Riport egy 12.-es diákkal

Riportot készítettünk iskolánk egyik végzős diákjával, Tóth Kristóffal. Kérdéseket tettünk fel az iskolával és a tanulással kapcsolatban.

Mit vársz a 12. évtől?
Mivel érettségi előtt állok, ezért nagyon nehéz lesz, ez természetes, de szeretném a legjobbat kihozni magamból, és a célom az, hogy megszerezzem az év végén az érettségit, és továbbtanuljak.

Hogy készülsz az érettségire? Izgulsz?
Az izgalom az megvan, már egy kicsit izgulok tőle természetesen. Készülök minden órára, a tanárok nagyon segítőkészek és ez abszolút jó nekem, mindent beleteszek abba, hogy a legjobban sikerüljön az érettségi.

Merre szeretnél továbbtanulni?
Egyelőre még csak terveim vannak, de nagyon szeretnék Nyíregyháza, Debrecen, vagy akár Budapest egyik egyetemén továbbtanulni.

Mi volt a legjobb élményed az elmúlt 3-4 évben?
Nagyon sok mindent említhetnék meg a verébtábortól kezdve a közös kirándulásokig, és még sok mindent mondhatnék, de akkor estig itt lennénk.

Szereted ezt az iskolát? Ajánlanád másoknak?
Ajánlom mindenkinek, ugyanis olyan légköre van itt Nyíregyházán, ami szerintem nem sok iskolában van meg, nagyon jó a közösség az egész iskolában, valamint itt tényleg használhatjuk a családias szót a sulira.

Hogyan élted meg az online oktatást?
Mikor először bejelentették, örültem neki, de így utólag sajnálom, hogy így alakult, mert rádöbbentem, hogy mennyi élményből maradtunk ki, és a személyiségem is változott egy kicsit. A tanulmányi eredményeim szerencsére nem.

Ezek is érdekelhetnek még:

 • Mit mondana Harry Potter pszichológusa? – Interjú az iskolapszichológussal
  Megfordult már a fejedben, hogy milyen diagnózist állapítana meg Harry Potter pszichológusa? Milyen rejtett utalásokat tartalmaz a könyvsorozat? Most kiderül! Iskolapszichológusunk, Nagy-Kasza Tícia, valamint Balázs Fanni egészségpszichológus segítségével megvizsgáltuk az ifjú varázsló történetét pszichológiai szempontból.Olvasd tovább
 • Önkéntes munka Iserlohn városában
  A nyár folyamán Nyíregyháza testvérvárosában, Iserlohn városában önkénteskedtünk, hogy megerősítsük az ifjúsági kapcsolatot a két település között. Az evangélikus tábor programjai A Gyűrűk ura története alapján kerültek megalkotásra, ahol négyen vettünk részt, mint magyar delegáció.Olvasd tovább
 • 30 Éve újra
  A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumot 1806-ban alapították. Ebben a tanévben ünnepeljük, hogy 30 évvel ezelőtt újra a Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartásába került iskolánk. Ebből az alkalomból kérdeztük jelenkori és régi diákjainkat az alma máter múltjáról, jelenéről.Olvasd tovább
 • Mindig úton vagyunk!
  Mindig úton vagyunk! A Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda fiataljaiként, többek között kossuthos diákokként képviseltük január 22. és 28. között Rzeszów városában Nyíregyházát. A Nemzetközi Projektek Szövetsége („INPRO”) szervezte ezt az Erasmus+ programot, ahol a közel 30 résztvevős csapattal kommunikációnk fejlesztésévelfoglalkoztunk a hét folyamán.Olvasd tovább
 • Továbbjutott a Kossuthos e-sport csapat a döntőbe
  Február 9-10. között megrendezésre a került a nyíregyházi gimnáziumok közötti League of Legends e-sport verseny előválogatója. A mérkőzés a Leonardo Média Akadémia Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskolában került megrendezésre a Zero2Hero e-sport akadémia szervezésében. Az előválogatón öt iskola vett részt.Olvasd tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .