A XIX. század

A Bridgerton krónikája egy amerikai televíziós sorozat, amely 2020. december 25-én jelent meg a Netflixen. A Shonda Rhimes által gyártott sorozat az angol régensség idején, a magas londoni társadalomban játszódik .

A sorozat a XIX. században játszódik . A történet két családra, a Bridgertonokra és a Featheringtonokra koncentrál. A Bridgerton család tagjai a vikomtessz özvegy, Bridgerton (Violet), a négy fia, (Anthony, Benedict, Colin és Gregory) és a négy lánya (Daphne, Eloise, Francesca és Jácint). A Featherington családot Lady Portia Featherington, férje Archibald Featherington és három lányuk (Philippa, Prudence és Penelope) valamint távoli unokatestvérük (Marina Thompson) alkotják.

Sokan erőltetettnek, rossznak, giccsesnek, túl romantikusnak gondolják a sorozatot, mindenkinek más a véleménye róla. Persze vannak olyan emberek, akiknek nagyon tetszik, inspirálja őket és elégedettek vele. A ruházat csodálatos a sorozatban, a díszek és a bálok pedig egyszerűen elképesztőek.

Évadok

A sorozat két évadból áll. Az első évad Daphne Bridgerton, egy hatalmas dinasztia legidősebb lányának történetét követi. Charlotte királynő kegyeit nagyon gyorsan megszerzi, és találkozik Simon Bassettel, Hastings hercegével. A második évadban ezúttal a család legidősebbjére, Anthony Bridgertonra, a vikomtra összpontosítanak , aki elhatározta, hogy letelepszik és megnősül.

Műfaja, stílusa

Történelmi dráma, romantikus sorozat, ami a londoni magas társadalom korabeli stílusát mutatja be.  A bálok miatt sok a feszültség, gyakoriak a szerelmi csalódások, a dulakodások a két család között, a sorozatban ez mind felbukkan.

Kedvenc szereplőm

Nekem igazán tetszett Daphne stílusa és megjelenése a Bridgertonban. Egy igen bátor és szenvedélyes lány, viszont elég törékeny. Sok mindent nem tudott az életről, de nem félemlítette meg semmi. Mindvégig meg akarta találni az igaz szerelmet, a végére sikerült is neki. Inspiráló személyiség véleményem szerint.

Saját véleményem

Nem gondoltam volna, hogy az ilyen típusú sorozat tetszeni fog, de eléggé megfogott. A története, a cselekményszálai nagyon izgalmasak. Nagyon jól visszaadja a XIX. század hangulatát. A vonzalom, a feszültség, modern dalok feldolgozásai jellemzik.

Ezek is érdekelhetnek még:

 • Egy évtized után újra
  Egy évtized után a Louis Vuitton újra kollaborált az ismert japán művésszel, Yayoi Kusamával. A luxusmárkának ez a második együttműködése a kortárs művésznővel, hiszen már 2012-ben is együtt dobtak piacra egy lenyűgöző kollekciót. Continue Reading
 • Mindig úton vagyunk!
  Mindig úton vagyunk! A Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda fiataljaiként, többek között kossuthos diákokként képviseltük január 22. és 28. között Rzeszów városában Nyíregyházát. A Nemzetközi Projektek Szövetsége („INPRO”) szervezte ezt az Erasmus+ programot, ahol a közel 30 résztvevős csapattal kommunikációnk fejlesztésévelfoglalkoztunk a hét folyamán.Continue Reading
 • It Ends With Us
  Van, hogy a legtöbb fájdalmat tényleg az okozza, akit szeretünk? Colleen Hoover egy romantikus és egyben szívszorító történetet mutat be nekünk ebben a regényében. Egy felejthetetlen történet a szerelemről, amiért nagy árat kellett fizetni.Continue Reading
 • Assassin’s Creed IV.
  Az Assassin’s Creed IV. egy 2013-ban készült játék, ami a templomosokról, az assassinokról és a kalózokról szól. Az akciójáték könyvsorozatban is megjelent, ami ugyanolyan élvezetes, mint maga a játék. Főszereplője Edward, aki rejtett pengéjével végez ellenségeivel, akik főként a spanyolok, hollandok, portugálok és egyéb kalózok.Continue Reading
 • Továbbjutott a Kossuthos e-sport csapat a döntőbe
  Február 9-10. között megrendezésre a került a nyíregyházi gimnáziumok közötti League of Legends e-sport verseny előválogatója. A mérkőzés a Leonardo Média Akadémia Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskolában került megrendezésre a Zero2Hero e-sport akadémia szervezésében. Az előválogatón öt iskola vett részt.Continue Reading

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .