Call Of Duty: WWII Éld bele magad!

A CoD: WWII Sledgehammer csapata által fejlesztett második világháborús játék sokak kedvence lett. A játéksorozatnak ebben a részében betekintést nyerhetünk a második világháborúba egy saját karakter alakjában.

A játék menete kicsit különbözik a mostani CoD-ban

Nincs automatikus regenerálódás, hanem szanitéc barátunktól kell kis életpakkokat kérnünk a harcok alatt. Ha a közeledben van, szó szerint hozzád vág egy adagot. Ezzel a módszerrel lehet felderítést, muníciót vagy akár jelzőgránátot szerezni. Egyik kedvenc újításom a „hiro mode”, ami annyit takar, hogy a megsérült bajtársunkat fedezékbe húzhatjuk.

Helyszín

Mint ahogy megszokhattuk, a CoD játékok több felvonásból állnak. 11 felvonáson át kizárólag Németország és Franciaország területén harcolhatunk a náci katonák ellen, de egy rövid részlet erejéig Belgiumba is kiruccanunk az Ardennek erdős légiójába. Ha ez nem lenne elég, minden pályán más játékstílusban kell játszanunk; a játék elején vérben fürödve kell sikeres partraszállást végrehajtanunk Normandiában vagy be kell épülnünk a nácik főhadiszállására, hogy bombákat helyezzünk el. Nyilván van a játékban rambózás, sniperrel fedezés, észrevétlen lopakodás. Akár tankot is vezethetünk és összemérhetjük az erejüket a tigristankok ellen, sőt pilótaként is helytállhatunk. Szóval változatosságra nem lehet panaszunk. A pályák tele vannak emlékezetes pillanatokkal, mint a normandiai partraszállás, leomló templomtoronyból való menekülés vagy akár a játék végi munkatábor részletes felderítése.

Irány az online hadszíntér

Komoly változások mentek végbe a fejlesztés során. A Battlefield-sorozatot nem közelíti meg, mert nem lehet autót vezetni és falat rombolni sem. Azonban a fejlődés rendszere átalakult, a már Destinyből jól ismert közösségi tér is megjelenik a játékban, ahol két játék között a lerohant Omaha partszakaszon várakozhatunk 47 játékossal együtt. Ugyan itt nyitogathatjuk a ládáinkat, felvehetjük feladatainkat vagy esetleg napi vagy heti kihívásokat is kaphatunk. A lőtéri versenyeket vagy az 1v1-es párbajokat úgy nézhetjük végig, mintha kinti moziban lennénk, beállhatunk mi is kihívónak, de akár labdázhatunk is. A főhadiszálláson sok mindent lehet még csinálni, de vannak lezárt részek, ahová csak bizonyos szinttel lehet belépni. Ezek mellett a kihagyhatatlan zombi móddal is találkozhatunk.

Szerintem témáját tekintve az egyik legjobban sikerült CoD játék. Ráadásul viszonyult az elődeihez egy kis fejlesztéssel karöltve.

Ezek is érdekelhetnek még:

 • Assassin’s Creed IV.
  Az Assassin’s Creed IV. egy 2013-ban készült játék, ami a templomosokról, az assassinokról és a kalózokról szól. Az akciójáték könyvsorozatban is megjelent, ami ugyanolyan élvezetes, mint maga a játék. Főszereplője Edward, aki rejtett pengéjével végez ellenségeivel, akik főként a spanyolok, hollandok, portugálok és egyéb kalózok.Olvasd tovább
 • Szeptemberi játékmegjelenések
  Szeptemberben sok új és izgalmas játék jelent meg. Itt egy pár az érdekesebb címek közül.Olvasd tovább
 • A nyár, amit sose felejtesz el – The Quarry
  A Supermassive Games játékfejlesztő cég még 2015-ben lett felkapott az „Until Dawn” című, választásokon alapuló horrorjátékának köszönhetően. Akkoriban a játék PlayStation3 és PlayStation4 konzolokra jelent meg.Olvasd tovább
 • F1 22 Game – Te is lehetsz versenyző!
  A Forma 1 a világ leghíresebb autósportja, amit ma már szinte mindenki ismer. Sok gyerek álmodozik arról, hogy ő majd egyszer pilóta lesz, ezt a célt viszont nagyon nehéz elérni. Ha mégis nagyon vágysz a sebességre, akkor az F1 22 Game tökéletesen eleget tehet tempó iránti vágyakozásodnak.Olvasd tovább
 • GTA VI: Videók és képek szivárogtak ki a játékról
  A játékipar egyre több fejlesztője biztosítja együttérzéséről és támogatásáról a Rockstar Games-t, miután az ismert stúdiónak nemcsak bő másfél órányi nyilvánosságra került videó miatt kell aggódnia (időközben elismerték, hogy valóban a készülő GTA 6-ból származnak a részletek), hanem az ellopott forráskódok miatt is. Elég csak rákeresni a gta6 vagy gta6leakedOlvasd tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .