Assassin’s Creed IV.

Az Assassin’s Creed IV. egy 2013-ban készült játék, ami a templomosokról, az assassinokról és a kalózokról szól. Az akciójáték könyvsorozatban is megjelent, ami ugyanolyan élvezetes, mint maga a játék. Főszereplője Edward, aki rejtett pengéjével végez ellenségeivel, akik főként a spanyolok, hollandok, portugálok és egyéb kalózok.

Tartalom: Főszereplője Edward Kenway, aki a kor egyik leghíresebb kalózává és bérgyilkossá válik. Találkozik a kor többi nagy kalózaival, mint például Feketeszakállal, Benjamin Hornigoldal, Mary Reddel, Anne Bonnyval, Calico Jackkel, Charles Vanellel és még sok más fő- és mellékszereplővel.

A játék főként a kalózkodásról, a harcról és a templomosok elleni küzdelemről szól.

Edward egy farmról származik, apját megölték, a jövendőbelijét elvitte egy betegség, ezért hajóra száll és kalózkodik. Kalandjai során hall egy híres kincsről, az Obszervatóriumról. Az Obszervatórium megszerzése közben megismerkedik az Assassinokkal, és beáll a soraik közé.

Ez a rész sokkal nyitottabb, mint az előző részek, a játék menete közben is hamarabb lehet elérni a szabadjátékot, de lehet benne még vadászni, halászni, erődítményeket elfoglalni, hajókat elsüllyeszteni és még sok mást.

A játék menete során lehet a karaktert és a hajót is fejleszteni.

,,- Mi az igazság?

– A hitünket önmagunkba fektetjük. Olyannak látjuk a világot, amilyen, és reméljük, hogy egy nap az egész emberiség láthatja talán ugyanígy.

– Mi a világunk akkor?

– Egy illúzió, aminek vagy behódolunk – mint a legtöbben teszik – vagy amin felülemelkedünk.

– Mit jelent felülemelkedni?

– Észrevenni, hogy semmi sem igaz, és minden megengedett. A törvények nem a mennyiségből erednek, hanem indítékból. Most már értem, hogy a hitvallásunk nem arra szólít fel, hogy szabadok, hanem arra, hogy bölcsek legyünk.”

Egyéb információk:

Az Assassinok története 2007-ben vette kezdetét, és napjainkig 29 játékot készített az Ubisoft. Készült egy film- és egy könyvsorozat is a játék alapján, melynek legújabb része is hamarosan elkészül.

Előzetes:

Ezek is érdekelhetnek még:

 • UEFA Bajnokok Ligája 2023/2024
  A 2023-2024-es UEFA Bajnokok ligája a legrangosabb európai nemzetközi labdarúgó kupa, mely jelenlegi nevén 69. alkalommal került kiírásra. A döntőnek a londoni Wembley Stadion ad otthont.Olvasd tovább
 • A magyar néptánc szépsége
  Miért jó a néptánc? Van-e értelme még a mai világban viseletbe öltözni és régi zenékre táncolni? Miért szeretik az emberek? Gyere elmondom…Olvasd tovább
 • 2024 LABDARÚGÓ-EB
  A 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság – vagy egyszerűen Euro 2024 – lesz a 17. Európa-bajnokság, amely az UEFA által szervezett, négyévente megrendezésre kerülő, férfi labdarúgó-válogatottjai számára kiírt Európa-bajnokság. A tornát 2024. június 14. és július 14. között rendezik Németországban és ezen az Európa-bajnokságon Magyarország is részt fog venni. Hat csoport lesz:Olvasd tovább
 • A Magyar Parasport Napja előtt két nappal – 2024.02.20.
  Ugrándozok az időben, ahogy máskor is szoktam. Erről már senki és semmi nem tud leszoktatni, mégiscsak a Vissza a jövőbe trilógián nőttem fel. Akkor hát irány kettőezer-tizenhét decembere! A Magyar Országgyűlés 2017. december 12-én egyhangúlag, tartózkodás és ellenszavazat nélkül határozatba foglalta a Magyar Sport, a Magyar Parasport, a Magyar DiáksportOlvasd tovább
 • „Az Aranycsapat és a magyar futball története” című vetélkedőről
  Már megint késésben vagyok. Egy csomó dologról nem értekeztem, ami sport, testnevelés, sporttörténet, olimpiatörténet és Kossuth. Lehet, hogy nem is Pazonyi György a becsületes nevem, hanem Pató Pál? Bármi előfordulhat és annak az ellenkezője is.Olvasd tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .