Iskolánk új tanárai

Évről évre egyre több új tanár érkezik iskolánkba. Az iskolánkra jellemző a családias légkör és a jó befogadóképesség, melynek köszönhetően egyre népszerűbbé válik. Három végzős diák: Zakar Dóra, Orosz Vanda és Székely Zsófia interjút készített néhány újonnan érkező tanárral.

Első körben Varga Erzsébet tanárnőt ismerhetitek meg.

Elmondása szerint, már általános iskola 4. osztályában tudta, hogy a jövőben angoltanárként szeretne dolgozni. Tanári pályafutását 16 évvel ezelőtt kezdte. Kezdetben leginkább nyelviskolákban tanított. Jelenleg nem csak a Kossuth diákjait tanítja, hanem vizsgáztató tanárként is dolgozik.

Iskolánkat egyik kollégája ajánlotta számára, akinek elmondása szerint nagyon megtetszett iskolánk légköre, ezért úgy döntött, itt folytatja tanári pályafutását. Minden évfolyamon tanít kezdőket és haladókat egyaránt.

Véleménye szerint, a kossuthos diákok nagyon kedvesek és szorgalmasak. A tanuláshoz való hozzáállásuk teljes mértékben  pozitív és nincsenek fegyelmezési problémái.  

Dr. Vincze Katalin tanárnő bemutatása:

Nemcsak angoltanár érkezett hozzánk, hanem egy némettanárral is gazdagabbak lettünk, aki minden évfolyamon tanít kezdő és haladó csoportokat. Dr. Vincze Katalin tanárnőt ismerhetitek meg.

Iskolánkba való érkezése előtt 20 évig felsőoktatásban tanított a Nyíregyházi Egyetemen. 8 éven át oktatott egy ceglédi középiskolában. Szabadidejében szívesen túrázik, biciklizik, olvas és filmeket néz.

Egy régi kollégája hívta fel a figyelmét az itteni állásra, akinek az elmondása szerint a Kossuth nagyon jó hangulatú iskola, mely számára fontos szempont volt.  Választásában az is közrejátszott, hogy vágyott vissza Nyíregyházára, mivel eleinte Cegléden, azaz szülővárosában élt. A tanítás iránti szeretetét még jobban fokozza, hogy az itteni diákok nagyon kedvesek, közvetlenek és érdeklődőek a német nyelv rejtelmei iránt. Beilleszkedése hamar megtörtént, ugyanis a kollégák rendkívül befogadóak, segítőkészek és kedvesek.

Mátyási Péter tanár úr bemutatása:

A 2021 szeptemberében érkező fiatalos, sportos tesi tanár személyében Mátyási Péter tanár úr csatlakozott iskolánk pedagógusai közé.

Pályafutását 2011-ben kezdte angol- és testneveléstanárként. Minden évfolyamon vannak olyan osztályok, akikkel próbálja megkedveltetni a testmozgás jelentőségét.

Eleinte Dunakeszin élt a családjával, ahol egy iskolában kapott munkalehetőséget, majd visszaköltözött Nyíregyházára. Szabadidejében a legtöbb időt igyekszik a családjával együtt tölteni. Közös programjaik között fontos szerepet játszik a kirándulás és a sport. Kedvenc időtöltése a labdarúgás, de a labdajátékok közül bármi szóba jöhet számára.

Már teljesen beilleszkedett a Kossuth közösségébe. Számára nagyon fontos, hogy itt nagyon jó tantestületet talált. Szerinte a diákok nyitottak az újdonságok felé.

A célja az, hogy minél szélesebb körben megkedveltesse a testmozgást a fiatalok körében és rávezesse őket az élethosszig tartó testmozgás jelentőségére.

Ezek is érdekelhetnek még:

 • Mit mondana Harry Potter pszichológusa? – Interjú az iskolapszichológussal
  Megfordult már a fejedben, hogy milyen diagnózist állapítana meg Harry Potter pszichológusa? Milyen rejtett utalásokat tartalmaz a könyvsorozat? Most kiderül! Iskolapszichológusunk, Nagy-Kasza Tícia, valamint Balázs Fanni egészségpszichológus segítségével megvizsgáltuk az ifjú varázsló történetét pszichológiai szempontból.Olvasd tovább
 • Önkéntes munka Iserlohn városában
  A nyár folyamán Nyíregyháza testvérvárosában, Iserlohn városában önkénteskedtünk, hogy megerősítsük az ifjúsági kapcsolatot a két település között. Az evangélikus tábor programjai A Gyűrűk ura története alapján kerültek megalkotásra, ahol négyen vettünk részt, mint magyar delegáció.Olvasd tovább
 • 30 Éve újra
  A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumot 1806-ban alapították. Ebben a tanévben ünnepeljük, hogy 30 évvel ezelőtt újra a Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartásába került iskolánk. Ebből az alkalomból kérdeztük jelenkori és régi diákjainkat az alma máter múltjáról, jelenéről.Olvasd tovább
 • Mindig úton vagyunk!
  Mindig úton vagyunk! A Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda fiataljaiként, többek között kossuthos diákokként képviseltük január 22. és 28. között Rzeszów városában Nyíregyházát. A Nemzetközi Projektek Szövetsége („INPRO”) szervezte ezt az Erasmus+ programot, ahol a közel 30 résztvevős csapattal kommunikációnk fejlesztésévelfoglalkoztunk a hét folyamán.Olvasd tovább
 • Továbbjutott a Kossuthos e-sport csapat a döntőbe
  Február 9-10. között megrendezésre a került a nyíregyházi gimnáziumok közötti League of Legends e-sport verseny előválogatója. A mérkőzés a Leonardo Média Akadémia Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskolában került megrendezésre a Zero2Hero e-sport akadémia szervezésében. Az előválogatón öt iskola vett részt.Olvasd tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .