Assassin’s Creed IV.

Az Assassin’s Creed IV. egy 2013-ban készült játék, ami a templomosokról, az assassinokról és a kalózokról szól. Az akciójáték könyvsorozatban is megjelent, ami ugyanolyan élvezetes, mint maga a játék. Főszereplője Edward, aki rejtett pengéjével végez ellenségeivel, akik főként a spanyolok, hollandok, portugálok és egyéb kalózok.

Tartalom: Főszereplője Edward Kenway, aki a kor egyik leghíresebb kalózává és bérgyilkossá válik. Találkozik a kor többi nagy kalózaival, mint például Feketeszakállal, Benjamin Hornigoldal, Mary Reddel, Anne Bonnyval, Calico Jackkel, Charles Vanellel és még sok más fő- és mellékszereplővel.

A játék főként a kalózkodásról, a harcról és a templomosok elleni küzdelemről szól.

Edward egy farmról származik, apját megölték, a jövendőbelijét elvitte egy betegség, ezért hajóra száll és kalózkodik. Kalandjai során hall egy híres kincsről, az Obszervatóriumról. Az Obszervatórium megszerzése közben megismerkedik az Assassinokkal, és beáll a soraik közé.

Ez a rész sokkal nyitottabb, mint az előző részek, a játék menete közben is hamarabb lehet elérni a szabadjátékot, de lehet benne még vadászni, halászni, erődítményeket elfoglalni, hajókat elsüllyeszteni és még sok mást.

A játék menete során lehet a karaktert és a hajót is fejleszteni.

,,- Mi az igazság?

– A hitünket önmagunkba fektetjük. Olyannak látjuk a világot, amilyen, és reméljük, hogy egy nap az egész emberiség láthatja talán ugyanígy.

– Mi a világunk akkor?

– Egy illúzió, aminek vagy behódolunk – mint a legtöbben teszik – vagy amin felülemelkedünk.

– Mit jelent felülemelkedni?

– Észrevenni, hogy semmi sem igaz, és minden megengedett. A törvények nem a mennyiségből erednek, hanem indítékból. Most már értem, hogy a hitvallásunk nem arra szólít fel, hogy szabadok, hanem arra, hogy bölcsek legyünk.”

Egyéb információk:

Az Assassinok története 2007-ben vette kezdetét, és napjainkig 29 játékot készített az Ubisoft. Készült egy film- és egy könyvsorozat is a játék alapján, melynek legújabb része is hamarosan elkészül.

Előzetes:

Ezek is érdekelhetnek még:

 • 30 Éve újra
  A Nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumot 1806-ban alapították. Ebben a tanévben ünnepeljük, hogy 30 évvel ezelőtt újra a Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartásába került iskolánk. Ebből az alkalomból kérdeztük jelenkori és régi diákjainkat az alma máter múltjáról, jelenéről.Continue Reading
 • Mindig úton vagyunk!
  Mindig úton vagyunk! A Nyíregyházi Diák-polgármesteri Iroda fiataljaiként, többek között kossuthos diákokként képviseltük január 22. és 28. között Rzeszów városában Nyíregyházát. A Nemzetközi Projektek Szövetsége („INPRO”) szervezte ezt az Erasmus+ programot, ahol a közel 30 résztvevős csapattal kommunikációnk fejlesztésévelfoglalkoztunk a hét folyamán.Continue Reading
 • Továbbjutott a Kossuthos e-sport csapat a döntőbe
  Február 9-10. között megrendezésre a került a nyíregyházi gimnáziumok közötti League of Legends e-sport verseny előválogatója. A mérkőzés a Leonardo Média Akadémia Gimnázium, Szakgimnázium és Általános Iskolában került megrendezésre a Zero2Hero e-sport akadémia szervezésében. Az előválogatón öt iskola vett részt.Continue Reading
 • Domokos Kristófot kérdeztük a Neumann-kupáról
  „Most értékesebb a bölcsesség az igazsággyöngynél, és nem fogható hozzá semmiféle drágaság” 2022. 10. 19-én megrendezésre került a Neumann János Informatikai Kupa, amelyről Domokos Kristóf adott nekünk interjút.Continue Reading
 • „Kossuthos levelezős verseny”
  Újabb sikeres verseny-évet zárt a „Kossuthos levelezős verseny”, ami 25 évvel ezelőtt indult útjára. Az első évben magyar nyelv és irodalomból küldtünk ki feladatlapokat a nyíregyházi általános iskolákba, melyeket kijavítva továbbítottunk a versenyzőknek. Az évek során egyre több tantárggyal szólítottuk meg a fiatalokat, illetve a megye általános iskoláiba is elküldtükContinue Reading

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .