The Office-A 2000-es évek legnépszerűbb sorozata

Neked mi jut eszedbe arról, mikor azt a szót olvasod, hogy Dunder Mifflin? A legtöbb embernek ez a név ismeretlen lehet, viszont az igazi rajongóknak már eszébe juthatott az a kis papírvállalat, amely az epizódok során a szívünkhöz nőtt.

A sorozatról

A The Office, az NBC csatorna ál-dokumentumsorozata, szituációs komédiája a brit BBC The Office UK c. sorozata alapján készült el. 9 évadból, összesen 185 epizódból áll, melyek általában 22 percesek, viszont a különleges epizódok 28 és 42 percesek.

Története

Egy óriás papírvállalati cég, a Dunder Mifflin Scranton városi kirendeltségén játszódik a történet, ahol bepillantást nyerhetünk az irodai dolgozók szürke mindennapjaiba. Kiderül azonban, hogy ezek a mindennapok nem is annyira szürkék, sőt, mi több, az unaloműzés céljából a kollégák állandó megviccelése elég jó móka. Bepillantást nyerhetünk továbbá az emberek magánéletébe is a munka mellett, ami még több izgalmat és komédiát rejteget.

A főbb szereplőkről

A legfontosabb kulcsszereplő Michael Scott, aki a Dunder Mifflin kerületi igazgatója. Nagyon sokszor beszól a beosztottjainak, valamint komolytalan viselkedésével nem sugároz vezetőszerepet, viszont ha kell, ki tud állni társaiért, és nagyon odaadó szíve van. A másik legfontosabb szereplő Jim Halpert, aki értékesítőként dolgozik az irodában, fülig szerelmes a recepciósba, és imádja megtréfálni kollégáját, Dwight Schruteot, aki viszont ezt már annyira nem élvezi, és egy oda-vissza harc alakul ki köztük. Dwight egy eléggé furcsa karakter lehet annak, aki először látja ezt a sorozatot, de ha jobban megismerjük, rájövünk arra, hogy ő is csak olyan mint a kollégái. Céklafarmja van, és Michael Scott jobbkeze, mint kerületi igazgatóasszisztens. Pam Beesly az iroda művészlelke és recepciósa a kezdetekben. Jim legjobb barátja, azonban még ők sem merik bevallani azt, hogy mennyire szeretik egymást. Álmodozó személyiség, emellett jószívű és kedves.

Az első évad

Az első évad mondhatni még nagyon kezdetleges volt. Rengeteg ember valószínűleg az első pár rész után feladta a sorozatot, de érdemes tovább nézni, hiszen a második évad már sokkal jobb. A kamera minősége nem az igazi még, és a gyors plánváltások is furcsák lehetnek, de meg lehet szokni. Kellett egy kis idő, hogy kilépjen a brit változat árnyékából.


Ismertebb epizódok

A The Office napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiába ért véget lassan 10 éve. Ennek köszönhetően az interneten rengeteg meme kialakult már, melyek sok embernek ismerősek lehetnek, hiába nem láttak egyetlen részt sem.

Frame Toby: Ötödik évad, kilencedik epizód. Toby visszatér, viszont Michael ezt nem fogadja olyan jól. A felkiáltása valószínüleg mára már az egyik legismertebb meme lett.

Stress Relief: Ötödik évad, tizenharmadik epizód. Ez az epizód is ikonikussá vált, mikor a dolgozóknak egy elsősegély-képzésen kellett részt venniük, de nem ment olyan jól, mint várták.

Pilot: Első évad, első rész. Bemutatásra kerül az iroda, ahol már Jim egyik tréfáját is megfigyelhetjük Dwight ellen.


Amit a sorozat tanított meg nekem

Szerelem:

Azt tanította, hogy valóban létezik. Jim és Pam kapcsolata szerintem mindenkinek példás lehet. Szerintem főleg az az üzenete, hogy kitartónak kell lenni, odaadónak, és a kommunikáció is fontos. A sorozat legelején még legjobb barátokként indultak, hiszen Pamet eljegyezte Roy, viszont az ő kapcsolatuk nem volt felhőtlen. Pam nem kapta meg azt a törődést, amire ő vágyott, és hiába tett rengeteget ezért a kapcsolatért, nem kapott viszonzást. Az évek teltével kiderült, mekkora összhang is van Pam és Jim között, egymásba szerettek. A rengeteg fordulatos rész után szerencsére egy párt fognak majd alkotni.

Barátság:

A legjobb példa erre Dwight és Jim baráti kapcsolata. A sorozat legtöbb részében nem mondták ki, hogy ők tényleg barátok, viszont azok voltak, hiába tréfálták meg egymást állandóan. Mindig segítettek egymásnak, bármi volt, és kiálltak egymásért. Szerintem a barátságban ez a legfontosabb, kiállni egymásért, és támaszt nyújtani.

Ezek is érdekelhetnek még:

 • Egy évtized után újra
  Egy évtized után a Louis Vuitton újra kollaborált az ismert japán művésszel, Yayoi Kusamával. A luxusmárkának ez a második együttműködése a kortárs művésznővel, hiszen már 2012-ben is együtt dobtak piacra egy lenyűgöző kollekciót. Continue Reading
 • Mindig úton vagyunk!
  Mindig úton vagyunk! A Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda fiataljaiként, többek között kossuthos diákokként képviseltük január 22. és 28. között Rzeszów városában Nyíregyházát. A Nemzetközi Projektek Szövetsége („INPRO”) szervezte ezt az Erasmus+ programot, ahol a közel 30 résztvevős csapattal kommunikációnk fejlesztésévelfoglalkoztunk a hét folyamán.Continue Reading
 • It Ends With Us
  Van, hogy a legtöbb fájdalmat tényleg az okozza, akit szeretünk? Colleen Hoover egy romantikus és egyben szívszorító történetet mutat be nekünk ebben a regényében. Egy felejthetetlen történet a szerelemről, amiért nagy árat kellett fizetni.Continue Reading
 • Assassin’s Creed IV.
  Az Assassin’s Creed IV. egy 2013-ban készült játék, ami a templomosokról, az assassinokról és a kalózokról szól. Az akciójáték könyvsorozatban is megjelent, ami ugyanolyan élvezetes, mint maga a játék. Főszereplője Edward, aki rejtett pengéjével végez ellenségeivel, akik főként a spanyolok, hollandok, portugálok és egyéb kalózok.Continue Reading
 • Továbbjutott a Kossuthos e-sport csapat a döntőbe
  Február 9-10. között megrendezésre a került a nyíregyházi gimnáziumok közötti League of Legends e-sport verseny előválogatója. A mérkőzés a Leonardo Média Akadémia Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskolában került megrendezésre a Zero2Hero e-sport akadémia szervezésében. Az előválogatón öt iskola vett részt.Continue Reading

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .