Iskolánk új tanárai

Évről évre egyre több új tanár érkezik iskolánkba. Az iskolánkra jellemző a családias légkör és a jó befogadóképesség, melynek köszönhetően egyre népszerűbbé válik. Három végzős diák: Zakar Dóra, Orosz Vanda és Székely Zsófia interjút készített néhány újonnan érkező tanárral.

Első körben Varga Erzsébet tanárnőt ismerhetitek meg.

Elmondása szerint, már általános iskola 4. osztályában tudta, hogy a jövőben angoltanárként szeretne dolgozni. Tanári pályafutását 16 évvel ezelőtt kezdte. Kezdetben leginkább nyelviskolákban tanított. Jelenleg nem csak a Kossuth diákjait tanítja, hanem vizsgáztató tanárként is dolgozik.

Iskolánkat egyik kollégája ajánlotta számára, akinek elmondása szerint nagyon megtetszett iskolánk légköre, ezért úgy döntött, itt folytatja tanári pályafutását. Minden évfolyamon tanít kezdőket és haladókat egyaránt.

Véleménye szerint, a kossuthos diákok nagyon kedvesek és szorgalmasak. A tanuláshoz való hozzáállásuk teljes mértékben  pozitív és nincsenek fegyelmezési problémái.  

Dr. Vincze Katalin tanárnő bemutatása:

Nemcsak angoltanár érkezett hozzánk, hanem egy némettanárral is gazdagabbak lettünk, aki minden évfolyamon tanít kezdő és haladó csoportokat. Dr. Vincze Katalin tanárnőt ismerhetitek meg.

Iskolánkba való érkezése előtt 20 évig felsőoktatásban tanított a Nyíregyházi Egyetemen. 8 éven át oktatott egy ceglédi középiskolában. Szabadidejében szívesen túrázik, biciklizik, olvas és filmeket néz.

Egy régi kollégája hívta fel a figyelmét az itteni állásra, akinek az elmondása szerint a Kossuth nagyon jó hangulatú iskola, mely számára fontos szempont volt.  Választásában az is közrejátszott, hogy vágyott vissza Nyíregyházára, mivel eleinte Cegléden, azaz szülővárosában élt. A tanítás iránti szeretetét még jobban fokozza, hogy az itteni diákok nagyon kedvesek, közvetlenek és érdeklődőek a német nyelv rejtelmei iránt. Beilleszkedése hamar megtörtént, ugyanis a kollégák rendkívül befogadóak, segítőkészek és kedvesek.

Mátyási Péter tanár úr bemutatása:

A 2021 szeptemberében érkező fiatalos, sportos tesi tanár személyében Mátyási Péter tanár úr csatlakozott iskolánk pedagógusai közé.

Pályafutását 2011-ben kezdte angol- és testneveléstanárként. Minden évfolyamon vannak olyan osztályok, akikkel próbálja megkedveltetni a testmozgás jelentőségét.

Eleinte Dunakeszin élt a családjával, ahol egy iskolában kapott munkalehetőséget, majd visszaköltözött Nyíregyházára. Szabadidejében a legtöbb időt igyekszik a családjával együtt tölteni. Közös programjaik között fontos szerepet játszik a kirándulás és a sport. Kedvenc időtöltése a labdarúgás, de a labdajátékok közül bármi szóba jöhet számára.

Már teljesen beilleszkedett a Kossuth közösségébe. Számára nagyon fontos, hogy itt nagyon jó tantestületet talált. Szerinte a diákok nyitottak az újdonságok felé.

A célja az, hogy minél szélesebb körben megkedveltesse a testmozgást a fiatalok körében és rávezesse őket az élethosszig tartó testmozgás jelentőségére.

Ezek is érdekelhetnek még:

 • „Kossuthos levelezős verseny”
  Február 3-án csaknem 300 diák részvételével zajlott le a „Kossuthos levelezős verseny”, melyen a megye 7. és 8. osztályos diákjai vettek részt. Az 56 iskola diákjai 9 tantárgyból mérhették össze tudásukat, a legjobbakat oklevéllel és könyvvásárlási utalvánnyal jutalmaztuk.Continue Reading
 • Cantemus kórus
  Tehetséges diákjaink: Gulyás Zsófia (4/12.A) és Kovács Mikolt (4/11.C) a Nyíregyházi Cantemus Kórus a XIV. Cantemus Nemzetközi Kórusfesztiválhoz kapcsolódó mesterkurzus nyitányaként jótékonysági hangversenyt rendezett, melynek bevételét a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata polgármesterének javaslata és kérése szerint a városban tanuló, tehetséges diákok számára  ajánlották fel.Continue Reading
 • Jótékonysági vásár a Kossuthban
  Iskolánk szép hagyománya, hogy az adventi időszakban jótékonysági vásárt szervez, melynek kedvezményezettjei azok a kossuthos diákok, akik nehezebb anyagi körülmények között várják az ünnepeket.Continue Reading
 • Utazás az Erasmus+-szal
  Az Erasmus+ Verschiedene Kulturen-Gemeinsame Identität program keretében hat diákból és két tanárból álló csoportunk 2022. december 4-től 10-ig Romániában, Szatmárnémetiben töltött egy hetet a Johann Ettinger Német Líceumban.Continue Reading
 • Gyertyagyújtás  Nyíregyházán
  Városunk főterén evangélikus oktatási intézményeink óvodásai és diákjai szolgáltak a hagyományos ádventi gyertyagyújtás első alkalmán. A Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, valamint a Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium képviseletében közel 60 diák készült, hogy az ádventi időszak kezdetén Isten szeretetének üzenetét hirdesse.Continue Reading

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .