A XIX. század

A Bridgerton krónikája egy amerikai televíziós sorozat, amely 2020. december 25-én jelent meg a Netflixen. A Shonda Rhimes által gyártott sorozat az angol régensség idején, a magas londoni társadalomban játszódik .

A sorozat a XIX. században játszódik . A történet két családra, a Bridgertonokra és a Featheringtonokra koncentrál. A Bridgerton család tagjai a vikomtessz özvegy, Bridgerton (Violet), a négy fia, (Anthony, Benedict, Colin és Gregory) és a négy lánya (Daphne, Eloise, Francesca és Jácint). A Featherington családot Lady Portia Featherington, férje Archibald Featherington és három lányuk (Philippa, Prudence és Penelope) valamint távoli unokatestvérük (Marina Thompson) alkotják.

Sokan erőltetettnek, rossznak, giccsesnek, túl romantikusnak gondolják a sorozatot, mindenkinek más a véleménye róla. Persze vannak olyan emberek, akiknek nagyon tetszik, inspirálja őket és elégedettek vele. A ruházat csodálatos a sorozatban, a díszek és a bálok pedig egyszerűen elképesztőek.

Évadok

A sorozat két évadból áll. Az első évad Daphne Bridgerton, egy hatalmas dinasztia legidősebb lányának történetét követi. Charlotte királynő kegyeit nagyon gyorsan megszerzi, és találkozik Simon Bassettel, Hastings hercegével. A második évadban ezúttal a család legidősebbjére, Anthony Bridgertonra, a vikomtra összpontosítanak , aki elhatározta, hogy letelepszik és megnősül.

Műfaja, stílusa

Történelmi dráma, romantikus sorozat, ami a londoni magas társadalom korabeli stílusát mutatja be.  A bálok miatt sok a feszültség, gyakoriak a szerelmi csalódások, a dulakodások a két család között, a sorozatban ez mind felbukkan.

Kedvenc szereplőm

Nekem igazán tetszett Daphne stílusa és megjelenése a Bridgertonban. Egy igen bátor és szenvedélyes lány, viszont elég törékeny. Sok mindent nem tudott az életről, de nem félemlítette meg semmi. Mindvégig meg akarta találni az igaz szerelmet, a végére sikerült is neki. Inspiráló személyiség véleményem szerint.

Saját véleményem

Nem gondoltam volna, hogy az ilyen típusú sorozat tetszeni fog, de eléggé megfogott. A története, a cselekményszálai nagyon izgalmasak. Nagyon jól visszaadja a XIX. század hangulatát. A vonzalom, a feszültség, modern dalok feldolgozásai jellemzik.

Ezek is érdekelhetnek még:

 • Mi is az a MotoGP?
  A Gyorsaságimotoros–világbajnokság, ismertebb nevén MotoGP a motorkerékpársport legmagasabb osztálya, szabályait a FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme) határozza meg. Hasonló sorozat a Superbike és a Supersport. 1949 óta minden évben megrendezik. Sorozatban jelenleg 3 kategória van: Moto3, Moto2, MotoGP. A MotoGP történetének legsikeresebb versenyzői Giacomo Agostini, Valentino Rossi, Marc Marquez, MikeContinue Reading
 • Szeptemberi játékmegjelenések
  Szeptemberben sok új és izgalmas játék jelent meg. Itt egy pár az érdekesebb címek közül.Continue Reading
 • Obi-Wan Kenobi
  Az Obi-Wan Kenobi 2022-ben bemutatott amerikai kalandsorozat, amely a Star Wars-franchise harmadik élőszereplős tévésorozata. A sorozat 2022. május 27-én indult el az Egyesült Államokban a Disney+-on, Magyarországon ugyanebben az évben, június 14-én indult el.Continue Reading
 • UEFA-bajnokok ligája 4. fordulójának összefoglalója
  A Bajnokok ligája 4. fordulója igen izgalmas párharcokkal szolgált, melyeknek összefoglalója megtalálható itt.Continue Reading
 • Hannibal (2013 sorozat)
  A Hannibal egy amerikai pszichológiai horror- és bűnügyi sorozat, melyet Bryan Fuller alkotott.Continue Reading

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .