The Saboteur

1940-et írunk, a helyszín Németország. Sean Devlin, az ír autóversenyző indul az 1940-es német Grand Prix-en, ahol a célvonalban egy csaló német tiszt, Kurt Dierker pisztolyával rálő az autónkra, ezzel megfosztva minket a dicsőséges győzelemtől. A történet további része az akkor már német megszállás alatt tartott Párizsban folytatódik, ahol Devlin a vereségtől fűtve csatlakozik a francia ellenállás tagjaihoz.

“The Irishman”

Sean vérbeli ír. Nem nézi tétlenül a csinosabb hölgyeket, szeret verekedni, illetve jártas a robbanószerekben. A háború előtt profi autóversenyző volt, élete díját szerette volna elnyerni a Grand Prixen. Mindenáron végezni szeretne az őt csalással legyőző német tiszttel, ezért tudásával segíti az ellenállást.

Környezet

Párizs utcái korhűen vannak ábrázolva, a játék atmoszférája korszakújító. Egy-egy jelentősebb cselekedettel (például egy gestapo irodaház megsemmisítésével) színeket viszünk a város addig fekete-fehér tereire. Egy 2009-ben kiadott játékhoz képest a grafikája nagyon szép.

A megszállt Párizs

A városban akarva akaratlanul találkozunk a megszállók által épített lőtornyokkal, légvédelmi ágyúkkal, rádióállomásokkal, illetve katonai ellátmányokkal. Ezek megsemmisítéséért, illetve az utcákon kísérettel járőröző Gestapo-hadnagyok likvidálásáért játékbeli valutát, ebben az esetben az ellenállás számára ellátmányt kapunk. Hogyha bárhogyan is szabotáljuk a német hadsereget a sétáló katonák szeme láttára, akkor körözést kapunk. Ennek a mértéke sok dologtól függ, de ha nem vigyázunk, könnyen találhatjuk magunkat golyószóróval felszerelt terepjárók célpontjában.

 A sikátorokban vásárolhatunk a fegyvercsempészektől idővel egyre hatékonyabb fegyvereket. A küldetések előrehaladtával újabb és újabb pincéket töltenek meg az ellenállás gyarapodó tagjai, és a “felszabadított” területeken katonákkal sem találkozunk már.

Végszó

Kinek ajánlom ezt a játékot? Mindenkinek, aki szeretné a második világháborút egy új szemszögből is látni, és szereti a Grand Theft Auto sorozatot.

Ezek is érdekelhetnek még:

 • Assassin’s Creed IV.
  Az Assassin’s Creed IV. egy 2013-ban készült játék, ami a templomosokról, az assassinokról és a kalózokról szól. Az akciójáték könyvsorozatban is megjelent, ami ugyanolyan élvezetes, mint maga a játék. Főszereplője Edward, aki rejtett pengéjével végez ellenségeivel, akik főként a spanyolok, hollandok, portugálok és egyéb kalózok.Olvasd tovább
 • Szeptemberi játékmegjelenések
  Szeptemberben sok új és izgalmas játék jelent meg. Itt egy pár az érdekesebb címek közül.Olvasd tovább
 • A nyár, amit sose felejtesz el – The Quarry
  A Supermassive Games játékfejlesztő cég még 2015-ben lett felkapott az „Until Dawn” című, választásokon alapuló horrorjátékának köszönhetően. Akkoriban a játék PlayStation3 és PlayStation4 konzolokra jelent meg.Olvasd tovább
 • F1 22 Game – Te is lehetsz versenyző!
  A Forma 1 a világ leghíresebb autósportja, amit ma már szinte mindenki ismer. Sok gyerek álmodozik arról, hogy ő majd egyszer pilóta lesz, ezt a célt viszont nagyon nehéz elérni. Ha mégis nagyon vágysz a sebességre, akkor az F1 22 Game tökéletesen eleget tehet tempó iránti vágyakozásodnak.Olvasd tovább
 • GTA VI: Videók és képek szivárogtak ki a játékról
  A játékipar egyre több fejlesztője biztosítja együttérzéséről és támogatásáról a Rockstar Games-t, miután az ismert stúdiónak nemcsak bő másfél órányi nyilvánosságra került videó miatt kell aggódnia (időközben elismerték, hogy valóban a készülő GTA 6-ból származnak a részletek), hanem az ellopott forráskódok miatt is. Elég csak rákeresni a gta6 vagy gta6leakedOlvasd tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .