“Rossi varázsló”

Rossi varázsló – hangzott el a TV-ben röpke fél éve, de ne szaladjunk ennyire előre! Kezdjük onnan,hogy egy drámai izlandi meccsen a magyar válogatott Negó és Szoboszlai góljával kijutott az EB-re. A magyar válogatott a sorsolás után nem igazán volt boldog, hiszen bekerültünk az úgynevezett “Halál-csoportba”, azaz Portugália, Franciaország, Németország ellen.

Fiola gól

Portugál meccs

Viszont a magyar válogatott edzője, Marco Rossi egyáltalán nem aggódott, és elkezdték a felkészülést. Az első meccs Portugália ellen volt 2021.06.15-én, ahol a magyar csapat gyönyörűen helyt állt, és a 84. percig 0-0 volt az eredmény, aztán a portugálok rákapcsoltak és megszerezték a vezetést. Innentől a magyar válogatott szétesett, hiszen a portugál gól előtt rúgtunk egy gólt, de les miatt nem adták meg. A portugálok nem álltak meg egy gólnál, hanem még rúgtak kettőt, így a végeredmény 0:3 lett.

Francia meccs

Megtörtént az a kezdés, amit senki sem akart, a meccs után már a pont lehetőség nem is volt annyira téma, hiszen a nagyon nehéz meccsek még csak most következtek. És ekkor jött az a meccs, amit még sokáig  fogunk emlegetni, ez pedig nem más mint a magyar-francia meccs. 2021.06.19-én eljött az a meccs, amitől a legjobban féltünk, a világbajnok franciák ellen játszottunk. A meccs elején -ahogy gondolni lehetett- francia pressing volt jellemző, viszont a védelem helytállt. Már jött volna a félidő, amikor Sallai indította Fiolát, aki kapura tört és nem sokat gondolkodva rálőtt. Hatalmas szerencsénkre a labda a kapuba gurult, és ezzel megszereztük a vezetést a világbajnok ellen. A második félidő talán még izgalamasabb volt, mint az első félidő. A franciák szokásosan támadtak, a védelem a helyén volt, de sajna a 66. percben Griezmann kiegyenlített, és így beállt a végeredmény, az 1:1. De amit ezen a meccsen nyújtott a válogatott, az emberfeletti volt.

Német meccs

A döntetlen után csak egy cél lebegett előttünk, az pedig a továbbjutás. Ehhez az kellett, hogy Münchenben győzzünk a németek ellen. El is érkezett a nagy nap, 2021.06.23-án megkezdődött a mindent eldöntő csata. A magyar válogatott jól kezdte a meccset, sőt a 11. percben Szalai fejes góljával vezetett a magyar válogatott. Az első félidőt meg is nyertük. A második félidő volt a legizgalmasabb, hiszen a 66. percben Havertz kiegyenlítette a meccset. Ami ez után történt, arra senki nem számított: a középkezdés után egyből támadtunk és Schafer gólt fejelt. És ekkor minden magyar azt gondolta, hogy ez a meccs megvan. Viszont sajnálatos módon Goretzka a 84. percben belőtte a labdát a kapuba, így 2:2-re módosult az eredmény. Innentől a németek elhúzták az időt, hiszen ők már a döntetlennel is továbbjutnak. A bíró a sípjába fújt, és véget vetett a meccsnek, így a magyar válogatott kiesett a halál-csoportból.

A személyes véleményem az, hogy amit nyáron műveltek ezek a játékosok, az felejthetetlen, és szomorkodás helyett inkább örüljünk, hogy ilyen fantasztikus meccseket nézhettünk! Rossi edzői tevékenysége mindenféleképpen előrelépés, és talán egyszer kint lehetünk a VB-n is.

Eb gólok

Ezek is érdekelhetnek még:

 • Pazonyi György fantasztikus beszámolója a MATE Cross RunTerep akadályfutó MEFOB versenyről
  Véletlenek márpedig nincsenek. Ennek folyományaként előbb-utóbb el kellett jönnie ennek a pillanatnak. Nevezetesen, hogy jobb későn, mint soha alapon, ötvenévesen részt vehettem a terep akadályfutó Magyar Egyetemi Főiskolai Országos Bajnokságon.Continue Reading
 • Chris Bumstead
  14 évesen kezdett el edzeni, most a Mr. Olympia háromszoros világbajnoka.Continue Reading
 • “Rossi varázsló”
  Rossi varázsló – hangzott el a TV-ben röpke fél éve, de ne szaladjunk ennyire előre! Kezdjük onnan,hogy egy drámai izlandi meccsen a magyar válogatott Negó és Szoboszlai góljával kijutott az EB-re. A magyar válogatott a sorsolás után nem igazán volt boldog, hiszen bekerültünk az úgynevezett “Halál-csoportba”, azaz Portugália, Franciaország, NémetországContinue Reading
 • Súlyemelés ismertető
  A súlyemelés olyan nehézatlétikai sportág, ahol a cél a lehető legnagyobb súly rögzített szabályrendszer szerinti fej fölé emelése. A versenyzők két fogásnemben, szakításban és lökésben mérik össze erejüket. Fogásnemenként 3 gyakorlat áll rendelkezésükre, és a fogásnemenként elért két legnagyobb emelés összege alapján hirdetnek eredményt.Continue Reading
 • Csillagösvényesek nyílzápora
  Az íjak nagy szerepet játszottak a harcokban. A honfoglaló magyarok ismertek voltak nyilaikról, a népek még az imádságukba is belefoglalták: „A magyarok nyilaitól ments meg, Uram, minket!”Az íjászatnak 7 szakága van Magyarországon: -futás-, lovas-, pálya-, terep-, történelmi, vadászíjász és 3D szakág.Continue Reading

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .