“Nincsenek átlagos pillanatok.”

Téged mi tesz boldoggá? A jelenben élsz? Szembe tudsz nézni önmagaddal? Tudsz válaszolni ezekre a kérdésekre?! Tudom, nem könnyű, de ha megnézed ezt a filmet, hidd el, meg fogod találni a válaszokat. Ettől a filmtől sokkal többet fogsz kapni, mint amire számítasz.

A film Dan Millman önéletrajzi könyve alapján készült. A történet főszereplője Dan, aki fiatal tehetséges tornász, ennek ellenére az élete értelmetlen és üres. A véletlennek köszönhetően összetalálkozik Socratesszel, aki segíteni akar a fiúnak abban, hogy önmagára találjon. A film elején a fiú nagyon nehezen néz szembe önmagával. “Az emberek rettegnek attól, ami bennük van. Pedig csak ott találják meg azt, amire szükségük van.”

Dan motorbalesetet szenved, aminek következtében súlyosan megsérül az egyik lába. Az orvosok szerint már soha többé nem versenyezhet. A fiú újra felkeresi Socratest és a segítségét kéri a felkészülésében. Kemény munkával végül sikerül újra formába lendülnie, ekkor azonban azzal kell szembesülnie, hogy az edzője már lemondott róla, de a fiú nem adja fel. A film tökéletesen bemutatja, hogy hogyan válik egy hedonista fiú békés harcossá.

A békés harcos útja

A sportolóknak kötelező ezt a filmet megnézni, de mindenkinek nagyon ajánlom. Nagyon sok mindenre rámutat, hiszen “olyan nincs, hogy semmi sem történik. Nincsenek átlagos pillanatok.” Sportolóként megtanított arra, hogy “az út, ami boldoggá tesz, nem a végcél.” Ne másokkal foglalkozz, mert “nincs olyan, hogy jobb. Sose leszel jobb, ahogy kevesebb se leszel soha senkinél.” A film abban is segítséget nyújt, hogy megismerd önmagad és szembe tudj vele nézni. Megtanít arra, hogy nem a jövőt kell kergetni, és nem a múlton kell töprengeni, hanem a jelenben kell élni,

“ha majd igazán a jelenben fogsz élni, meglepődve tapasztalod, mire vagy képes, és hogy mi minden sikerül.”

Hozzám azért áll nagyon közel ez a film, mert én is sportoló vagyok és sajnos nekem is volt egy térdsérülésem. Tudom, milyen nehéz felállni és továbblépni, tudom, milyen érzés az, amikor senki nem hisz benned és magadra maradsz az álmaiddal, de

“A harcos nem attól harcos, hogy feladja, amit szeret, hanem hogy szereti, amit csinál. (…) Egy jó harcos nem tökéletes, nem győz mindig, nem sérthetetlen. A jó harcos nagyon is sebezhető… Ez teszi igazán bátorrá! A harcos cselekszik, csak a bolond sír! Nincs olyan, hogy kezdet és vég, csak a tett van.”

Orosz Vanda 4/11 C.

Forrás: https://port.hu/adatlap/film/tv/a-bekes-harcos-utja-peaceful-warrior/movie-86127?sort=date&page=1

Teljes film:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .