossznak, giccsesnek, túl romantikusnak gondolják a sorozatot, mindenkinek más a véleménye róla. Persze vannak olyan emberek, akiknek nagyon tetszik, inspirálja őket és elégedettek vele. A ruházat csodálatos a sorozatban, a díszek és a bálok pedig egyszerűen elképesztőek.

Évadok

A sorozat két évadból áll. Az első évad Daphne Bridgerton, egy hatalmas dinasztia legidősebb lányának történetét követi. Charlotte királynő kegyeit nagyon gyorsan megszerzi, és találkozik Simon Bassettel, Hastings hercegével. A második évadban ezúttal a család legidősebbjére, Anthony Bridgertonra, a vikomtra összpontosítanak , aki elhatározta, hogy letelepszik és megnősül.

Műfaja, stílusa

Történelmi dráma, romantikus sorozat, ami a londoni magas társadalom korabeli stílusát mutatja be.  A bálok miatt sok a feszültség, gyakoriak a szerelmi csalódások, a dulakodások a két család között, a sorozatban ez mind felbukkan.

Kedvenc szereplőm

Nekem igazán tetszett Daphne stílusa és megjelenése a Bridgertonban. Egy igen bátor és szenvedélyes lány, viszont elég törékeny. Sok mindent nem tudott az életről, de nem félemlítette meg semmi. Mindvégig meg akarta találni az igaz szerelmet, a végére sikerült is neki. Inspiráló személyiség véleményem szerint.

Saját véleményem

Nem gondoltam volna, hogy az ilyen típusú sorozat tetszeni fog, de eléggé megfogott. A története, a cselekményszálai nagyon izgalmasak. Nagyon jól visszaadja a XIX. század hangulatát. A vonzalom, a feszültség, modern dalok feldolgozásai jellemzik.

Ezek is érdekelhetnek még:

 • 30 Éve újra
  A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumot 1806-ban alapították. Ebben a tanévben ünnepeljük, hogy 30 évvel ezelőtt újra a Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartásába került iskolánk. Ebből az alkalomból kérdeztük jelenkori és régi diákjainkat az alma máter múltjáról, jelenéről.Continue Reading
 • Kossuthos rangadó
  Év végi feladatként kapták a tizenegyedikes médiainformatika tagozatosok, hogy készítsenek egy szabadon választott témájú kisfilmet. Az alábbi film Megyesi Márk, Pásztor Bence, Rákos Bálint, Szabó Roland és Szécsi Ádám munkája.Continue Reading
 • Szertorna
  A szertorna különböző jellegű és különböző szereken bemutatott gyakorlatokból álló összetett sportág. Fiúk és lányok egyaránt űzhetik, részben eltérő szereken. A szertornán kívül a tornasportok közé tartozik még a ritmikus gimnasztika, a trambulin, az akrobatikus torna és az aerobik, de a torna alapokra a legjobban a fitkid hasonlít.Continue Reading
 • Ariana Grande: A popszakma egyik legikonikusabb alakja
  Teljes nevén Ariana Grande-Butera olasz származású amerikai énekesnő ésdalszerző, aki nemcsak a dalszerzés világában híres és tehetséges, hanem a színészkedésbenis. Édesanyja, Joan Grande, valamint édesapja, Edward Butera 8 éves korában váltak el.Bátyja, Frankie Grande az énekesnőnek nemcsak testvér, de lelki támasz is, jó testvérekhezhíven.Continue Reading
 • Gondolkodj zölden!
  A Föld napját április 22-én ünnepeljük, és ebből az alkalomból a horvátországi Mirjana Rajić, a našicei Isidora Kršnjavog Gimnázium tanára nemzetközi projektet indított ennek a fontos dátumnak a jegyében. Hét iskola vett részt a projektben, három Horvátországból és egy-egy Spanyolországból, Lengyelországból, Magyarországról és Szerbiából.Continue Reading

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .