The Office-A 2000-es évek legnépszerűbb sorozata

Neked mi jut eszedbe arról, mikor azt a szót olvasod, hogy Dunder Mifflin? A legtöbb embernek ez a név ismeretlen lehet, viszont az igazi rajongóknak már eszébe juthatott az a kis papírvállalat, amely az epizódok során a szívünkhöz nőtt.

A sorozatról

A The Office, az NBC csatorna ál-dokumentumsorozata, szituációs komédiája a brit BBC The Office UK c. sorozata alapján készült el. 9 évadból, összesen 185 epizódból áll, melyek általában 22 percesek, viszont a különleges epizódok 28 és 42 percesek.

Története

Egy óriás papírvállalati cég, a Dunder Mifflin Scranton városi kirendeltségén játszódik a történet, ahol bepillantást nyerhetünk az irodai dolgozók szürke mindennapjaiba. Kiderül azonban, hogy ezek a mindennapok nem is annyira szürkék, sőt, mi több, az unaloműzés céljából a kollégák állandó megviccelése elég jó móka. Bepillantást nyerhetünk továbbá az emberek magánéletébe is a munka mellett, ami még több izgalmat és komédiát rejteget.

A főbb szereplőkről

A legfontosabb kulcsszereplő Michael Scott, aki a Dunder Mifflin kerületi igazgatója. Nagyon sokszor beszól a beosztottjainak, valamint komolytalan viselkedésével nem sugároz vezetőszerepet, viszont ha kell, ki tud állni társaiért, és nagyon odaadó szíve van. A másik legfontosabb szereplő Jim Halpert, aki értékesítőként dolgozik az irodában, fülig szerelmes a recepciósba, és imádja megtréfálni kollégáját, Dwight Schruteot, aki viszont ezt már annyira nem élvezi, és egy oda-vissza harc alakul ki köztük. Dwight egy eléggé furcsa karakter lehet annak, aki először látja ezt a sorozatot, de ha jobban megismerjük, rájövünk arra, hogy ő is csak olyan mint a kollégái. Céklafarmja van, és Michael Scott jobbkeze, mint kerületi igazgatóasszisztens. Pam Beesly az iroda művészlelke és recepciósa a kezdetekben. Jim legjobb barátja, azonban még ők sem merik bevallani azt, hogy mennyire szeretik egymást. Álmodozó személyiség, emellett jószívű és kedves.

Az első évad

Az első évad mondhatni még nagyon kezdetleges volt. Rengeteg ember valószínűleg az első pár rész után feladta a sorozatot, de érdemes tovább nézni, hiszen a második évad már sokkal jobb. A kamera minősége nem az igazi még, és a gyors plánváltások is furcsák lehetnek, de meg lehet szokni. Kellett egy kis idő, hogy kilépjen a brit változat árnyékából.


Ismertebb epizódok

A The Office napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiába ért véget lassan 10 éve. Ennek köszönhetően az interneten rengeteg meme kialakult már, melyek sok embernek ismerősek lehetnek, hiába nem láttak egyetlen részt sem.

Frame Toby: Ötödik évad, kilencedik epizód. Toby visszatér, viszont Michael ezt nem fogadja olyan jól. A felkiáltása valószínüleg mára már az egyik legismertebb meme lett.

Stress Relief: Ötödik évad, tizenharmadik epizód. Ez az epizód is ikonikussá vált, mikor a dolgozóknak egy elsősegély-képzésen kellett részt venniük, de nem ment olyan jól, mint várták.

Pilot: Első évad, első rész. Bemutatásra kerül az iroda, ahol már Jim egyik tréfáját is megfigyelhetjük Dwight ellen.


Amit a sorozat tanított meg nekem

Szerelem:

Azt tanította, hogy valóban létezik. Jim és Pam kapcsolata szerintem mindenkinek példás lehet. Szerintem főleg az az üzenete, hogy kitartónak kell lenni, odaadónak, és a kommunikáció is fontos. A sorozat legelején még legjobb barátokként indultak, hiszen Pamet eljegyezte Roy, viszont az ő kapcsolatuk nem volt felhőtlen. Pam nem kapta meg azt a törődést, amire ő vágyott, és hiába tett rengeteget ezért a kapcsolatért, nem kapott viszonzást. Az évek teltével kiderült, mekkora összhang is van Pam és Jim között, egymásba szerettek. A rengeteg fordulatos rész után szerencsére egy párt fognak majd alkotni.

Barátság:

A legjobb példa erre Dwight és Jim baráti kapcsolata. A sorozat legtöbb részében nem mondták ki, hogy ők tényleg barátok, viszont azok voltak, hiába tréfálták meg egymást állandóan. Mindig segítettek egymásnak, bármi volt, és kiálltak egymásért. Szerintem a barátságban ez a legfontosabb, kiállni egymásért, és támaszt nyújtani.

Ezek is érdekelhetnek még:

 • Siker a Fekvenyomó Diákolimpián
  2024. március 23-24-én részt vettem a Budapesten zajló Országos Fekvenyomó Diákolimpián, ami a Szent Gellért Sportcsarnokban volt megrendezve.Olvasd tovább
 • A Kriptovaluták
  A kriptovaluták az utóbbi években nagyméretű népszerűségre tettek szert a digitális világban. Ezek az újabb pénzügyi lehetőségek lehetővé teszik a gyorsabb, valamint biztonságosabb pénzügyi tranzakciókat, ezen kívül azok anonimitását is biztosítják. A kriptovaluták működésének bázisa a blokklánc technológia, amely biztosítja a tranzakciók biztonságát, valamint hitelességét.Olvasd tovább
 • Michael Jordan, a valaha volt a legjobb
  A 61 éves Michael Jordan február 17-én ünnepelte születésnapját, így a személyes rajongói, és az NBA rajongói számára ez egy emlékezetes nap. Megemlékezünk karrierjéről, családjáról, legemlékezetesebb pillanatairól.Olvasd tovább
 • Golden Globe 2024
  Január 7-én került megrendezésre a 81. Golden Globe-díjátadó, Beverly Hills-ben. Az idei filmes díjszezon első nagy gálájára. Az esemény több mint három órán keresztül tartott és a házigazdája az eseménynek nem más volt, mint a híres amerikai humorista, Jo Koy.Olvasd tovább
 • A Sziget Fesztivál utolsó napja
  Márciusban vásároltuk meg a keddi napijegyet, és már ekkor tudtam hogy életem eddigi legjobb napja vár rám, ugyanis láthatom élőben a kedvenc előadómat Billie Eilish-t. Ekkor még nem tudtam teljesen hogy mi vár rám.Olvasd tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .