Veled minden hely ragyogó

Mi történik akkor, ha két reményveszett ember egymásra talál, és minden erejükkel azon vannak, hogy segítsenek egymásnak? Jennifer Niven könyvének, illetve később az ez alapján készült filmnek pontosan ez a témája.

A Veled minden hely ragyogó című könyv 2015. január 6-án, a történetből készült film pedig 2020. február 28-án jelent meg.

A történet elején két igencsak sérült fiatallal találkozunk, Violettel és Finchcsel, akiket igazából az köt össze, hogy mindketten nagyon nehéz szituációban vannak, viszont a helyzetük mégiscsak különbözik. Violet elveszítette a nővérét, amit képtelen feldolgozni, és emiatt teljesen magába fordul. Finch minden bizonnyal különböző mentális betegségekkel küzd, bár ezt a film, illetve a könyv külön nem említi meg.

Egy iskolai feladatnak köszönhetően közös utazásra mennek, hogy megismerjék államuk szépségeit és különleges látnivalóit. Természetesen egymásba szeretnek, viszont mégsem egy szokásos romantikus meséről van szó. Ugyanis mialatt egyre jobban megismerik egymást, és közelebb kerülnek egymáshoz, mindkettőjüknek, de leginkább Violetnek rengeteg gonddal kell megbirkóznia. Ennek köszönhetően lesz ilyen szép ez a történet, végignézhetjük, ahogy két sebzett ember egymásra talál.

Bevallom, először én is azt hittem, hogy egy megszokott Netflixes tinidráma lesz, viszont ez mégiscsak más, hiszen egy olyan tabutémát boncolgat, ami sok fiatal és idős embert is egyaránt érint, viszont nem szoktak beszélni róla.

A befejezésről nem igazán szeretnék semmit elárulni. Ha ez az írás felkeltette az érdeklődéseteket, akkor olvassátok el a könyvet, vagy nézzétek meg a filmet.

Bornemissza Fanni 4/9 C.

Ezek is érdekelhetnek még:

 • Veled minden hely ragyogó
  Mi történik akkor, ha két reményveszett ember egymásra talál, és minden erejükkel azon vannak, hogy segítsenek egymásnak? Jennifer Niven könyvének, illetve később az ez alapján készült filmnek pontosan ez a témája. A Veled minden hely ragyogó című könyv 2015. január 6-án, a történetből készült film pedig 2020. február 28-án jelentOlvasd tovább
 • Útvesztő (James Dashner)
  A távoli jövőben játszódik a regény, ahol az emberiség nagy része már kihalt. A tudósok azt szeretnék, hogy az emberiséget minél életrevalóbb fiatalok vigyék tovább, ezért megalkotnak egy Útvesztőt.Olvasd tovább
 • Karácsonyi meglepetés (Katie Eforde)
  Hat történet, mely garantáltan megidézi a karácsony legmeghittebb pillanatait.Olvasd tovább
 • Ezerarcú Föld (Balogh Boglárka)
  Miként formálódhat a világ, sőt önmagunkról alkotott képünk idegen kultúrák, új ismeretségek hatására?Olvasd tovább
 • Jane Eyre (Charlotte Bronte)
  A Jane Eye egy árváról szól, aki tanítónő lesz és egy nagyon zord férfi fogadott lányához kerül házitanítónak. Egymásba szeretnek a férfival, de nem házasodhatnak össze.Olvasd tovább

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .