A twenty one pilots története

Röviden az együttesről

A twenty one pilots egy alternatív zenei duó, akik 2009-ben alakultak meg. Számos díjat nyertek már, köztük az egyik legjelentősebb a Grammy-díj. Az együttes a 2010-es évek közepén vált ismertté, több évnyi kemény munkásságot követően.

A twenty one pilots két tagból áll: Tyler Joseph, aki az éneklésért és a billentyűs hangszerekért a felelős; és Josh Dun, aki dobol. Az évek alatt rengeteg rajongóra tettek szert. Az ismertségüket a talán leghíresebb számuknak köszönhetik, több mint egy milliárd megtekintéssel, ez pedig a Stressed out c. számuk.

A további sikerhez pedig a Heathens c. daluk vezette, amely az Öngyilkos Osztag című film betétdala volt.

A sikerhez díjak is járnak, ezért nem csoda, hiszen a duót három Grammy-díjra is jelölték, amelyből megkapták a legjobb pop duó előadó címet. Több streaming platformon is igen népszerűek a számaik.

A tagok, a rajongókhoz is közel állnak, hiszen külön nevet is adtak nekik, Skeleton Clique, de a legutóbbi album óta már banditonak is nevezik a rajongóikat.

A twenty one pilots híres a nagyszabású, látványos koncertjeiről és feltűnő maszkjaikról, öltözködésükről. Jellemző rájuk a piros és sárga szín használata. Tylernél már védjeggyé vált a rózsamintás fekete ing, és a fehér napszemüveg. Kedvelik a csontváz mintázatú ruhát is.

Tyler és Josh koncert közben

A zenekarnak eddig öt albuma jelent meg, ezek közül a leghíresebb: a Vessel, a Blurryface és Trench volt.

A twenty one pilots zenei stílusa alternatív, néhány embernél megosztó ez a stílus. Szerintem zenéjük szövegei nagyon mély jelentést tudnak hordozni, azonban sokan nem kedvelik ezt a stílust.

Teóriák a bandáról

A zenekar körül rengeteg teória is kering, hiszen nagyon sok szimbolikus jelentésű daluk van, és az ötltöködésük sem átlagos. Az egyik legfelkapottabb teória ezek közül Tyler alteregója, azaz Blurryface. Blurryface egy kitalált karakter, aki a szorongást, depressziót és a további negatív élményeket testesíti meg. Ebből következtethető az, hogy Tyler megpróbál szabadulni ettől a „démontól”, azért kaphatta ezt a nevet az album.

Ezek is érdekelhetnek még:

 • A Sziget Fesztivál utolsó napja
  Márciusban vásároltuk meg a keddi napijegyet, és már ekkor tudtam hogy életem eddigi legjobb napja vár rám, ugyanis láthatom élőben a kedvenc előadómat Billie Eilish-t. Ekkor még nem tudtam teljesen hogy mi vár rám.Olvasd tovább
 • Ariana Grande: A popszakma egyik legikonikusabb alakja
  Teljes nevén Ariana Grande-Butera olasz származású amerikai énekesnő ésdalszerző, aki nemcsak a dalszerzés világában híres és tehetséges, hanem a színészkedésbenis. Édesanyja, Joan Grande, valamint édesapja, Edward Butera 8 éves korában váltak el.Bátyja, Frankie Grande az énekesnőnek nemcsak testvér, de lelki támasz is, jó testvérekhezhíven.Olvasd tovább
 • Stray Kids: God’s Menu
  A Stray Kids: God’s Menu zenéje egy 2020. június 17-én megjelent mű. Mivel a klip különböző helyszínekre van felosztva, mindegyik helyiségben mást csinálnak, de ami talán összeköti a a klip lényegét, az a TÁNC.Olvasd tovább
 • A kedvenc zenekarom, vagyis a Stray Kids
  A Stray Kids egy dél-koreai fiúcsoport a JYP Entertainment alatt. A csoport 8 tagból áll: Bang Christopher Chan, Lee Minho, Seo Changbin, Hwang Hyunjin, Han Jisung, Lee Felix, Kim Seungmin és Yang Jeongin. Az együttes eredetileg kilenc tagból állt, majd 2019-ben Kim Woojin kilépett személyes okokra hivatkozva.Olvasd tovább
 • Justin Bieber
  Születési neve Justin Drew Bieber, Londonban született 1994. március 1-én. Zenei karierrjét 2008-ban fedezte fel Scooter Braun, aki a YouTube közösségi oldalon talált rá a fiatal énekesre, később ő lett a menedzsere is.Olvasd tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .