Kirándulási ötletek tekintettel a helyzetre

Ebben a rendkívüli helyzetben a legfontosabb ,hogy ne menjünk vagy legyünk tömegben. Ezért a legtöbb kirándulási hely nem üzemel.

horgászat

A legegyszerűbb kimozdulási lehetőség a vidéken vagy városban élő rokonaink meglátogatása, emellett a természetbe való kimozdulás, például: parkok, túrázás,biciklizés stb. Akik szeretnek horgászni hobbiból, azok most élhetnek ezzel a tevékenységükkel.

Ha azonban nem szeretnétek kimozdulni otthonról: a sport mindig egy jó és hasznos szabadidős tevékenység. Amennyiben kertesházban éltek, a ház körül mindig akad néhány tennivaló, ezen kívül a társasjátékozás lehetősége mindig fenn marad a családdal.

sportolás

A helyzet ellenére azonban ki lehet, sőt ki kell mozdulni mondjuk a városi parkokba ismerősökkel, de csak páran legyünk, ez fontos!

A népszerübb helyek közé tartozik a Tisza-tavi vizisétány ,ahol szintén a túrázás és a biciklizés egy jó tevékenység a séta vagy futás mellett.

Ezek lettek volna az ötleteim, amit nyugodtan kipróbálahattok, mert a legtöbb ingyenes és családbarát hely vagy tevékenység. De ha ez nem lett volna elég, akkor néhány tipp még ezeken kívül:

mozizás

Helikon Kastélymúzeum, Füzérradványi Károlyi kastély, Fővárosi Állat- és Növénykert, Tiszakürti Arborétum, hortobágyi tanösvények, Nagyszög, Salgó vára, Kishartyáni kőlyuk, Tari fehérkő-bánya, tari Békésztupa-Kőrösi Csoma Sándor emlékpark, Szilváskő és Bagókő, Sámsonháza, a Várhegy déli csúcsának kőfejtője, Csontos-árok, Hollókő ősfalu, Széchenyi kastélypark, Kiskő Szilaspagony, Felső-csevicse forrás, , Szandai várhegy, Béri kőcsúszda és kőtenger,Páris-patak völgye, Nógrádszakál,Baglyas bazaltömb Salgótarján, Tuzson Arborétum Fenyvespuszta,Sóskút , Szemes köz, Pappenhein-barlang, Mátraverebély Szentkút, halastavak: Fényes-tavak, Elepi halastavak, Borsósi-tározó, Hortobágyi halastavak, Akadémiai halastavak, Geleji halastó.

vizisétány

Forrás: https://www.osmaradvanyok.hu/hu/latnivalok?gclid=CjwKCAjwxuuCBhATEiwAIIIz0SMlDMVrPiHYS9CB6foAWuIVjLF5BFwyu0pUlrdFLLOW0OpUBCxaYRoCDtYQAvD_BwE

Ezek is érdekelhetnek még:

 • Spanyolországban jártunk
  2022. április 19. és 25. között, iskolánk 4 diákja, Buhály Csenge (9.c), Murnyák Virág, (9.c) Nagyváti Bence (8/11.), Huszár Medárd (8/11.) és két tanára Bányai Györgyi és Haraszti Adél, ellátogatott Spanyolországba az Erasmus program keretén belül.Olvasd tovább
 • A virágok hónapja
  Május kétségkívül az év egyik legszebb időszaka. Hogy ezt méltán szemléltethessük nektek a 4/10.c. média osztály órai kereteken belül több káprázatos fotót is készített, melyekkel búcsúztatják a tavaszt és köszöntik a nyarat.Olvasd tovább
 • Pazonyi György fantasztikus beszámolója a MATE Cross RunTerep akadályfutó MEFOB versenyről
  Véletlenek márpedig nincsenek. Ennek folyományaként előbb-utóbb el kellett jönnie ennek a pillanatnak. Nevezetesen, hogy jobb későn, mint soha alapon, ötvenévesen részt vehettem a terep akadályfutó Magyar Egyetemi Főiskolai Országos Bajnokságon.Olvasd tovább
 • Chris Bumstead
  14 évesen kezdett el edzeni, most a Mr. Olympia háromszoros világbajnoka.Olvasd tovább
 • “Rossi varázsló”
  Rossi varázsló – hangzott el a TV-ben röpke fél éve, de ne szaladjunk ennyire előre! Kezdjük onnan,hogy egy drámai izlandi meccsen a magyar válogatott Negó és Szoboszlai góljával kijutott az EB-re. A magyar válogatott a sorsolás után nem igazán volt boldog, hiszen bekerültünk az úgynevezett “Halál-csoportba”, azaz Portugália, Franciaország, NémetországOlvasd tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .