Riport egy 12.-es diákkal

Riportot készítettünk iskolánk egyik végzős diákjával, Tóth Kristóffal. Kérdéseket tettünk fel az iskolával és a tanulással kapcsolatban.

Mit vársz a 12. évtől?
Mivel érettségi előtt állok, ezért nagyon nehéz lesz, ez természetes, de szeretném a legjobbat kihozni magamból, és a célom az, hogy megszerezzem az év végén az érettségit, és továbbtanuljak.

Hogy készülsz az érettségire? Izgulsz?
Az izgalom az megvan, már egy kicsit izgulok tőle természetesen. Készülök minden órára, a tanárok nagyon segítőkészek és ez abszolút jó nekem, mindent beleteszek abba, hogy a legjobban sikerüljön az érettségi.

Merre szeretnél továbbtanulni?
Egyelőre még csak terveim vannak, de nagyon szeretnék Nyíregyháza, Debrecen, vagy akár Budapest egyik egyetemén továbbtanulni.

Mi volt a legjobb élményed az elmúlt 3-4 évben?
Nagyon sok mindent említhetnék meg a verébtábortól kezdve a közös kirándulásokig, és még sok mindent mondhatnék, de akkor estig itt lennénk.

Szereted ezt az iskolát? Ajánlanád másoknak?
Ajánlom mindenkinek, ugyanis olyan légköre van itt Nyíregyházán, ami szerintem nem sok iskolában van meg, nagyon jó a közösség az egész iskolában, valamint itt tényleg használhatjuk a családias szót a sulira.

Hogyan élted meg az online oktatást?
Mikor először bejelentették, örültem neki, de így utólag sajnálom, hogy így alakult, mert rádöbbentem, hogy mennyi élményből maradtunk ki, és a személyiségem is változott egy kicsit. A tanulmányi eredményeim szerencsére nem.

Ezek is érdekelhetnek még:

 • Riport egy 12.-es diákkal
  Riportot készítettünk iskolánk egyik végzős diákjával, Tóth Kristóffal. Kérdéseket tettünk fel az iskolával és a tanulással kapcsolatban. Mit vársz a 12. évtől?Mivel érettségi előtt állok, ezért nagyon nehéz lesz, ez természetes, de szeretném a legjobbat kihozni magamból, és a célom az, hogy megszerezzem az év végén az érettségit, és továbbtanuljak.Continue Reading
 • 13. Szélrózsa találkozó
  A kétévente megrendezendő evangélikus ifjúsági találkozó helyszíne idén Gyula volt, július 13. és 17. között. Iskolánk énekkarával a nyitó napon mi is szolgálhattunk, és emellett sokféle programokat szerveztek számunkra.Continue Reading
 • Kilencedikesként a Kossuthban
  A tanév elején megkérdeztünk egy kilencedikes diákot, milyen benyomásai vannak néhány hét elteltével iskolánkról.Continue Reading
 • Diákévek tanárszemmel 2. – Interjú Kerekes Rita tanárnővel
  A tavalyi évben új énektanárt ismerhettünk meg, Kerekes Rita tanárnő személyében, aki nem mellesleg a Zenei Intézetben mesteroktató és a Cantemus Kórus tagja. Az óráin elhangzott elgondolkodtató beszélgetések ösztönöztek arra, hogy őt kérjem fel az interjúsorozat következő interjúalanyának, ő pedig készséggel megosztotta velünk iskolás emlékeit és a véleményét pár igazánContinue Reading
 • Spanyolországban jártunk
  2022. április 19. és 25. között, iskolánk 4 diákja, Buhály Csenge (9.c), Murnyák Virág, (9.c) Nagyváti Bence (8/11.), Huszár Medárd (8/11.) és két tanára Bányai Györgyi és Haraszti Adél, ellátogatott Spanyolországba az Erasmus program keretén belül.Continue Reading

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .