Iskolánk új tanárai

Évről évre egyre több új tanár érkezik iskolánkba. Az iskolánkra jellemző a családias légkör és a jó befogadóképesség, melynek köszönhetően egyre népszerűbbé válik. Három végzős diák: Zakar Dóra, Orosz Vanda és Székely Zsófia interjút készített néhány újonnan érkező tanárral.

Első körben Varga Erzsébet tanárnőt ismerhetitek meg.

Elmondása szerint, már általános iskola 4. osztályában tudta, hogy a jövőben angoltanárként szeretne dolgozni. Tanári pályafutását 16 évvel ezelőtt kezdte. Kezdetben leginkább nyelviskolákban tanított. Jelenleg nem csak a Kossuth diákjait tanítja, hanem vizsgáztató tanárként is dolgozik.

Iskolánkat egyik kollégája ajánlotta számára, akinek elmondása szerint nagyon megtetszett iskolánk légköre, ezért úgy döntött, itt folytatja tanári pályafutását. Minden évfolyamon tanít kezdőket és haladókat egyaránt.

Véleménye szerint, a kossuthos diákok nagyon kedvesek és szorgalmasak. A tanuláshoz való hozzáállásuk teljes mértékben  pozitív és nincsenek fegyelmezési problémái.  

Dr. Vincze Katalin tanárnő bemutatása:

Nemcsak angoltanár érkezett hozzánk, hanem egy némettanárral is gazdagabbak lettünk, aki minden évfolyamon tanít kezdő és haladó csoportokat. Dr. Vincze Katalin tanárnőt ismerhetitek meg.

Iskolánkba való érkezése előtt 20 évig felsőoktatásban tanított a Nyíregyházi Egyetemen. 8 éven át oktatott egy ceglédi középiskolában. Szabadidejében szívesen túrázik, biciklizik, olvas és filmeket néz.

Egy régi kollégája hívta fel a figyelmét az itteni állásra, akinek az elmondása szerint a Kossuth nagyon jó hangulatú iskola, mely számára fontos szempont volt.  Választásában az is közrejátszott, hogy vágyott vissza Nyíregyházára, mivel eleinte Cegléden, azaz szülővárosában élt. A tanítás iránti szeretetét még jobban fokozza, hogy az itteni diákok nagyon kedvesek, közvetlenek és érdeklődőek a német nyelv rejtelmei iránt. Beilleszkedése hamar megtörtént, ugyanis a kollégák rendkívül befogadóak, segítőkészek és kedvesek.

Mátyási Péter tanár úr bemutatása:

A 2021 szeptemberében érkező fiatalos, sportos tesi tanár személyében Mátyási Péter tanár úr csatlakozott iskolánk pedagógusai közé.

Pályafutását 2011-ben kezdte angol- és testneveléstanárként. Minden évfolyamon vannak olyan osztályok, akikkel próbálja megkedveltetni a testmozgás jelentőségét.

Eleinte Dunakeszin élt a családjával, ahol egy iskolában kapott munkalehetőséget, majd visszaköltözött Nyíregyházára. Szabadidejében a legtöbb időt igyekszik a családjával együtt tölteni. Közös programjaik között fontos szerepet játszik a kirándulás és a sport. Kedvenc időtöltése a labdarúgás, de a labdajátékok közül bármi szóba jöhet számára.

Már teljesen beilleszkedett a Kossuth közösségébe. Számára nagyon fontos, hogy itt nagyon jó tantestületet talált. Szerinte a diákok nyitottak az újdonságok felé.

A célja az, hogy minél szélesebb körben megkedveltesse a testmozgást a fiatalok körében és rávezesse őket az élethosszig tartó testmozgás jelentőségére.

Ezek is érdekelhetnek még:

 • Spanyolországban jártunk
  2022. április 19. és 25. között, iskolánk 4 diákja, Buhály Csenge (9.c), Murnyák Virág, (9.c) Nagyváti Bence (8/11.), Huszár Medárd (8/11.) és két tanára Bányai Györgyi és Haraszti Adél, ellátogatott Spanyolországba az Erasmus program keretén belül.Olvasd tovább
 • „Az Úr érkezése” országos ökumenikus szavalóverseny
  2022. április 8-án huszonnyolcadik alkalommal rendezte meg a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium az egykori igazgatója, dr. Bánszki István által indított országos szavalóversenyt.Olvasd tovább
 • Erasmus+ találkozó Németországban
  2022. április 4-8., Plön Iskolánk hat diákja és négy tanára a „Schools joining up for Communities of Peace – Iskolák a békéért” elnevezésű Erasmus+ projekt keretében öt napot töltött el a németországi Plönben. A program 2019-ben indult, de a világjárvány miatt ez volt az első alkalom, amikor az ír, német, szlovák és magyarOlvasd tovább
 • Interjú Túrmezei Erzsébetről
  Nagy örömmel fogadtuk a hírt, hogy Túrmezei Erzsébet közeli rokona, a keresztlánya Nyíregyháza közelében él. Magna Mária vállalta, hogy telefonos interjút készítsünk vele, és felidézze a költőnőhöz fűződő emlékeit.Olvasd tovább
 • Diákévek tanárszemmel – Interjú Somoskői Dénessel
  Szüleinktől, nagyszüleinktől sokat hallhatjuk, hogy milyen is volt az iskola az ő gyerekkorukban. Van, aki úgy véli, a mostani nehezebb, van, aki azt vallja, hogy könnyebb. Valós összehasonlítást viszont nem tudnak adni a mai és akkori iskolarendszerről, hiszen ők csak külsősként szemlélhetik a mostanit. De hogyan is látják ezt aOlvasd tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .